Viikko 11

Ihan hyvä treeniviikko. Tarvitsin melko monta palauttelupäivää tällä viikolla, mutta mikäs siinä. Silloin palautellaan, kun on tarve. Harkitsin jopa venyttelyä (en venytellyt). Viikon lenkit yhteensä 46,6 km.

ma: PK 4,46 km
ti:
ke: VK 6 km, MK 1,3 km + verkat yht. 10,14 km
to: PK 9,29 km
pe:
la: aamu: hypyt+loikat+lihaskunto 30 min, ilta: PK 4,27 km
su: PK 18,45 km

Maanantaina kävin koirien kanssa pienen iltalenkin. Olipa kiva juosta! Ihan toisenlainen oli askeleen keveys kuin edellisenä päivänä. Puoli tuntia, 4,5 km. Tuoksui keväältä.

Tiistaina pitkä päivä töissä ja lepoa juoksusta.


Keskiviikkona reipas lenkki. Aikaa oli tunti, joten päädyin lempparilenkkiini eli kiihtyvävauhtiseen. Tällä lenkillä Suunto teki pienen kömmähdyksen matkan mittauksessa, mutta eipä se varsinaiseen harjoitteluun vaikuttanut. Lähdin liikkeelle hyvää vauhtia. Jälkikäteen kartalta mitattuna ensimmäisen 1,5-1,6 kilometrin keskivauhti oli noin 5:40 min/km. Minun on helpompi juosta kovaa, jos teen lämmittelyn riittävän vauhdikkaasti. Lämmittelyn kestoa tärkeämpää tuntuu olevan se, että vauhti on riittävän herättelevä. Seuraavat 6 km vauhtikestävyyttä. Kahden kilometrin välein tallennetut kierrokset osoittavat sen, että sain mukavasti lisättyä vauhtia koko ajan: 5:13, 5:05 ja 5:01 min/km. Loppuverkan aloittamisen jälkeen tuntui, että virtaa olisi vielä, joten tein parin minuutin palauttelun jälkeen yhden kovemman vedon: 1,3 km vauhdilla 4:35. Kokonaismatka (korjattuna) 10,14 km. Oli mahtavan hyvä lenkki!

Mahtava hyvyys tuntui seuraavana päivänäkin. Lenkitin koirat pojan treenien aikaan ja kylläpä tuntui jaloissa. Mutta kevyesti mentiin (6:37 min/km), eikä jaksamisessa sinänsä ollut pienistä lihaskivuista huolimatta ongelmia.

Perjantaina lepoa.

Lauantaina aamupäivällä hyppy- ja loikkaharjoitus, lisäksi vatsoja ja punnerruksia. Loikkatreeni tuntui päivän mittaan jaloissa, ja illalla teinkin palauttavan puolituntisen, samalla koirien iltalenkitys. Lauantaina olimme myös pitkästä aikaa pelastuskoiratreeneissä. Hakuharjoitus molemmille koirille.

Sunnuntaina teimme koirien kanssa metsälenkin jo varhain aamulla, kuten lauantainakin. Metsäkävely vetristi jalkoja sen verran mukavasti, että lähdin pitkälle jo ennen yhdeksää aamulla. Aurinkokin houkutteli. Asetin tähtäimen parin tunnin lenkkiin ja lähdin rauhallisesti liikkeelle. Ensimmäinen puolituntinen 6:25 min/km, keskisyke 126. Loppulenkin vauhti aavistuksen reippaampaa, koko lenkin keskivauhti 6:13 min/km ja keskisyke 130. Missään vaiheessa juoksu ei lähtenyt kunnolla lentoon, joten jätin sen suosiolla vajaaseen pariin tuntiin. Peruspuurtamisella 18,45 km, 1:54:52.Kommentit

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat