Siirry pääsisältöön

Viikko 22: suunnistusta ja koiranäyttelyitä

Kulunut viikko sisälsi alkuviikolla tavallista, kivaa arkea ja loppuviikolla kolmepäiväisen näyttelyreissun Tallinnaan. Juoksuharjoittelussa ei ollut juurikaan suunnitelmallisuutta, kaikilla lenkeillä oli 1-2 koiraa mukana. Iltarasteilla tein ensimmäisen A-radan harjoituksen ja ihmettelin umpihuonoa sijoitustani, vaikka omasta mielestäni mokasin vain kohtuullisesti. 47,2 km kilometriä juoksua tällä viikolla.


ma:
ti: PK 5,19 km, jumppa 30 min
ke: aamu: PK 5,92 km, ilta: VL suunnistus n. 6 km
to:
pe: aamu: PK 8,15 km, ilta: PK 8,85 km
la: PK 4,07 km
su: PK 3,66 km + VK 4,87 km

Viikko alkoi lepopäivällä.

Tiistaina teimme koirien kanssa aamulenkin juosten, tosi hitaasti kyllä mentiin (7 min/km). Jostain syystä pilkkusakki pysähteli ihan jatkuvasti, enkä viitsinyt hoputtaa. Illalla jumppaa jaloille ja keskivartalolle.

Keskiviikkoaamun koiralenkki oli "parempaa pk:ta". Päivästä oli tulossa kuuma, mutta kuuden jälkeen startatessa ehti vielä juosta viileässä. Loppumatkan keskustan läpi kurvailu hidasti vähän, mutta muuten mentiin hyvää peruskestävyysvauhtia. Keskivauhti 6:08 min/km.

Samana iltana kävin suunnistamassa. Viime viikolla jätin B-radan kesken, joten A-radalle ei oikein olisi ollut asiaa, mutta lähdin kuitenkin. Olisin kaivannut erityisesti pitkiä rastivälejä, mutta tällä kertaa rasteja olikin tiheässä, 23 kpl 4,2 km matkalla. Jouduin aika paljon lukemaan karttaa ja miettimään suuntaa, joten suunnitelma kovemmasta juoksusta ei täysin toteutunut. Tein pari kunnon virhettä, jotka maksoivat yhteensä ehkä 20 minuuttia. Olin tuloslistalla sijalla 43/47, aivan häntäpäässä. Höh! Suunnistuksessa virheet lasketaan oikeasti kai sekunneissa? Pientä hiomista on siis taidoissa ja nopeudessa vielä. Hävisin neljän kilometrin matkalla voittajalle 51 minuuttia, mitä?! Unohdin laittaa kellon käyntiin, mutta arviolta 6-6,5 km juoksin. Jos jotain hyvää tässä harjoituksessa, niin pystyin kuitenkin paikkaamaan virheet ihan järkevästi.

Torstaina lepoa.

Perjantaina valmistauduimme näyttelyviikonloppuun. Olin ajanut torstai-iltana koulun kevätjuhlan jälkeen Vantaalle yöksi, ja aamulenkkiseurana minulla oli Zaden lisäksi kolmevuotias Oskari. 8 km kesäistä aamuhölkkää siis. Oli sen verran lämmin, että yksi juomatauko pidettiin.


Samana iltana tein koirien iltalenkitykset Tallinnassa juosten. Zaden ja Oskarin kanssa 4,7 km ja siihen perään Zaden siskon Nopan kanssa 4,18 km.

Lauantaiaamuna oli tarkoitus käyttää koirat aamulla kävelylenkillä, mutta olin unohtanut Zaden ja Oskarin hihnat autoon, enkä viitsinyt käydä niitä sieltä hakemassa, joten lähdettiin juoksemaan. Tuplavetovyössä on hankala kävelyttää koiria, kun niillä on paljon vähemmän tilaa liikkua vapaasti, juostessa koirat etenevät paljon tasaisemmin ja haistelevat vähemmän. Neljän kilsan aamuhölkkä muutamalla pitemmällä pysähdyksellä oli hyvä startti päivälle. Keskivauhti 6:43 min/km.

Sunnuntain molemmat aamulenkit tehtiin juosten. Zadella oli vatsa pahasti sekaisin, joten ekana lenkkivuorossa olleen kaksikon kanssa ehdimme juosta kevyesti vain 3,7 km lenkin, kun pysähdyksiä tuli niin paljon. Nopan kanssa kävimme vauhdikkaamalla lenkillä: vajaa 5 km keskivauhdilla 5:10 min/km. Tekipä hyvää mennä välillä vähän kovempaa, Noppa oli erinomaista seuraa siihen.

Eestin Voittaja 2016, junioriurokset (tässä ei lopullisessa järjestyksessä)
O'zone Starrider 'Tarmo' 9,5 kk

Juoksukilometrejä ei tullut mitenkään erityisen paljon viikonlopun aikana, lisäksi suurin osa lenkeistä oli kevyitä, mutta koirien ulkoilutuksesta kertyi kävelyä monta tuntia päivässä, minkä vuoksi jalat ovat nyt todella väsyneet. Hieno viikonloppu, junioreista Gabriel sai kaksi junnusertiä ja Noppa yhden. Gabriel oli sunnuntaina ROP-juniori, RYP1-juniori ja BIS2-juniori. Meidän Zade pärjäsi ihan hienosti, lauantaina juniorinarttujen neljäs, ERI SA, sunnuntaina toinen (Nopan jälkeen) myös ERI SA.

O'zone-leiri

Kommentit

 1. Vau! Olipas sinulla kiva viikko! 47,2km juoksua on ainakin minun mielestäni kohtuullisesti, enemmänkin. =) Olet päässyt suunnistamaan, juoksemaan ja koiranäyttelyreissu kuvineen vaikutti mielenkiintoiselta. Mikäs on seuraava tavoite juoksun suhteen? Itsekin haluaisin ehtiä tänä kesänä suunnistamaan muutaman helpon radan lasten kanssa tai ilman. Toivottavasti haave toteutuu. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, harjoituksissa ei tällä viikolla ollut ihan niin paljon vaihtelua, mitä haluaisin. Mutta aika lailla piti mennä lenkitettävien ehdoilla ja sekin on ihan ok. :)

   Seuraava tavoite on Jukolan viesti. :D Tai se on ehkä enemmänkin hupia ja kokeilua, eihän siinä juoksukunto ole pääosassa ollenkaan. Muuten on tarkemmat suunnitelmat vielä tekemättä. Toivottavasti jotain pienempiä kisoja mahtuu kalenteriin, lisäksi puolikkaan ennätyksen haluaisin päivittää uuteen joskus loppukesällä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…