Maratonviikon treenit

Joensuun maratonille valmistautuessa yritin varmistaa riittävän levon, mutta samalla pitää juoksutuntumaa yllä niin, että lähtöviivalla olo olisi mahdollisimman hyvä, vetreä ja levännyt. Onnistuin kyllä aika hyvin. Kisaviikolla tein muutaman pienen treenin, joista viimeisimmän, kevyen ja lyhyen hölkän, kisaa edeltävänä päivänä.

ma: PK suunnistus 4 km, lihaskunto: keskivartalo
ti:
ke: PK 4,34 km
to:
pe: flowjooga 1 h
la: PK 3,6 km
su: Joensuu maraton 42,3 km


Maanantaina kevyen fyysisen rasituksen ohella aivojumppaa, nimittäin suunnistusharjoitukset. Tämä on toistaiseksi edelleen ainoa suunnistustreenini tälle vuodelle, mutta nyt täytyy järjestää enemmän aikaa rastien etsimiseen: Jukola odottaa.

Keskiviikkona teimme koirien kanssa kevyen aamulenkin, 4,3 km. Keskivauhti oli 6:13 min/km. Keskiviikkona aloitin myös kolmepäiväisen tankkauksen, Dexal Heavyllä, kuten aina ennenkin.

Perjantaina oli kuopuksen päiväkodin järjestämä äitien ilta, joka alkoi tunnin mittaisella flowjooga-harjoituksella. Astetta vahvempi astangajooga on enemmän minun makuuni, mutta tekipä hyvää vähän liikutella ja venytellä jäseniä.

Lauantaina kevyt hölkkä koirien kanssa. Keskivauhti 6:29 min/km. Lauantai-iltapäivällä ajoin Joensuuhun, koska maratonin startti oli sunnuntaina jo 10:15.

Kisaviikon tavoite onnistui hyvin: maratonin ensimmäisillä kilometreillä ei ollut mitään vaikeuksia päästä tavoitevauhtiin, eikä jaksamisessa ollut koko matkalla ongelmia odotettua enempää (ennemminkin vähemmän). Maratonista kirjoittelin kisaraportin, jonka voit lukea täältä.


Kuluvalla viikolla on ohjelmassa lepoa ja kevyttä liikkumista, vähän sitä suunnistustakin onneksi.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat