Kevyt viikko 10

Viikko alkoi kahden päivän levolla. Olin viime viikolla ollut jonkin verran väsynyt, lisäksi lauantain laturetki tuntui pitkään. Eipä nuo olosuhteetkaan mitenkään houkutelleet juoksemaan, koirakävelyillä sain ihan riittävästi tarpoa loskassa. Lepopäivän kavereita meiltä löytyy kyllä kivasti, välillä tuntuu, että koirat ovat aina sohvalla.


Viikon eka lenkki siis keskiviikkona. Peruskestävyyttä 8,5 km keskivauhdilla 6:04 min/km. Keskisyke 139. Luulen, että vähän reippaampaakin vauhtia olisi voinut mennä. Reitin mäkisyys teki kuitenkin tasaisesta juoksusta ja rasituksen arvioinnista hankalampaa.

Torstaina taas lepoa juoksusta.

Perjantain lenkki viivästyi, kun ystäväni piipahti yllättäen kylään. Sain kuitenkin kammettua itseni vielä illalla kahdeksalta ulos, vauhtikestävyystreeni mielessä. Yritin miettiä ahkerimmin aurattuja pyöräteitä, joissa voisi olla jo jonkin verran sulaa. Olikin ehkä 1/3 lenkistä asfalttia jalan alla! Harmittavasti myös sohjoa, mikä hidasti vauhti-ilotteluani. Verkkailin 3,5 km, jonka jälkeen 2 x 15 minuttia, tarkoituksena päästä lähemmäs viiden minuutin kilometrivauhtia. Kahden minuutin palautus välissä. Ensimmäinen 15 min 5:04-vauhdilla, toinen 5:07. Toisessa rasitus oli kyllä kovempi, mutta olin loppuvaiheessa jo keskustan tuntumassa ja jouduin jonkin verran kurvailemaan ja tekemään tienylityksiä, mistä varmaan johtuu tuo hitaampi vauhti. Sykkeet taas merkilliset: 15 minuutin keskisykkeet 153 ja 156. Rasitus tuntui hyvinkin reippaalta, kympin kisavauhdilta ehkä, miksi kummassa pumppu laiskottelee? Nuo olivat joskus pk-sykkeitäni. En oikein usko siihenkään, että juoksisin "vahingossa" liian hitaasti. Täytyy ehkä kokeilla vaikka 5 min vetojen harjoitusta. Ja se tasotesti, todellakin tarpeen.

Lauantaina ajattelin tehdä kuopuksen jalkapallotreenien aikaan loikkatreenin. Pojan harkat ovat kuplahallilla, jonka vieressä on jäähalli. Päätin käydä katsomassa, olisiko siellä olevalla lyhyellä juoksuradalla mahdollista tehdä loikkaharjoitus. No oli! Pikkuisen jouduin rataa etsiskelemään (mm. peili löytyi matkalla, hihi), mutta olipa löytö. Pitävää pintaa tossujen alla eikä ketään muita treenaamassa. Loikat on kivoja ja minun loikkaohjelmani löytyy täältä.


Sunnuntaina olisin voinut juosta vaikkapa puolitoistatuntisen kevyen lenkin, mutta oho: jos ei syö kunnolla, niin ei jaksa juosta. Se olikin sitten vain kevyt iltalenkki Ollin kanssa 7,4 km.

Tällä viikolla siis juoksua vain 26,6 km ja kolme lepopäivää.

ma:
ti:
ke: PK 8,48 km
to:
pe: VK 2 x 15 min + verkat yht. 10,68 km
la: loikkaharjoitus 30 min
su: PK 7,41 km

Mutta mitäs mieltä olette kainuulaislähtöisten urheilijoiden suorituksista tänä viikonloppuna? :) Kaisalle huikea mm-pronssi massalähdössä ja Matti Heikkiselle mc-osakilpailuvoitto 15 kilometrillä. Hienoa!!! Ja sellainen huomautus vielä, että vuosikerta on heilläKIN hieno 1983. Näihin suorituksiin nähden itsellä vähän alavireinen viikko.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat