Siirry pääsisältöön

Kuopion puolikkaalle

Puolimaraton on tältä vuodelta vielä kokonaan juoksematta. Ensi lauantain Mikkeli Juoksu täytyy valitettavasti jättää tänä vuonna väliin, kun pikkukoira pitää viedä missikisoihin samana päivänä. Myöskään ihanan tasainen Joutseno ei ajankohtansa puolesta tänä vuonna sovi. Kävipä kuitenkin hyvin, kun Kuopio maratonin blogia päivittävä Iisa kyseli, olenko tulossa Kuopioon juoksemaan ja passaisiko tehdä juoksijatarina siihen liittyen. Tarkistin vielä kalenterin ja vastasin, että tulossa ollaan, ja tietysti saa kirjoittaa.

Seuraava päämäärä harjoittelua ajatellen on siis puolimaraton Kuopiossa 3.9. Mitähän ottaisi tavoitteeksi? Hölkälle en lähde, vaan enkkajahtiin. Kuopio maratonin blogiin ilmoitin 1:50 alituksen tavoitteeksi. Kai se on ihan realistinen tulos? Keskivauhti pitäisi olla noin 5:12 min/km. Tuohon vauhtiin pitäisi olla mahdollisuudet, juoksinhan Joensuu maratonilla jälkimmäisen puolikkaan 5:17-vauhdilla, siinä vaiheessa oli jo yksi puolikas takana. Viiden minuutin vauhtiin en jaksa uskoa, sillä voisin päästä kympillä maaliin, tuskin puolimaratonilla. Kuopion reitti ei ole aivan tasainen, eikä minulla ole tapana ylittää itseäni kisoissa, joten järkevällä tavoitteella pitää mennä.

Löysin alennusmyynneistä juoksutrikoot, joille perhe nauraa! Pilkut jostain syystä puhuttelevat minua...

Onpa joka tapauksessa mahtavan hauskaa ja jännittävää päästä harjoittelemaan puolikkaalle! Se tietää minun kohdallani sitä, että on keskityttävä nykyistä enemmän vauhtikestävyystreeneihin. Onneksi syyskuuhun on vielä hyvin aikaa. Tämä harjoitusviikko on kevyt, mutta ensi viikon tärkeimmät harjoitukset sisältävät vauhtia. Pilkkuhousuilla varmaan kuljee lujaa.


Kommentit

 1. Huomasinkin tuon jutun aiemmin :) Hyvä kisavalinta :) Nyt vaan vk-treenin pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen mennään vieraammilla vesillä treenin suhteen, mutta katotaan, mitä tästä tulee... :)

   Poista
  2. Hyvä siitä tulee. Yritän tulla kannustamaan :)

   Poista
 2. Hienoa!

  Itse aion juosta syksymmällä ainakin yhden tai kaksi puolikasta ja mietin juuri tuota Kuopion puolikasta vaihtoehdoksi. Jos en löydä mitään hyvää ja kiinnostavaa puolikasta niin viimeistään Kankaanpään maratonin puolikas kutsuu siten lokakuussa.

  Ihanat pilkkupökät! =)

  Tsemppiä treeneihin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, tässähän mennään samanlaisilla tapahtumatavoitteilla! :) Tsemppiä sinnekin!!

   Joo, pökät toimii. :)

   Poista
 3. Tervetuloa Kuopioon juoksemaan! Pilkut tuovat varmasti onnea ;)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta - pilkkuineen kaikkineen! :) Kiva, kun on hyvin aikaa valmistautua. Syksyllä onkin paljon kiinnostavia juoksutapahtumia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…