Siirry pääsisältöön

Kevyempi viikko 15

Tähän viikkoon mahtui kolme lepopäivää juoksusta. Loppuviikko mentiin täysin koiranäyttelyreissun ehdoilla. Kilometrejä kertyi 39,5.

ma:
ti: PK 6,85 km, hyppyjä + loikkia
ke:
to: PK 4,23 km
pe: PK, VK yht. 14 km
la:
su: PK 14,39 km


Tiistain tein mukavan, melko lyhyen pk-lenkin. Keskisyke 140, vauhti 5:50 min/km. Lenkin päätteeksi hyppyjä ja loikkia ulkona.

Torstaina kävimme pilkkukaksikon kanssa kevyen hölkän heti työpäivän jälkeen. Juoksumatka 4,23 km, keskivauhti niinkin hidas kuin 7:23. Taisi olla kevään tuoksuja pientareilla niin paljon, että pysähtelimme tiheään.Perjantaina juoksin aika spesiaalin kolmiosaisen vauhtilenkin dallupoikien kanssa. Tämä jäi ainoaksi vauhdikkaammaksi lenkiksi tällä viikolla, eikä tälläkään lenkillä hirmuvauhtiin ylletty. Pituus 14 km. Lenkkiraportti täällä.

Lauantai kului kokonaan Tallinnan Voittajassa, koirien lenkitykset tehtiin kävellen. Ihana Irma on nyt Tallinnan veteraanivoittaja 2016, muut koirat eivät sijoittuneet. Olipa taas hauska reissu, vaikka näistä univajetta aina vähän kertyy.


Sunnuntaiaamuna kävin juoksemassa Vantaalla kevyen puolipitkän (14,4 km), ensin Zaden kanssa 6,4 km ja sitten Jalon kanssa 8 km. Zaden kanssa mentiin pääasiassa hiekkateitä. Jalon kanssa löydettiin aika kiva reitti, josta saatiin vähän polkujuoksun tunnelmaa lenkkiin, vaikka ei me kyllä missään metsän siimeksessä oltu. Alla olevista kuvista näkyy hyvin, kuinka kaupunkialueella polut kuluvat todella paljon. Tulipa huomattua sekin, että kun 40-kiloinen uros hyppää ison ojan yli, niin kannattaa oma ponnistus ajoittaa melko lailla samaan hetkeen.


Ensi viikolla palailen normaalin treenin pariin. Ensin kuitenkin vähän lepoa.

Kommentit

 1. Sujuuko kahden dallun kanssa juokseminen hyvin? Meille ei toista ole tulossa mutta jäin miettimään, että yhden kanssa menee hyvin niin miten nuo kestää juosta rinnakkain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, kyllähän ihmisellä pitää vähintään kaksi dalmatialaista olla. :D

   Hyvin sujuu kahden kanssa juoksu. Nuo menee rinnakkain tai peräkkäin. Koirat tietää, että reunassa pitää pysyä ja että laukalla ei mennä eteenpäin, lisäksi tietysti riehuminen ja muu häröily on kiellettyä. Jos on kaksi toisiaan kovasti innostavaa koiraa, niin silloin pitää rauhoitella alkumatka tai hyväksyä se, että ekat kilometrit ne vetää. Kolmen kanssa en ole juossut, mutta silloin toimii ainakin silleen, että ottaa rauhallisimman fleksiin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…