Viikko 8: hyviä ja huonoja lenkkejä

Viikon juoksentelut ohjautuivat taas voimakkaasti muun elämän mukaan. Torstaihin asti kaikki lenkit lasten treenien aikaan, sunnuntaille suunniteltu pitkä lässähti harmittavasti lauantai-illan ilottelusta johtuneen väsymyksen vuoksi. Alkuviikolla onneksi pari onnistunutta harjoitusta. Juoksua 46,14 km.

ma:
ti: PK 10,01 km
ke: VK 5,82 km + verkat yht. 9,02 km
to: PK 8,48 km
pe: PK 4,08 km, jumppa 30 min
la: PK 6,45 km
su: PK kävely 5,26 km + juoksu 8,11 km

Vautsivau, mikä viikonstarttilenkki tiistaina! Sinällään siinä ei ollut mitään kummallista, tunnin peruskestävyyslenkki, mutta ne superfiilikset. :) Vein pojan treeneihin ja lähdin siitä koirien kanssa menemään. Intoa oli dalmattilaisilla, ja se antaa aina itselle tosi hyvin potkua. Koirien lihaksikkaita takamuksia on myös kiva katsella juostessa. :D Juokseminen oli kehittävää pk:ta suunnitelman mukaan. Juoksin nastakengillä, vaikka ei mitenkään kovin liukasta ollut, mutta ihan hyvä valinta kahden hösöttäjän kanssa. Aikaa oli hyvin, joten juostiin koirien kanssa ensin 6,8 km, jonka jälkeen jätin ne kotiin ja juoksin itse takaisin kuplalle. Kai omassa blogissa saa omaa juoksutekniikkaa kehua? Menin hyvällä, ilmavalla askeleella, olo oli vahva koko ajan. Virtaa olisi ollut vaikka mihin, oli hyvä juoksupäivä. Lenkin pituus 10 km. Vauhti 6:07 min/km, joitakin pysähdyksiä on tässä mukana.


Keskiviikkona vauhtikestävyyttä. Aikaa oli tunti, joten tavoittelin reipasta vauhtia, kestoa puolisen tuntia. Lämmittelyä kaksi kilometriä, jonkan jälkeen puoli tuntia keskivauhdilla 5:11 min/km. Keskisyke vk:ssa 162. Reitin loppuosassa oli houkutteleva Rinnekadun mäki, jota ennen palauttelin puolitoista minuuttia. Mäen pituus oli 160 metriä, ja vauhtikestävyystreenin päälle syke nousi hyvin, kun yritin mennä täysiä. Korkein sykelukema 178, kestoa tällä vedolla oli 44 sekuntia. Oli raskaat viimeiset sekunnit! Viiden minuutin palauttelut lopuksi. Kokonaismatka lenkillä 9 km.


Loppuviikon lenkit olivat kaikki kevyitä, osa suunnitellusti ja osa ihan vaan, kun ei jaksanut.

Torstaina Ollin kanssa palauttelulenkki lumisateessa. 8,48 km, 6:37 min/km. Ollin kanssa on vaan niin kiva juosta.

Perjantaina pieni iltalenkki (4 km)  koirien kanssa, jonka päälle 30 minuutin jumppa kotona. Lihaskuntotreenit jäivät kyllä tällä viikolla vähiin.

Lauantaina käytin koirat vuorotellen iltapäivälenkillä, reilu kolme kilsaa per kuono. Keskivauhti oli lopulta vain 6:54 min/km, erityisesti Zaden kanssa stoppailtiin useasti.

Sunnuntaina heräsin turhan aikaisin, kun mies lähti pelireissulle. Olimme lasten kanssa olleet lauantai-iltana Maija Vilkkumaan keikalla ja siksi olin mennyt nukkumaan vasta puoliltaöin. Yritin nukkua vähän lisää aamupäivällä, mutta eipä onnistunut, väsytti kyllä koko päivän. Jos olisin ottanut iltapäivällä korvatulpat elokuviin, olisin ehkä voinut nukkua siellä..?

No, eipä ollut väsymyksen takia suuria suunnitelmia pitkälle lenkille. Päätin ulkoiluttaa koirat ja siinä sai olla sunnuntain lenkkeilyt. Zaden kanssa kävellen 5,2 km vauhdilla 9:08 min/km. Keskisyke 106, maksimikin vain 128. Kävellen on kyllä hankala pitää vauhtia yllä! Tuo oli sitä rivakkaa kävelyä nimittäin. Ollin kanssa 8,11 km vauhdilla 7:03 min/km, keskisyke 121. Ollilla oli fleksin verran vapautta, joten minulle ei pysähdyksiä juuri tullut, mutta eipä ollut toisaalta menomonot jalassa tänään.


Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Saisi joskus olla enemmänkin sohvapinta-alaa, kun nuo heittäytyvät oikein rennoiksi... :)

   Poista
 2. Tiistain lenkki kuulostaa mahtavalta! Ihanaa, kun koirat osaavat ottaa rennosti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiistaina oli palikat kohdillaan! Se oli huippu lenkki. :) Joo, koirat osaa... :D

   Poista
 3. Oi oi mitä ihania venyttelyitä pilkullisilla :)

  Saa, tottahan toki! Tämä on just oikea paikka tuuletella omaa, lennokasta askelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirilla on nukkumisasennot joskus aika näyttäviä. :D

   No nyt tuuletin. :) Lennokkaita lenkkejä sinnekin!

   Poista
 4. Hahaa, tutunnäköiset nukkumisasennot. 😄

  VastaaPoista
 5. Se on kyllä niin totta että valvomiset johtaa armottomaan väsymykseen ja seuraava päivä menee ihan koomaillessa. Mutta hyvältä sun viikko kuullosti silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei jaksa enää niin kuin nuorena. :) Nyt tuli kyllä ihmeellisen kova väsymys, vaikka unta kuitenkin n. 6-6,5 tuntia, vähemmälläkin on usein selvitty ihan hyvin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat