Kisailua ja pitkää lenkkiä viikolla 16

Hieno juoksuviikko, jossa vuoden ensimmäinen kilpailu torstaina ja pisin pitkä lenkki lauantaina. Tällä viikolla juoksua 55,27 km.

ma: PK 7,61 km
ti: PK 4,25 km
ke: jumppa 30 min
to: Keiju Junior Puistojuoksu 4020 m + verryttelyt yht. 9,24 km
pe: PK 4,05 km, jumppa 50 min
la: PK 30,12 km
su:


Maanantaina juoksin koirien kanssa peruskestävyyslenkin. Oli hirmu kiva juosta. Vauhti oli siinä mielessä sopivan reipasta, että turhat pysähtelyt jäivät pois. Menimme 7,6 km keskivauhdilla 6:04 min/km. Keskisyke lenkillä 139.

Tiistain lenkki oli kevyt, tämäkin koiraseurassa. Lenkillä tuli vastaan oma mieheni, haha! Eipä hoksattu, että yhdessäkin olisi voinut juosta, kun mies vei pojat treeneihin ja minä lähdin koirien kanssa. Ei meinaa aivot kääntyä sellaiseen asentoon, että nykyisin ehdittäisiin yhdessäkin tehdä asioita. Päivän lukemat 4,25 km ja 6:57 min/km, palautellen siis.

Keskiviikkona olisin voinut juosta vauhtikestävyyslenkin, mutta huomasin ilmoituksen puistojuoksutapahtumasta Mikkelin Kilpa-Veikkojen facebook-sivuilla, joten jätin lenkin väliin. Kuitenkin tein puolen tunnin jumpan keskivartalolle sekä vähän kyykkyjä.


Torstaina olikin siis vuoden ensimmäinen juoksutapahtuma. Olen ollut ihan tulisilla hiilillä lukiessani muiden bloggareiden kisaraportteja, ja vihdoin pääsin laittamaan lapun rintaan itsekin. Juoksumatka oli aivan karmaiseva 4020 m, jossa virallinen loppuaikani 18:41. Minulta ihan hyvä juoksu, tarkempi raportointi täällä.

Alla olevat kisakuvat Mikko Rahikaisen luvalla (Keiju Junior Puistojuoksu 21.4.2016). Punapipoinen hahmo on meitsi. Leppoisat on ilmeet, oliskohan kyseessä kaksi ensimmäistä kierrosta...

Kuva: Mikko Rahikainen
Kuva: Mikko Rahikainen
Kuva: Mikko Rahikainen

Perjantaiaamuna vein koirat hölkälle, mikä tekikin omille jaloille edellisen päivän kisan vuoksi tosi hyvää. 4 km, 6:57 min/km. Illalla judovanhempien jumppa, jossa pitkät lämmittelyt sovellettua lentopalloa ja käsipalloa. Lihaskuntoharjoitteista napsin punnerrukset ja keskivartalon, jalat jätin kokonaan rauhaan.

Pitkä lenkki siirtyi sunnuntailta lauantaille pelastuskoiraharjoitusten takia, en halunnut samalle päivälle kolmen tunnin lenkkiä ja 3-4 tunnin koiratreenejä. Vähän mietiskelin, että mitenkähän mahtaa pitkä sujua, kun torstain kisa tuntui vielä jonkin verran lihaksissa, mutta hyvinhän se sujui. Tarkoitus oli tehdä pisin pitkä lenkki ennen maratonia eli lähemmäs kolme tuntia. Kulki niin hyvin, että juoksinkin vähän enemmän (3:08). Halusin saada kolmekymmentä kilsaa mittariin, koska juoksu sujui lenkin loppupuolella ihan mahtavasti. Lenkkiseurana oli 6,3 km verran Zade sekä nuorempi poika polkupyörällä, sen jälkeen menin 13,8 km Ollin kanssa ja viimeisen kympin yksin. Keskivauhti 6:15 min/km.

Sunnuntaina siis lepopäivä ja vain kevyttä liikuskelua.

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. No oli! En osaa päättää kumpi on kivempi asia, kisa vai kolmenkympin lenkki, molemmista ihan huippufiilikset. :)

   Poista
 2. Ihastelen kyllä noita kilometrimääriäsi, huh! Hieno viikko tosiaankin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä nuo lenkit muuten pitkiä olleet, mutta tuo lauantainen teki yli puolet koko viikon kilometreistä. Ja kevyitä kisaa lukuunottamatta kaikki. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat