Treenit Jukola-viikolla 24

Viikkoon sisältyi paljon lepoa. Viikonloppuna kisattiin Jukolan viestissä, joten arkena keräilin voimia koitokseen. Juoksua 27,6 km. Historiallinen viikko: suunnistuskilometrejä enemmän kuin ilman karttaa juostuja kilometrejä.

ma:
ti: PK 6,26 km
ke: VL suunnistus 6,41 km
to: PK 5,23 km
pe:
la:
su: Jukolan viesti 9,68 km


Tiistaina juoksin reilu 6 km peruskestävyyslenkin. Oli aurinkoista ja parikymmentä astetta lämmintä, joten en voinut ottaa koiria mukaan. Juokseminen tuntui tosi hyvältä, mutta ei ollut aikaa pitempään lenkkiin. Keskivauhti 5:48 min/km, keskisyke 142.

Keskiviikkona viimeinen suunnistusharjoitus ennen Jukolan viestiä. Suunnistus sujui kohtalaisesti ja olin havaitsevani itsessäni kehityksen merkkejä. Jukolaa ajatellen jännitti oman osuuden pituus verrattuna iltarastien A-ratoihin sekä vaativat rastivälit. Jälkeenpäin ajateltuna jännitys oli turhaa, osittain siis, pienestä kisajännityksestähän on hyötyä.

Torstaina juoksimme koirien kanssa aamulenkin, 5,2 km. Keskivauhti 6:31 min/km, palautellen.

Sunnuntaiaamuna puoli seitsemän maissa sain kartan käteeni ja lähdin Jukolan viestin nelososuudelle, jonka pituus oli 8,6 km. Venytin matkan 9,7 km pituiseksi. Pidin itselleni melko hyvää suunnistusvauhtia (8:55 min/km), mutta rasituksen puolesta olisi pitänyt kisassa mennä kovempaa. Pelkäsin kuitenkin harhaanjuoksua sen verran, että keskittyminen oli vauhdinpitoa enemmän sijainnissa ja reitissä. Ei välttämättä huono valinta suunnistaessa, jos ei aivokapasiteetti riitä molempiin. :D


Kommentit

Kuukauden luetuimmat