Siirry pääsisältöön

Kevennellen kohti Kuopion puolikasta

Tällä viikolla juoksin kevyesti. Nyt tuntuu siltä, että lepo on tehnyt tehtävänsä, tekee kovasti jo mieli juoksemaan enemmän. Kisainto ei ole vielä suuremmin vallannut mieltä, haluaisin vain juosta vähän enemmän päivittäin. Eiköhän kuitenkin kisaviikolla ala fiilikset nousemaan.


Tiistaina kävin lyhyen (4,3 km) iltalenkin Zaden kanssa. En mitannut sykettä, olo oli hyvä.

Torstaina vauhdikkaampi peruskestävyyslenkki. Keskivauhti 5:51 ja keskisyke 136. Tämän lenkin pituus vajaa 8 km. Zade oli taas kaverina mukana. Syke oli lenkin alkupuolella melko matalalla, mutta nousi kyllä sitten suunnitelmien mukaisiin lukemiin.

Perjantai-iltana juoksin pitkän lenkin, joka nyt tarkoitti puoltatoista tuntia (13,49 km). Kylläpä hämärä tulee taas nopeasti! En kyllä valita, pimeälenkeissä on tunnelmaa. Hyvä lenkki.


Lauantaina ajelimme halki Suomen Kokkolaan veljeni häihin. Voi mikä päivä! Rauli-myrsky olisi voinut aiheuttaa muutoksia suunnitelmiin, mutta niin vain aurinko pilkisteli, kun ihana hääpari vihittiin Ykspihlajassa Kahvila Sahan laiturilla. Vierasjoukosta iso osa oli ammattimuusikoita ja muita paljon esiintyviä, ja kun me puolenyön aikoihin lähdimme nukkumaan, oli pitkälle toistakymmentä erilaista kokoonpanoa esittänyt musiikkia tai jotain muuta. Kyllä kyyneleet virtasi! Huolimatta siitä, että esiintymässä oli omia lempimuusikoitani, oli morsiamen vanhempien esittämä laulu kaikista koskettavin, morsiamen äiti lauloi ja soitti kitaraa ja morsiamen isä soitti selloa. Huh! Tämä päivä ei unohdu ikinä.

Minulla oli reissussa lenkkikamppeet mukana siltä varalta, että jos heräisin paljon aikaisemmin kuin muu perhe, mutta heräilimmekin poikien kanssa yhtä aikaa. Lähdettiin sitten sunnuntaiaamun kävelylle koko porukalla. Kylläpä näytti Kokkola parastaan, joskin Ykspihlajan huikea hääjuhla oli virittänyt aivot jo valmiiksi aika länsirannikkomyönteiselle taajuudelle. Kaunis on Kokkolan vanha kaupunki!


Sunnuntaina tein lenkin kotimaisemissa Mikkelissä. Kevyesti 6 km, jonka päälle vähän loikkia tekonurmella.

Tällä viikolla juoksua 31,71 km. Ensi viikolla sitten kisataan.

ma:
ti: PK1 4,3 km
ke:
to: PK2 7,91 km
pe: PK1 13,49 km
la:
su: PK1 6,04 km, loikkia

Kommentit

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…