Treenit kisaviikolla

En suunnitellut kisaviikon treenejä mitenkään erityisesti. Pari kevyttä lenkkiä oli tarkoitus tehdä, tunnustella vähän vointia ja pitää jonkinlaista juoksuvirettä yllä. Tällä viikolla Olli oli mukana kahdella lenkillä, onhan se nyt viime viikkoina ollut virkeämpi kuin aikoihin.

Pientä ja kevyttä oli siis juokseminen lauantain puolikasta lukuunottamatta:

ma:
ti: PK1 4,38 km
ke:
to:
pe: PK1 3,41 km + VK1 1,18 km
la: Kuopio puolimaraton
su: PK1 4,84 km


Tiistaina kävin kokeilemassa, kestäisikö Ollin vointi puolen tunnin kevyen lenkin. Molemmat koirat olivat siis mukana. Hyvin meni, en huomannut kipuoireita ollenkaan ja Olli liikkui virkeästi. 4,38 km, keskivauhti 6:36 min/km. Sykettä en mitannut.

Kisapäivän aattona juoksin pienen lenkin Zaden kanssa. Ensin kolme kilometriä kevyesti, sitten reilu kilsa vähän reippaammin (5:23 min/km) ja loppuun vielä vähän kevyttä juoksua. Reipas juoksu ei tuntunut mitenkään hyvältä, mutta se on ihan tyypillistä minulle silloin, kun olen juossut pitemmän aikaa vähän vähemmän. Ja kas, taas unohtui sykemittari kotiin.

Lauantaina puolimaraton Kuopiossa. En päässyt tavoitteeseeni, mutta silti tuo juoksu oli nopein juoksemani puolikas.


Kisoista palautumisen kannalta olisi hyvä päästä kevyesti liikkumaan samana päivänä ja seuraavina päivinä. Lauantai-iltaa vietinkin liikuskellen ja puuhaillen, mutta sunnuntaina istuin autossa heti aamusta 2,5 tuntia, kun ajelimme Zaden kanssa Riihimäelle koiranäyttelyyn ja sama tietysti toiseen suuntaan iltapäivällä. (Esitin kyllä taas niin onnettoman huonosti! ERI SA kuitenkin ja junnunarttujen kakkonen sisko Nopan jälkeen.) Runsaan autoilun vuoksi lähdin näyttelyreissun jälkeen hölkälle koirien kanssa. Taas vain puoli tuntia, sehän on Ollin maksimi tällä hetkellä. 4,84 km kevyesti (6:38 min/km). Ei syketietoja taaskaan, nyt kyllä lipsuu siltä osin. Loppumatkasta Olli oireili polvea tekemällä terveellä jalalla voimakkaamman potkun ravatessa. Ehkä se myös ontui etupäätä kevyesti, en ole ihan varma. Näistä huolimatta Olli meni reippaasti eteenpäin, ei mitään himmailua. Ensi viikolla Ollilla on fysioterapia, onneksi. Saan luultavasti suosituksia säännölliseen kivunhoitoon.

Mitähän sitten kehittelis? En ole katsellut olisiko jotain pikkukisaa, johon voisi osallistua, vai joko laitan tähtäimen ensi kevääseen. Tekisi mieli ainakin nostaa vähän määriä tämän viikkoja kestäneen keventelyn jälkeen.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat