Cooperin testissä

Antin Talli järjesti tänään ilmaisen Cooperin testin Urskissa. Miehelläni ei ollut treenipäivä, joten lähdin koiralenkitysten jälkeen juoksemaan urheilukenttää ympäri. Jännittikin vähän, edellisestä cooperista oli yli 15 vuotta aikaa.

Verryttelin puolisen tuntia kevyesti. Kokeilin vauhtia ja ajattelin sen perusteella, että 2700 m voisi olla mahdollista juosta. Kilometrivauhdin pitäisi silloin olla vähemmän kuin 4:25 min/km. Radalla juostiin yhtä aikaa Cooperin testiä yksilöjuoksuna ja viestinä, joten juoksuseurasta ei ollut pulaa. Onneksi samanvauhtisia juoksijoita oli useita, yhteinen kärsimys on mukavampaa.


Lähdin liikkeelle 4:20-4:30-vauhtia, mikä tuntui sopivalta. Tiesin, että maitohappoilumeiningillä juostessa en pysty juuri minkäänlaiseen loppukiriin (jos nyt muutenkaan), joten ei ollut oikein muuta vaihtoehtoa kuin yrittää mennä tasaisesti alusta loppuun. Matkalla ihmettelin Kilpa-Veikkojen junnuja, jotka menivät todella kovaa, viestin juoksijat tietysti, mutta yksilöjuoksijat myös. 11-12-vuotiailla useita yli 3000 m tuloksia. Hurjaa touhua!

Viimeisellä kierroksella juoksin jonkin matkaa 4:15-vauhdilla, mutta enempää ei irronnut. Maksimisykkeen arvokin säilyi samassa (174), mihin se kesällä tasotestissä määritettiin. Pääsin harmittavan lähelle 2700 metriä, tulokseni oli 2688 m. Ehkä olisin saanut viimeiset metrit puristettua, jos olisin tiennyt tarkalleen, missä kohtaa tuo matka tulee täyteen? No, kokeillaan joskus uudelleen. Ihan odotusten mukainen juoksu kuitenkin. Ja olihan se oikeastaan aika kivaakin.Kommentit

 1. Cooper on kyllä musta aika paha, kun on niin kovaa yritettävä vetää koko aika, mutta ihan täysiä ei voi matkaan kuitenkaan lähteä. Hieno tulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vähän paha! Mutta ei ihan niin paha kuin odotin, minuutit kuluu aika nopeasti. Mutta tosiaan hankala on kyllä juosta optimaalista vauhtia, jäin vähän jossittelemaan, että jos olisi tehnyt tuon pienen vauhdinnoston hieman aikaisemmin...

   Poista
 2. Hieno tulos! Olisipa kiva päästä joskus Cooperia kokeilemaan. Alkukesän yritys kaatui flunssaan, mutta jospa joskus osuisi testitilaisuus kohdalle. Noihin vauhteihin en kylläkään pääse unissanikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin oli tarkoitus juosta kesällä, mutta jäi juoksematta sairastelun takia. Henkinen kynnys lähteä juoksemaan oli nyt ihmeen korkealla, täytyy vain lähteä seuraavallakin kerralla kokeilemaan. Tuo oli ainakin kolmas tilaisuus tälle kaudelle, joten Mikkelissä on mahdollisuuksia aika hyvin. Menepä vaan kokeilemaan, jos on tilaisuus! :) Kiva se on saada tulos tuostakin.

   Poista
 3. Todella hyvän tuloksen oot juossut!

  VastaaPoista
 4. Hei hienoa ja hieno tulos! Jotenkin sitä ajattelee, että hei sehän on vain 12 minuuttia, että eikö minulta löydy useamminkin aikaa Cooperin testille, mutta se on se kyllä tappavan pitkä aika. :)Ja yhdessä "kärsiminen" on kyllä paljon mielekkämpää, toisen selästä on yllättävää apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Olisihan tuon voinut esimerkiksi 12 metriä paremmin vetää, mutta ensi kerralla sitten. :) Kyllä se ihmeesti helpottaa, kun tietää, että muilla tuntuu yhtä pahalta. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat