Kuopion puolikkaalle

Puolimaraton on tältä vuodelta vielä kokonaan juoksematta. Ensi lauantain Mikkeli Juoksu täytyy valitettavasti jättää tänä vuonna väliin, kun pikkukoira pitää viedä missikisoihin samana päivänä. Myöskään ihanan tasainen Joutseno ei ajankohtansa puolesta tänä vuonna sovi. Kävipä kuitenkin hyvin, kun Kuopio maratonin blogia päivittävä Iisa kyseli, olenko tulossa Kuopioon juoksemaan ja passaisiko tehdä juoksijatarina siihen liittyen. Tarkistin vielä kalenterin ja vastasin, että tulossa ollaan, ja tietysti saa kirjoittaa.

Seuraava päämäärä harjoittelua ajatellen on siis puolimaraton Kuopiossa 3.9. Mitähän ottaisi tavoitteeksi? Hölkälle en lähde, vaan enkkajahtiin. Kuopio maratonin blogiin ilmoitin 1:50 alituksen tavoitteeksi. Kai se on ihan realistinen tulos? Keskivauhti pitäisi olla noin 5:12 min/km. Tuohon vauhtiin pitäisi olla mahdollisuudet, juoksinhan Joensuu maratonilla jälkimmäisen puolikkaan 5:17-vauhdilla, siinä vaiheessa oli jo yksi puolikas takana. Viiden minuutin vauhtiin en jaksa uskoa, sillä voisin päästä kympillä maaliin, tuskin puolimaratonilla. Kuopion reitti ei ole aivan tasainen, eikä minulla ole tapana ylittää itseäni kisoissa, joten järkevällä tavoitteella pitää mennä.

Löysin alennusmyynneistä juoksutrikoot, joille perhe nauraa! Pilkut jostain syystä puhuttelevat minua...

Onpa joka tapauksessa mahtavan hauskaa ja jännittävää päästä harjoittelemaan puolikkaalle! Se tietää minun kohdallani sitä, että on keskityttävä nykyistä enemmän vauhtikestävyystreeneihin. Onneksi syyskuuhun on vielä hyvin aikaa. Tämä harjoitusviikko on kevyt, mutta ensi viikon tärkeimmät harjoitukset sisältävät vauhtia. Pilkkuhousuilla varmaan kuljee lujaa.


Kommentit

 1. Huomasinkin tuon jutun aiemmin :) Hyvä kisavalinta :) Nyt vaan vk-treenin pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen mennään vieraammilla vesillä treenin suhteen, mutta katotaan, mitä tästä tulee... :)

   Poista
  2. Hyvä siitä tulee. Yritän tulla kannustamaan :)

   Poista
 2. Hienoa!

  Itse aion juosta syksymmällä ainakin yhden tai kaksi puolikasta ja mietin juuri tuota Kuopion puolikasta vaihtoehdoksi. Jos en löydä mitään hyvää ja kiinnostavaa puolikasta niin viimeistään Kankaanpään maratonin puolikas kutsuu siten lokakuussa.

  Ihanat pilkkupökät! =)

  Tsemppiä treeneihin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, tässähän mennään samanlaisilla tapahtumatavoitteilla! :) Tsemppiä sinnekin!!

   Joo, pökät toimii. :)

   Poista
 3. Tervetuloa Kuopioon juoksemaan! Pilkut tuovat varmasti onnea ;)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta - pilkkuineen kaikkineen! :) Kiva, kun on hyvin aikaa valmistautua. Syksyllä onkin paljon kiinnostavia juoksutapahtumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. :) Syksy on muutenkin ihanaa aikaa juosta.

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat