Onnellisuusjuoksua viikolla 6

Hyvä viikko. Harjoittelulle oli mukavasti aikaa ja juokseminen oli niin mahtavan kivaa. Kilometrejä 53,22.

ma: PK 4,18 km
ti: PK 11,65 km
ke: kuntosali, hypyt ja loikat 45 min
to: VK 10 km, sis. verkat
pe: PK 5,47 km
la:
su: PK 21,93 km

Maanantaina kevyt 4 km koiralenkki. Olisi ollut lepopäivän paikka, mutta kun on tuota innostavaa seuraa...

Ilmat lauhtuivat alkuviikolla niin, että maanantain jälkeen koirien kanssa ei liukkailla teillä voinut juosta. Kävinkin tiistaina 11,6 km pk-lenkin yksin, nastakengillä ja vesisateessa. Vauhti tasan 6 min/km, keskisyke 143.

Keskiviikkona punttitreeni sisältäen hyppy- ja loikkaharjoitukset. Olipa hauskaa! Minähän en ole koskaan innostunut kuntosaliharjoittelusta, mutta tuolla kamppailulajiareenalla tykkään käydä. Kuntosalilla on yleensä väljää, vielä kun valitsee sopivan ajankohdan treenille, niin voi hyödyntää vapaita tatameja loikkaharjoittelussa.

Torstaina tein vauhtikestävyyslenkin juoksumatolla. Tällä kertaa kiihtyvävauhtinen lenkki. Suunnittelin kiristäväni vauhtia 10 minuutin välein, mutta suunnitelmat muuttuivat juostessa. Lämmittelyvauhti oli noin 6 min/km, tällä vauhdilla 10 minuuttia. Seuraavaksi asetin vauhdin 5:30:een, mutta syke jäi tällä vauhdilla vielä alle 150:n, minkä vuoksi päätin nostaa vauhtia, kun olin juossut kokonaisuudessaan 15 minuuttia. Säädin maton 5:15 min/km vauhdille, jota menin 5 min. Seuraavat 20 minuuttia juoksin 5:03 min/km vauhdilla. Syke nousi tasaisesti, eikä vauhdissa ollut enää juurikaan nostovaraa niin, että olisin jaksanut pysyä suunnitelmassani lenkin keston suhteen. Vauhtikestävyyden viimeiset 5 minuuttia juoksin 4:55 min/km vauhdilla, joka tuntui jo raskaalta.

Lämmittely siis noin 15 minuuttia, vk 30 min ja loppuverkka 11 min. Sykekäyrä näyttää hauskalta: vaikka vauhdinnosto ei ollut tasaista, niin sykkeen nousu melko lailla oli. Lämmittelyssä näkyy jyrkempi nousu, mutta vk:ssa tasainen hivuttautuminen kohti 170-lukemia. Kokonaismatka 10 km.


Keskiviikon ja torstain jäljiltä jalat olivat kipeät. Torstai-illan ja perjantaiaamun kävelylenkit koirien kanssa tekivätkin todella hyvää, kävely kyllä auttaa palautumiseen.

Perjantaina tuli sen verran uutta lunta, että koirien tassujen alle saatiin pitoa ja päästiin yhdessä lenkille. Pilkkukaksikolla olisi ollut vauhti päällä, mutta minä olin puntti- ja vk-päivien jälkeen palauttavan tarpeessa, joten jarruttelin vauhtia. 5,47 km, vauhti 6:50/km.

Lauantaina lepopäivä, olimme lasten kanssa pentunäyttelyssä Lahdessa. Zadelle ei menestystä, sisko Noppa pääsi taas ryhmäkehään ja oli siellä hienosti kolmas.


Sunnuntain pitkälle lenkille lähtiessä väsytti. Ajattelin juosta sen verran kuin jaksan, puolestatoista tunnista ylöspäin. Ekalle kympille otin Ollin mukaan ja olipa meillä mukava juosta yhdessä. Loppulenkiksi lähdin tekemään lyhyempää kierrosta, mutta 13-15 km jälkeen alkoi yllättäen kulkea tosi hyvin. Muutin vähän reittisuunnitelmaa, ettei tarvinnut liian aikaisin luopua hyvästä flowsta. Kevyellä askeleella ja onnellisen pöljän hymy naamalla taivalsin vajaa 22 km, 2:21:42.


Kommentit

 1. Vautsi. Sinulla on ollut taas onnistunut harjoitteluviikko. Vauhtikestävyydessä olet päässyt mahtavaan vauhtiin ja sunnuntain pitkiksessä mahtavaan kilometrimäärään. Vaihtelevia harjoituksia. Koirat ovat päässeet näköjään peuhaamann - ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo, vauhtivauhdit ei mulla ole mitään kovia, mutta kovilta ne tuntuu. :D Pitkässä tuli kyllä hieno onnistuminen siihen alkufiilikseen nähden. Mutta usein se pitkällä meneekin niin, että siinä ehtii olo muuttua ihan täysin.

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä - ja koirat näyttävät niin iloisilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat on kyllä aina niin hyvällä fiiliksellä. :) Nyt oli itelläkin nimenomaan fiilisviikko: oli ihan semmonen "koska mä voin" -olo tosi usein, siis kiitollisuutta omasta terveydestä ja siitä, että voi juosta.

   Poista
 3. Sulla näyttää treenit kulkevan :) Ja tuoltahan sen vk-käyrän kuuluisikin näyttää. Tasaista nousua loppuun asti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva viikko, jostain syystä juokseminen oli erityisen huippua. :) Tuo sykkeiden ihmettely on pitkästä aikaa tehtynä ihan mielenkiintoista. :D

   Poista
 4. Tuo juoksijan flow kyllä kuullostaa innostavalta! Ja aika ihania lenkkikavereita sulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pääsee sellaseen juoksufiilikseen, ettei siitä malttaisi millään luopua. Saisi osua kisoihinkin noita. :) Koirat on kyllä innokkaita kavereita.

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat