Viikon 28 treenit

Olipas mukava harjoitusviikko. Lomalaisena oli mahdollisuus venyttää heräämistä ja aamupalan syöntiä pitemmälle kuin arkena, joten aika monena päivänä innostuin tekemään juoksulenkin jo aamulla, siis parin tunnin aamuchillailun jälkeen. Parasta! Meidän koirat eivät välitä, vaikka aamulenkki viivästyy, joten startti kahdeksan ja yhdeksän välillä käy niille ihan yhtä hyvin kuin puoli kuuden ja puoli seitsemän välillä. Tällä viikolla juoksua 50,33 km

ma:
ti: PK 7,44 km
ke: VK (mäkivetoja + verkat) 6,09 km
to: PK 5,88 km
pe: keskivartalojumppa 15 min
la: PK 14,95 km
su: VK 8 km + verkat yht. 15,97 km


Maanantaina lepopäivä.

Tiistaina aamulenkki lämpimässä sateessa. Lähdimme koirien kanssa juoksemaan ukkoskuuron jälkeen, mutta kastuimme kuitenkin. Eipä haitannut mitään. Olisin toivonut reippaampaa keskivauhtia, mutta se jäi aika kauas kuudesta minuutista (6:23 min/km), samoin keskisyke oli vain 123. Muutamia hyviä reippaampia pätkiä juostiin, joissa syke oli 135-140, mutta pääasiassa rauhallisesti mentiin.

Keskiviikkoaamuna tein pitkiä mäkivetoja. Tästä treenistä tarkemmin täällä.


Keskiviikon harjoitus tuntui ihan odotetusti torstaiaamuna jaloissa ja erityisesti pakaroissa. Ajattelin käyttää koirat kävelyllä, mutta luin aamupalapöydässä vanhoja Juoksija-lehtiä, ja siitä tulikin juoksumieli... Tehtiin kevyt, vajaa kuuden kilometrin palauttava lenkki. Vauhti vain 7 min/km.

Perjantaille olin suunnitellut pitkää (tai puolipitkää), mutta jätin sen tekemättä. Olisin ehtinyt lenkille yhdeksän aikoihin illalla, mutta viini ja juustot eivät ole parasta lenkkievästä, joten päätin juosta vasta seuraavana aamuna. Perjantai oli myös Ollin eläinlääkäripäivä, jossa selvisi olkanivelen ja polven nivelrikko.

Lauantaina siis pitkä lenkki, pituus viime viikon tapaan vain puolitoista tuntia. Halusin varmistaa, että pitkä ei kuormita liikaa sunnuntain vauhtikestävyyslenkkiä ajatellen. Alkumatka oli nihkeää, olisiko vieläkin ollut mäkivetopäivän peruja. Onneksi pikku akka Zade oli mukana, joten pomppufiilis tarttui nopeasti minuunkin. Vein Zaden kotiin 8,6 kilometrin jälkeen ja jatkoin loppumatkan yksin. Hieman kiihtyvällä vauhdilla juostun lenkin keskivauhti 6:13 min/km ja keskisyke 137. Matka 14,95 km. Nyt puolikkaalle treenatessa en aio venyttää pitkiä lenkkejä kovin paljon yli kahden tunnin, jotta vauhtikestävyysharjoittelulle jää riittävästi tilaa.

Sunnuntaina tein vauhtikestävyyslenkin. Valitsin noin 16 km mittaisen reitin, yhden suosikeistani. Matkan pituus mahdollisti kunnon alku- ja loppuverryttelyn, ja sehän tekee ikääntyvälle koneelle hyvää. Vauhtikestävyysosion jaoin kahteen osaan, ensin puolikkaan kilpailuvauhtia (n. 5:10) puoli tuntia ja sitten vähän kovempaa 10 minuuttia. Lämmittelyksi juoksentelin 3,5 km vauhdilla 6:02 min/km. Sen jälkeen puolimaratonin vauhtia 5,8 km, 5:09 min/km. Tämä oli mukavaa menovauhtia, keskisyke 155. Reitti oli hieman mäkinen ja alkupuolelta maisemiltaan tosi ihana. Puolen tunnin vk:n jälkeen palauttelin kolme minuuttia. Kovempi kymmenminuuttinen alkoi kunnon ylämäkitikkauksella. Tuossa vaiheessa lenkkiä syke oli ollut korkealla jo pitempään, joten vauhdinpito mäessä onnistui ihan hyvin. Loppumatka kovemmalla pätkällä oli onneksi tasaisempaa. 2,19 km, 4:35 min/km, keskisyke 166. Loppuverkka noin 4 km. Tämä oli viikon paras lenkki.

Sunnuntaina kävimme myös pelastuskoiraharjoituksissa. Zade tekee hakua jo hienosti ja on hyvin motivoitunut. Miespuoliset maalimiehet ovat vielä hieman jännittäviä, mutta onnistumiset lisäävät koiran itsevarmuutta. Olli joutui sairausloman vuoksi tyytymään pieneen jälkitreeniin.

Kommentit

 1. Sinulla on jo hurjat kilometrimäärät! =) Hienolta harjoitusviikkosi vaikuttaa! Mitä Ollille kuuluu? Onko koirasi olo yhtään parempi? Tsemppiä treenaamiseen ja paranemisia Ollille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilsat kertyy lähinnä lyhyiltä ja kevyiltä lenkeiltä. :)

   Ollin oireet ovat vielä näkyvillä, en tiedä pitäisikö lääkityksen tässä vaiheessa jo viedä oireet kokonaan vai ei. Seuraillaan, fysioterapiaan sitten seuraavaksi.

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat