Lenkit viikolla 41

Mennyt viikko alkoi maanantaina reippaammalla peruskestävyyslenkillä. Sunnuntain 17 km lenkki ei tuntunut jaloissa, vaan olin ihan valmis juoksemaan. Koiria en ottanut mukaan, Zade kävi metsälenkillä ja Olli vietti kevyttä päivää. Kylläpä kulki juoksu mukavasti. Ensimmäiset 5,5 km tasaisella reitillä meni keskivauhdilla 5:41 min/km, keskisyke 137. Piipahdin välillä Kalevankankaan purtsilla tekemässä loikkia. Loikkaosuus oli kymmenen minuutin pyrähdys, jossa tein teräviä hyppelyjä sekä rentoja ja lyhyitä, mutta napakoita mäkiloikkia. Loppumatka kotiin (vajaa 2 km) menikin paljon hitaammalla keskivauhdilla kuin alkumatka (5:56 min/km), ehkä loikat piristivät sykettä jonkin verran. Kokonaismatka 8,57 km.

Tiistaina käytin koirat lenkillä pikaisesti ennen jäljestystreenejä. Reilu viiden kilsan palauttava, 36 minuuttia.


Keskiviikkona vein pojan treeneihin ja lähdin Zaden kanssa polkulenkille Säynätin retkeilyalueelle, vajaan kymmenen kilometrin päähän kaupungista. Alueella on kiva käydä makkaranpaistoretkellä, lisäksi siellä järjestetään iltarasteja, ja koirienkin kanssa siellä on useasti treenattu. Mikään polkujuoksijan unelma tuo alue ei ole: merkittyä reittiä on vain reilu viisi kilometriä ja siitäkin lähes puolet on soratietä. Korkeuseroja ole nimeksikään. Mutta se riitti meille keskiviikkoiltaan ihan hyvin. Juurakot ja kivet toivat mukavasti vaihtelua askellukseen ja Zade sai spurttailla omaa vauhtiaan. Keskivauhti 6:51 min/km, vaihtelevasti peruskestävyysalueella.

Torstaina vietin lepopäivää ja sen vuoksi perjantaiaamuna teki mieli juoksemaan. Säästelin kuitenkin ja kävin lenkin vasta illalla. Juoksin ensin Zaden kanssa peruskestävyyttä 10 km, jonka jälkeen vauhtikestävyyttä ilman koiraa 3,94 km. Pk:ssa vauhti 5:37 min/km ja keskisyke 139. Vk:n vauhti 5:06 min/km ja keskisyke 155. Juoksu tuntui tosi hyvältä ja kilometrit tulivat joutuisasti täyteen.

Lauantaina juostiin koirien kanssa pikku palauttava, 5,3 km. Perjantain lenkki tuntui jaloissa koko päivän, mutta illalla juostu hölkkä sujui silti tosi hyvin.

Lauantai-illan hyvän tuntuman perusteella arvelin, että sunnuntain pitkäkin kulkee, mutta eipä kulkenutkaan. Kymppiin asti meni ihan kohtuullisesti, mutta sitten tuntui, että ei riitä virtaa. Kahdessatoista kilometrissä alkoi sujua taas, mutta jätin silti lenkin 17 kilometriin, vaikka parikymppiä oli suunitelmissa. Olli oli mukana ensimmäiset 7 km ja Zade siitä loppuun asti.


Hyvä viikko, juoksua 56 km. Määräsyksyn toinen viikko meni siis ihan niin kuin pitikin.

ma: PK2 8,57, sis. hypyt & loikat 10 min.
ti: PK1 5,31 km
ke: PK 5,31 km (polkulenkki)
to:
pe: PK2 10,02 km + VK2 3,94 km + 0,89 km
la: PK1 5,31 km
su: PK1 17,12 km

Kommentit

  1. Niin kateellisena luon täällä sun treeniviikko postauksia. Olen kohta pari viikkoa ollut kipeä enkä ole päässyt tekemään mitään. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa sitkeä tauti! Saa jalat vähän pitempää lepoa Vaaroilta, hyvähän se on sekin. Tässä on vielä pitkä syksy edessä tehdä lenkkiä, joten no worries. :) Mulla on nyt into päällä...

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat