Siirry pääsisältöön

Onnellisuusjuoksua viikolla 6

Hyvä viikko. Harjoittelulle oli mukavasti aikaa ja juokseminen oli niin mahtavan kivaa. Kilometrejä 53,22.

ma: PK 4,18 km
ti: PK 11,65 km
ke: kuntosali, hypyt ja loikat 45 min
to: VK 10 km, sis. verkat
pe: PK 5,47 km
la:
su: PK 21,93 km

Maanantaina kevyt 4 km koiralenkki. Olisi ollut lepopäivän paikka, mutta kun on tuota innostavaa seuraa...

Ilmat lauhtuivat alkuviikolla niin, että maanantain jälkeen koirien kanssa ei liukkailla teillä voinut juosta. Kävinkin tiistaina 11,6 km pk-lenkin yksin, nastakengillä ja vesisateessa. Vauhti tasan 6 min/km, keskisyke 143.

Keskiviikkona punttitreeni sisältäen hyppy- ja loikkaharjoitukset. Olipa hauskaa! Minähän en ole koskaan innostunut kuntosaliharjoittelusta, mutta tuolla kamppailulajiareenalla tykkään käydä. Kuntosalilla on yleensä väljää, vielä kun valitsee sopivan ajankohdan treenille, niin voi hyödyntää vapaita tatameja loikkaharjoittelussa.

Torstaina tein vauhtikestävyyslenkin juoksumatolla. Tällä kertaa kiihtyvävauhtinen lenkki. Suunnittelin kiristäväni vauhtia 10 minuutin välein, mutta suunnitelmat muuttuivat juostessa. Lämmittelyvauhti oli noin 6 min/km, tällä vauhdilla 10 minuuttia. Seuraavaksi asetin vauhdin 5:30:een, mutta syke jäi tällä vauhdilla vielä alle 150:n, minkä vuoksi päätin nostaa vauhtia, kun olin juossut kokonaisuudessaan 15 minuuttia. Säädin maton 5:15 min/km vauhdille, jota menin 5 min. Seuraavat 20 minuuttia juoksin 5:03 min/km vauhdilla. Syke nousi tasaisesti, eikä vauhdissa ollut enää juurikaan nostovaraa niin, että olisin jaksanut pysyä suunnitelmassani lenkin keston suhteen. Vauhtikestävyyden viimeiset 5 minuuttia juoksin 4:55 min/km vauhdilla, joka tuntui jo raskaalta.

Lämmittely siis noin 15 minuuttia, vk 30 min ja loppuverkka 11 min. Sykekäyrä näyttää hauskalta: vaikka vauhdinnosto ei ollut tasaista, niin sykkeen nousu melko lailla oli. Lämmittelyssä näkyy jyrkempi nousu, mutta vk:ssa tasainen hivuttautuminen kohti 170-lukemia. Kokonaismatka 10 km.


Keskiviikon ja torstain jäljiltä jalat olivat kipeät. Torstai-illan ja perjantaiaamun kävelylenkit koirien kanssa tekivätkin todella hyvää, kävely kyllä auttaa palautumiseen.

Perjantaina tuli sen verran uutta lunta, että koirien tassujen alle saatiin pitoa ja päästiin yhdessä lenkille. Pilkkukaksikolla olisi ollut vauhti päällä, mutta minä olin puntti- ja vk-päivien jälkeen palauttavan tarpeessa, joten jarruttelin vauhtia. 5,47 km, vauhti 6:50/km.

Lauantaina lepopäivä, olimme lasten kanssa pentunäyttelyssä Lahdessa. Zadelle ei menestystä, sisko Noppa pääsi taas ryhmäkehään ja oli siellä hienosti kolmas.


Sunnuntain pitkälle lenkille lähtiessä väsytti. Ajattelin juosta sen verran kuin jaksan, puolestatoista tunnista ylöspäin. Ekalle kympille otin Ollin mukaan ja olipa meillä mukava juosta yhdessä. Loppulenkiksi lähdin tekemään lyhyempää kierrosta, mutta 13-15 km jälkeen alkoi yllättäen kulkea tosi hyvin. Muutin vähän reittisuunnitelmaa, ettei tarvinnut liian aikaisin luopua hyvästä flowsta. Kevyellä askeleella ja onnellisen pöljän hymy naamalla taivalsin vajaa 22 km, 2:21:42.


Kommentit

 1. Vautsi. Sinulla on ollut taas onnistunut harjoitteluviikko. Vauhtikestävyydessä olet päässyt mahtavaan vauhtiin ja sunnuntain pitkiksessä mahtavaan kilometrimäärään. Vaihtelevia harjoituksia. Koirat ovat päässeet näköjään peuhaamann - ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo, vauhtivauhdit ei mulla ole mitään kovia, mutta kovilta ne tuntuu. :D Pitkässä tuli kyllä hieno onnistuminen siihen alkufiilikseen nähden. Mutta usein se pitkällä meneekin niin, että siinä ehtii olo muuttua ihan täysin.

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä - ja koirat näyttävät niin iloisilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat on kyllä aina niin hyvällä fiiliksellä. :) Nyt oli itelläkin nimenomaan fiilisviikko: oli ihan semmonen "koska mä voin" -olo tosi usein, siis kiitollisuutta omasta terveydestä ja siitä, että voi juosta.

   Poista
 3. Sulla näyttää treenit kulkevan :) Ja tuoltahan sen vk-käyrän kuuluisikin näyttää. Tasaista nousua loppuun asti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva viikko, jostain syystä juokseminen oli erityisen huippua. :) Tuo sykkeiden ihmettely on pitkästä aikaa tehtynä ihan mielenkiintoista. :D

   Poista
 4. Tuo juoksijan flow kyllä kuullostaa innostavalta! Ja aika ihania lenkkikavereita sulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pääsee sellaseen juoksufiilikseen, ettei siitä malttaisi millään luopua. Saisi osua kisoihinkin noita. :) Koirat on kyllä innokkaita kavereita.

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…