Palauttelua maratonin jälkeen (vk 20 treenit)

Maratonin jälkeisellä viikolla päätavoitteena oli tietysti levätä kunnolla. Jalat tuntuivat yllättävän hyviltä juoksun jälkeisinä päivinä, vaikka tietysti lepo oli tarpeen.

ma:
ti: PK 6,2 km
ke: PK suunnistus 4,84 km
to:
pe: PK 4,86 km, kevyttä verkkailua judossa 1 h
la: PK 8,53 km
su:


Viikon eka lenkki kuitenkin jo tiistaina. Ei siksi, että kuvittelin olevani palautunut, vaan koska lasten treenien ja miehen pelien vuoksi koirat piti lenkittää yhtä aikaa ja mahdollisimman tehokkaasti, siis juosten. Menimme 6,2 km lenkin rauhallista hölkkää (7 min/km). Reitti oli meille vähän harvinaisempi, joten nuuskuttelupysähdyksiä tuli enemmän kuin tavallisesti. Ei olisi juostessa uskonut, että maratonista oli vasta kaksi päivää. En tiedä oliko kevyt olo juostessa vain juoksupöhkön harhaisia ajatuksia, vai oliko tosiaan niin, että isompi väsymys väistyi aktiivisella levolla: olinhan jo maratonin jälkeen illalla koirien kanssa metsäkävelyllä tunnin verran, samoin maanantain koiraulkoilut hoiti maratoonari itse.

Keskiviikkona oli kuitenkin jo suunniteltu treeni kyseessä, kun lähdin suunnistamaan. Suunnistuskengät ovat napakammat kuin juoksukengät, eivätkä ne siksi varsinaisesti hellineet maratonilla mustuneita varpaankynsiä. Suunnistusratojen kilometrit näyttävät aina ihan naurettavan pieniltä, siksi lähdin keskiviikkona B-radalle (3,7 km), kun C-rata tietysti oli sitäkin lyhyempi. Karttaa ihmetellessä ja metsään tottumattomalla askeleella edetessä sain kuitenkin todeta, että kun kilometrit kertoo riittävän hitaalla keskivauhdilla, saa noihinkin kilsoihin aikaa kulumaan... Rata oli helppo, pari aloittelijan virhettä kuitenkin tein. Yhdesti otin suunnan väärälle rastivälille, onneksi huomasin sen saman tien. Viimeinen rasti meinasi jäädä hakematta, kun kesken etenemisen olin muuttanut kartanluvun kohti maalia, pieni mutka siis viimeisellä rastivälillä sen vuoksi. Aikaa meni 1:05:26, keskivauhti siis 13:30, huh huh...


Torstaina lepoa.

Perjantaiaamuna koirien kanssa aamuhölkkä 4,86 km (6:47 min/km). Illalla oli judossa perhevuoro, jossa mm. hippaleikkejä, venyttelyä ja muuta laiskalle lihashuoltajalle sopivaa.

Lauantaina ja sunnuntaina olin Zaden kanssa koiranäyttelyissä, lauantaina Haminassa (JUK1 ERI) ja sunnuntaina Helsingissä (JUK4 EH). Yövyin lauantain ja sunnuntain välisen yön kasvattajalla, ja sain iltalenkkiseuraksi Zaden lisäksi Jalon. Lähdimme vajaaksi tunniksi juoksemaan, pitempää lenkkiä en voinut suunnitella, koska oli lämmin ilma (melkein +20) ja koirat olivat näyttelypäivästä jo melko väsyneitä. Koirat saivat yhden pidemmän juomatauon, muuten mentiin mukavaa pk-vauhtia (5:59 min/km). Lenkin keskisyke 135, matkaa kertyi 51 minuutissa 8,53 km. Zade ja Jalo ovat ihan huippuja lenkkikavereita. Molemmat tykkäävät edetä vauhdikkaasti, Jalo on toki vahvana uroksena kestävämpi menijä kuin 9 kk ikäinen narttu, mutta eipä tuo ollut Zadellekaan matka eikä mikään. Vauhti oli pakko pitää kohtuullisena kesäisen lämmön takia.

Sunnuntaina lepopäivä.
Kommentit

Kuukauden luetuimmat