Kesäistä juoksua viikolla 23

Olipa kiva harjoitusviikko! Viileät, mutta valoisat kesäpäivät antoivat paljon hyvää treeniaikaa. Tämä oli 54,6 kilsan viikko.

ma:
ti: aamu: PK 4,39 km, ilta: VK yht. 12,54 km
ke: VL suunnistus 4,52 km
to: PK 6,7 km
pe: PK 5,29 km
la: PK/VK "mäkispesiaali" 6,4 km
su:PK 14,77 km, lihaskunto 20 min

Juoksuviikko alkoi peruskestävyyslenkillä tiistaiaamuna. Koirat tietysti mukana, kuten aina aamuisin. Keskivauhti 6:04 min/km eli ihan pirteästi mentiin. Tiistai-iltana tein hyvän vauhtikestävyyslenkin, josta kirjoitin jo aiemmin.

Keskiviikkona kävin iltarasteilla suunnistamassa B-radan. Jalat olivat väsyneet edellisen päivän vauhtilenkistä, joten tiukimmat Tornimäen nousut menin kävellen. Muutamalla rastivälillä oli turhaa hakemista, mutta ihan hyvä harjoitus.  Kokonaismatka 4,52 km, vauhti 11:51 min/km.


Torstaina palauttava lenkki 6,7 km. Eipä kulkenut oikein mitenkään, mutta tulipahan koirat lenkitettyä. Vauhti vain 6:49 min/km.

Perjantai-iltapäivälle oli tiedossa matkustamista Kainuuseen, joten reippailimme koirien kanssa aamulenkin juosten. Matkustuspäivinä koirat ovat usein huonolla ulkoilutuksella, perjantainakin iltalenkille päästiin vasta lähempänä yhdeksää. No, aamulla siis 5,3 km kevyttä juoksua (6:39 min/km).


Lauantaipäiväksi ajoimme perheen kanssa Ouluun tapaamaan opiskelukavereita. Sateinen, rento ja ihana päivä vietettiin. Opiskelujen aloittamisesta tulee ensi vuonna viisitoista vuotta! Lapset, koirat ja harmaat hiukset näkyivät lisääntyneen. Nauru oli yhtä herkässä kuin aiemminkin.

Päivän päätteeksi, vasta puoli kymmenen aikoihin, lähdettiin koirien kanssa juoksemaan. Teimme lyhyen polkulenkin, jossa juoksimme vaaran päälle ja alas. Juoksin ylöspäin rennosti kevyellä vauhdilla. Tarkoitus oli juosta sellaista vauhtia, joka olisi jaloille maitohappoilun sijasta lähinnä kestovoimaharjoitus. Toivottavasti viikon päästä Jukolassa jalka nousee yhtä kepeästi. Nousumetrejä tuli yhteensä noin 130 varttitunnin aikana. Nousu oli parin kilometrin mittainen. Nousupuolikkaan keskisyke 145 (korkein arvo 162) ja keskivauhti 7:13 min/km. Alaspäin mennessä keskisyke 140, keskivauhti 5:43 min/km. Tämän tekstin yläpuoliset kuvat ovat tältä lenkiltä.

Lauantain lenkin korkeusprofiili: ylös ja alas.

Sunnuntain pitkän lenkin tein myös polkulenkkinä. Ajattelin, että ensi viikon Jukolaa palvelisi poluilla juokseminen asfalttilenkkiä enemmän. Juoksin osittain samaa reittiä kuin edellisen illan lenkillä. Nousuissa laskin vauhtia lauantaisestakin kevyemmäksi niin, että rasitus oli kokonaan peruskestävyyden puolella. 14,8 km, keskisyke 132. Keskivauhti 6:45 min/km ja kokonaisaika 1:39:54. Pienenä kauneusvirheenä tällä lenkillä kenkävalinta (kun valittavissa oli se ainoa pari, jonka kotoa otin mukaan): Ultra boostit jalkapohjan ja polun välissä on vähän liikaa.

Jos joskus vielä lähden maastomaratonille, niin tulen kyllä näihin maisemiin harjoitusleirille. Pari viikkoa vaaralenkkejä, niin jopa alkaisi Kolin jyrkkäpiirteinenkin maasto taittua paremmin...

Kommentit

 1. Kauniit maisemat! Ja Tsemppiä Jukolaan! Minkä osuuden pääset juoksemaan?
  Mulla luvassa Venloissa ankkuri ja Jukolassa kolmas. Jee :D Suunnistus on ihan huippua!
  www.metwotraining.blogspot.fi
  -Eija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, jopas on todellista omistautumista lajille, kun juokset kaksi osuutta! :D Onneksi siinä on muutama tunti palautumisaikaa. Mulla on nelososuus. Olen siinä kahden kokeneen suunnistajan välissä, joten voi kilometrivauhti notkahtaa tuolla osuudella aika reilusti. :) Hieman kyllä hirvittää lähteä tällä olemattomalla iltarastimäärällä. Kiitos tsempeistä ja sitä samaa sinulle!

   Poista
 2. Noissa maisemissa kyllä kelpaakin juosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä on kiva mennä. :) Tykkään vaaroilla menemisestä ihan erityisen paljon.

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat