Viikko 26: Lisää lenkitettäviä

Suunnitelmien mukaisesti viikko oli kevyt. Starttasin kahdella lepopäivällä, samoin loppuviikolla pidin kaksi peräkkäistä lepopäivää. Lauantaina saimme viikoksi kolmannen koiran taloon, mikä lisää ulkoilujen määrää ensi viikolla. Tällä menneellä viikolla juoksukilsoja 36,6 km.

ma:
ti:
ke: aamu: PK 5,3 km, ilta PK 6,48, jumppa 20 min
to: PK 6,94 km
pe:
la:
su: aamu: PK 4,87 km, ilta: VK 2 x 20 min + verkat yht. 13 km

Keskiviikkoaamulla kävimme pikkuhölkällä koirien kanssa, 5,3 km vauhdilla 6:51 min/km. Saman päivän iltalenkki oli lämpimän sään vuoksi lyhyt: Zade 3,3 km ja Olli 3,15 km. Vauhtia oli hieman enemmän kuin aamulla, joten sain sykkeet 130 ja 140 välille. Keskivauhdit per koira 6:13 min/km ja 6:33 min/km. Illan päälle jumppatuokio yleisurheilukisoja seuratessa.


Torstaina koirat joutuivat odottamaan iltalenkkiä yhdeksään asti illalla, kun työpäiväni venähti ja muun porukan harrastukset aiheuttivat rajoitteita kotoa poistumiselle. Olin vähän suunnitellut lepopäivää juoksusta, mutta palkitsin kuitenkin itseni lenkillä raskaan työpäivän päätteeksi. Lämmintä oli taas, ehkä 22 astetta, mutta ilahduttavasti dalluväki intoutui menoon, myös Olli, joka on nyt viikon verran kipulääkekuurilla ja tarkkailun alla niskassa todetun lihaskivun vuoksi. Teimme peruskestävyyslenkin, jossa lähdettiin rauhallisesta, liki 7 minuutin vauhdista liikkeelle, mutta lopussa mentiin 5:45-vauhtia.
 
Lauantai-iltana hain meille kesävieraan. Ystäviemme lagotto viettää meillä seuraavan viikon. Minni tulee hyvin juttuun meidän koirien kanssa. Erityisesti nyt, kun omaa väkeä ei ole paikalla, tyytyy Minni osaansa laumassa alimmaisena, mikä yksinkertaistaa kaikkea olemista.


Sunnuntaiaamuna kävin Zaden ja Minnin kanssa aamulenkillä. Oli tulossa kuuma päivä, mutta ehdittiin vielä aamun viileydessä juoksemaan. Keskivauhti 5:56 min/km, matka 4,9 km. Minni jaksoi hyvin mukana, vaikka lenkki oli sille selvästi raskaampi kuin Zadelle, onhan noilla koirilla kuitenkin selkeä kokoero.

Illemmalla sunnuntaina hotsitteli lähteä vauhdikkaammalle lenkille. Mikkelissä saatiin sadetta ja ukkosta, ja pieneen sadekuuroon lähdin tekemään vauhtikestävyyslenkkiä. Lämmittelykaverina oli Olli, joka oli oikein tyytyväinen siihen, että käytiin vain 3,17 km. Sade ja Olli eivät kuulu yhteen. Varsinainen lenkki koostui kahdesta 20 minuutin vauhtikestävyysosiosta. Ensimmäinen hyvää vauhtia ja toinen vähän kireämmin.

   veto 1: 0:20:01, 4 km, 5:00 min/km, keskis. 153
   palautus 0:03:03 0:48 km, 6:25 min/km, keskis 142
   veto 2: 0:20:01, 4.16 km, 4:48 min/km, keskis. 161


Ensimmäinen 20-minuuttinen sujui tosi hyvin. Vauhti oli mukavaa ja sujuvaa. Olinhan viettänyt helppoa elämää koko viikon, joten ihmekö tuo. Toinen olikin jo nihkeämpi. Veto lähti ylämäkeen liikkeelle, enkä meinannut saada alle viiden minuutin vauhdista millään kiinni. Kymmenen minuutin jälkeen alkoi kuitenkin helpottaa. Viimeinen viisiminuuttinen kulki loivaan ylämäkeen, joten vauhdin pitäminen oli raskasta. Ajattelin jalkojani, hengitystä ja tasaista rytmiä, mikä teki etenemisestä helpompaa. Korkein sykehavainto 171 juuri tällä viimeisellä pätkällä. Hyvä lenkki, voimia oli runsaasti. Loppuverryttelyn (1,19 km) jälkeen olo oli oikein mainio. Kyllä sateessa on kiva juosta!

Ensi viikolla koiralenkkiä tulee runsaasti. Tavoitteena on kuitenkin olla unohtamatta vauhtikestävyyttä syksyn puolimaratonia ajatellen.

Kommentit

 1. Ihana näkökulma tuo että palkitsit itsesi lenkillä pitkän työpäivän jälkeen! Sehän on juuri sitä mitä ihminen kaipaa :)

  Toivottavasti Ollin niska paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tiukempi työputki, sitä tärkeämmäksi käy lenkkeily. :)

   Toivotaan, että paranee. Ja toivotaan, että on pelkkä lihasvaiva.

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat