Viikko 17

Tämä viikko oli viimeinen tavallinen treeniviikko ennen maratonkeventelyä. Tosin tälläkin viikolla otin jo rauhallisemmin: vauhtikestävyyslenkin tilalla vain mäkivetoja ja lyhyempi pitkä lenkki. Juoksua 56 km.

ma: PK 6,58 km
ti: PK 5,71 km
ke:
to: PK 7,59 km + mäkivetoja 10 x n. 80 m
pe: PK 4,78 km
la: aamu: hyppyjä, loikkia, kyykkyjä; ilta: marav. 11,65 km
su: lihaskunto: keskivartalo. PK 17,86 km

Maanantaina tein lenkin sillä aikaa, kun lapset olivat Mikkelin Kilpa-Veikkojen juoksukoulussa. Olipa kylmä tuuli! Peruskestävyyttä 6,6 km keskivauhdilla 5:50 min/km. Lenkin keskisyke 139.

Tiistaina lähdin kevyelle hölkälle kuplahallilta. Oli tarkoitus ottaa koirat mukaan, mutta reipas mies olikin lenkittänyt koirat jo aiemmin. Satoi vettä, lähdin silti Kalevankankaan poluille. Aika harvoin tulee juostua noilla poluilla, vaikka niitä risteilee kivoissa maisemissa tuolla alueella tosi paljon. Lenkin pituus 5,7 km, rasitus palauttava.


Mikkelin Kalevankankaalla järjestetään taas juhannusviikolla polkujuoksutapahtuma, jossa tänä vuonna matkat 12 km ja 24 km, mahdollisesti myös joku lyhyempi matka valittavissa. Tapahtumasta ei taida olla vielä virallista infoa, minä seuraan Antin Tallia facebookissa ja nämä tiedot on sieltä. Viime vuonna yllätin tasaiselle tottuneet jalkani 17 km matkalla. Odotan innolla tämän vuoden juoksua. Veikkaan, että raskasta tulee olemaan.


Torstaina juoksin peruskestävyyslenkin koirien kanssa. Keskisyke 138, mutta vauhti kaikenlaisen säätämisen takia vain 6:15 min/km. Lenkin päälle mäkivetoja, 10 kertaa noin 80 m veto. Ensimmäiset viisi rennosti, loput kovempaa. Viimeisissä vedoissa syke oli mäen päällä 166, kävelypalautuksilla uuteen vetoon lähtiessä aina alle 130.

Perjantaina palauttava 4,8 km iltalenkki Ollin kanssa. Keskivauhti 6:47 min/km.

Lauantaiaamuna kävimme kolmen nuoren futaajan kanssa tekonurmella pelailemassa jalkapalloa. Tein samalla loikkatreenin ja vähän kyykkyjä. Illalla maratonvauhtinen lenkki 11,65 km. Vauhti tavoitteen mukainen 5:35 min/km, mutta oli kyllä alkumatkasta vaikea pitää tasaista vauhtia. Lenkin loppupuolella sitten taas huomattavasti helpompaa. Keskisyke vain 138 eli sama kuin torstain pk-lenkillä, jossa vauhti oli paljon hitaampaa (torstaina siis koirat mukana ja siksi juoksua hidasti kaikenlainen oheistoiminta). Vauhti tuntui aluksi työläältä, mutta loppupuolella oikein hyvältä. Luulen, että maratonilla on turha jännittää vauhdin nostoa suoraan tavoitevauhtiin, kuten viime vuonna tein. Vauhtiin tottuminen vie muutamia kilometrejä, mutta sen jälkeen luultavasti sujuu itsestään. Lauantaina oli mahtavan lämmintä, +15 astetta, ja juoksinkin ilman takkia ensimmäistä kertaa tänä vuonna.


Vapunpäivän aamuna teki mieli lähteä pitkälle lenkille. Kello näytti edellisillan lenkistä palautumisaikaa vielä muutaman tunnin ja olin syönyt illalla vain kevyesti, joten en  kuitenkaan lähtenyt juoksemaan. Mietin vielä eteisessä koirien hihnat kädessä, että jos sittenkin juoksuvyö ja trikoot... Aamukävelyllä jaloissa tuntui kyllä edellisen päivän kyykyt ja loikat, mutta kyllä parin tunnin pitkän olisi hyvin voinut juosta. No, pitkä siis vasta iltapäivällä. Koirat mukana vuorotellen: Ollin kanssa juostiin 10,3 km ja Zaden kanssa 7,6 km. Tällä viikolla pitkä siis vain vajaa 18 km.

Nyt pitäisi sitten malttaa kevennellä, vaikka juoksusäät ovat parhaimmillaan: Joensuu maraton juostaan kahden viikon päästä.

Kommentit

 1. Sulla on kunnioitettavat viikkojuoksulukemat. Kun edes kerran vuodessa pääsisin samaan ;)

  Onko se Mikkelin polkutapahtuma sama, josta näin joitain vuosia sitten noston Facessa: Polkuja tampataan juoksemalla esiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! En usko, että on sama tapahtuma. Viime vuonna Mikkeli White Night Trail järjestettiin ensimmäistä kertaa. Nyt nimi on ainakin facebookissa lyhentynyt, olisko se vaikka Mikkeli Trail 2016 tai jotain sinne päin. Viime vuoden reitti oli joiltakin osin hankalasti seurattava, toki kun ensimmäistä kertaa juostaan, niin pienkikin katkos merkkauksessa aiheuttaa sen, että helposti moni menee harhaan. Tälle vuodelle reitiltä on karsittu muutamat koukut pois, jotta eksyneiden määrä olisi vähäisempi. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat