Siirry pääsisältöön

Lenkit viikolla 41

Mennyt viikko alkoi maanantaina reippaammalla peruskestävyyslenkillä. Sunnuntain 17 km lenkki ei tuntunut jaloissa, vaan olin ihan valmis juoksemaan. Koiria en ottanut mukaan, Zade kävi metsälenkillä ja Olli vietti kevyttä päivää. Kylläpä kulki juoksu mukavasti. Ensimmäiset 5,5 km tasaisella reitillä meni keskivauhdilla 5:41 min/km, keskisyke 137. Piipahdin välillä Kalevankankaan purtsilla tekemässä loikkia. Loikkaosuus oli kymmenen minuutin pyrähdys, jossa tein teräviä hyppelyjä sekä rentoja ja lyhyitä, mutta napakoita mäkiloikkia. Loppumatka kotiin (vajaa 2 km) menikin paljon hitaammalla keskivauhdilla kuin alkumatka (5:56 min/km), ehkä loikat piristivät sykettä jonkin verran. Kokonaismatka 8,57 km.

Tiistaina käytin koirat lenkillä pikaisesti ennen jäljestystreenejä. Reilu viiden kilsan palauttava, 36 minuuttia.


Keskiviikkona vein pojan treeneihin ja lähdin Zaden kanssa polkulenkille Säynätin retkeilyalueelle, vajaan kymmenen kilometrin päähän kaupungista. Alueella on kiva käydä makkaranpaistoretkellä, lisäksi siellä järjestetään iltarasteja, ja koirienkin kanssa siellä on useasti treenattu. Mikään polkujuoksijan unelma tuo alue ei ole: merkittyä reittiä on vain reilu viisi kilometriä ja siitäkin lähes puolet on soratietä. Korkeuseroja ole nimeksikään. Mutta se riitti meille keskiviikkoiltaan ihan hyvin. Juurakot ja kivet toivat mukavasti vaihtelua askellukseen ja Zade sai spurttailla omaa vauhtiaan. Keskivauhti 6:51 min/km, vaihtelevasti peruskestävyysalueella.

Torstaina vietin lepopäivää ja sen vuoksi perjantaiaamuna teki mieli juoksemaan. Säästelin kuitenkin ja kävin lenkin vasta illalla. Juoksin ensin Zaden kanssa peruskestävyyttä 10 km, jonka jälkeen vauhtikestävyyttä ilman koiraa 3,94 km. Pk:ssa vauhti 5:37 min/km ja keskisyke 139. Vk:n vauhti 5:06 min/km ja keskisyke 155. Juoksu tuntui tosi hyvältä ja kilometrit tulivat joutuisasti täyteen.

Lauantaina juostiin koirien kanssa pikku palauttava, 5,3 km. Perjantain lenkki tuntui jaloissa koko päivän, mutta illalla juostu hölkkä sujui silti tosi hyvin.

Lauantai-illan hyvän tuntuman perusteella arvelin, että sunnuntain pitkäkin kulkee, mutta eipä kulkenutkaan. Kymppiin asti meni ihan kohtuullisesti, mutta sitten tuntui, että ei riitä virtaa. Kahdessatoista kilometrissä alkoi sujua taas, mutta jätin silti lenkin 17 kilometriin, vaikka parikymppiä oli suunitelmissa. Olli oli mukana ensimmäiset 7 km ja Zade siitä loppuun asti.


Hyvä viikko, juoksua 56 km. Määräsyksyn toinen viikko meni siis ihan niin kuin pitikin.

ma: PK2 8,57, sis. hypyt & loikat 10 min.
ti: PK1 5,31 km
ke: PK 5,31 km (polkulenkki)
to:
pe: PK2 10,02 km + VK2 3,94 km + 0,89 km
la: PK1 5,31 km
su: PK1 17,12 km

Kommentit

  1. Niin kateellisena luon täällä sun treeniviikko postauksia. Olen kohta pari viikkoa ollut kipeä enkä ole päässyt tekemään mitään. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa sitkeä tauti! Saa jalat vähän pitempää lepoa Vaaroilta, hyvähän se on sekin. Tässä on vielä pitkä syksy edessä tehdä lenkkiä, joten no worries. :) Mulla on nyt into päällä...

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…