Siirry pääsisältöön

Kevyempi viikko 7

Tällä viikolla vähän tiukempi työviikko ja runsaammat iltamenot tekivät juoksuviikosta kevyen. Ihan hyviä harjoituksia mahtui kuitenkin mukaan, onnistuneimpana lauantain vk-lenkki. Juoksua 43,59 km.

Tiistaille oli hieno suunnitelma. Päätin ensin tehdä lämmittelylenkin koirien kanssa, jonka jälkeen pojan treenien aikaan vk-lenkin yksin, tai hyvän pk:n ja loikkia. Toteutus ei mennyt ihan suunnitelman mukaan: koiralenkiltä (4,81 km) palatessani huomasin, että mies olikin jo lähtenyt viemään junnufutaajaa, onneksi olivat muistaneet muuttuneen treeniajan ajoissa. Ajelin kuplahallille vähän myöhemmin ja tein kuitenkin lenkille jatkoa sieltä käsin 7 km verran, mutta vauhtilenkkiä en lopulta edes yrittänyt. Reissupäivän johdosta iltapäivän syömiset olivat todella niukat, ja nälkä alkoi olla sen verran kova, että peruskestävyyslenkkikin teki tiukkaa. Enkä loikkiakaan jaksanut lenkin päälle tehdä. Lenkillä mietin, että olisi varmaan kulkenut paremmin, jos olisin ottanut energiageelin lähtiessäni, mutta eipä tullut mieleen. Geelit odottelevat hyllyllä kevään pitkiä lenkkejä, mutta kai niillä voisi syömättömän iltapäivän joskus yrittää pelastaa?

Keskiviikkona ja torstaina minulla oli illalla järjestötoimintaan liittyviä kokouksia, mikä aiheutti tietysti hieman järjestelyjä koirien ulkoilutuksissa ja lasten kuskauksissa. Keskiviikkona kävin oman lenkkini vasta illalla niin, että hoidin siinä samalla koirien iltapissatukset lyhyinä juoksulenkkeinä. Molempien kanssa 2,5 km, jonka päälle mäkivetoja 5 x 160 m. Puoli kymmenen aikaan oli sen verran rauhallista, että valitsin sellaisen mäen, jossa oli yksi tienylitys. Eipä haitannut, kun ei liikennettä ollut juuri ollenkaan. Palauttelu jäi olemattomaksi, kun olin niin lähellä kotia, mutta yritin päästä ajoissa nukkumaan.

Torstaille en lenkkiä saanut mahtumaan, joten huilipäivä.


Perjantaina lihaskuntotreeni. Vatsoja, selkää, maastavetoa, yhdenjalankyykkyjä ja punnerruksia. Lisäksi hypyt ja loikat. Hyvä harjoitus, ja jälleen perjantai-illan viettäjät olivat jossain muualla kuin tuolla punttiksella, joten rauhallista oli.

Lauantaina olimme kuopuksen päiväkodin ulkoilutapahtumassa, joka oli lenkkeilyn kannalta houkuttelevan 9 km etäisyydellä kaupungista. Lähdinkin tekemään vauhtikestävyysharjoitusta ulkoilujen jälkeen. Tarkoitus oli juosta 8-10 km puolimaratonin vauhdilla. Vk-osion pituus oli lopulta 9,3 km, kesto 50 min. Vauhdin kanssa oli hankaluuksia: tavoittelin noin 5:15 vauhtia, mutta keskivauhdiksi jäi kuitenkin 5:22 min/km. Toki Porrassalmen museotie on hieman mäkinen, ja lumiset tiet jonkin verran hidastavat etenemistä, joten ihan ok kuitenkin. Rasituksen puolesta olin mielestäni oikeilla jäljillä. Parissa ylämäessä tuntui, että nyt katkeaa jaksaminen, mutta toivuin niistä kuitenkin samalle vauhtitasolle. Sykettä en tällä lenkillä mitannut. Kokonaispituus lenkillä 11,73 km, 1:05:26.

Samoin kuin viime viikolla, tein tälläkin viikolla lihaskunto/loikkatreenin ja vk-treenin peräkkäisinä päivänä. Tämä ei ollut suunniteltu juttu, olihan tarkoitukseni tehdä vk jo tiistaina, mutta eipä ollut tiistaina kulku päällä. Olinkin sunnuntaina melko jumissa, erityisesti takareidet. Säästelin lenkkiä iltaan, päivällä vetristelin kevyellä liikuskelulla ja koirien kävelyttämisillä. Lenkkiseuraa ei illalla ollut tarjolla ollenkaan. Meillä oli iltapäivällä vieraita, joilla oli koira mukana: meidän koirien ihana kaveri, lagotto Minni. Koirat vetivät pihassa rallia niin, että dalmattien loppuilta kului sohvalla pötkötellen, eli tehokas kaveritapaaminen oli heillä. Piristävä seura olisi ollut tarpeen, nippa nappa puolitoistatuntisen jaksoin lumipöperössä taivaltaa. Ajatukset olivat kevyet ystävien tapaamisen jälkeen, mutta askelta painoi  hyvä päivällinen ja ehkä nuo edellisten päivien treenitkin. 13,11 km, 1:28:46, keskisyke 132.

ma:
ti: PK 4,81 km + 7,1 km
ke: PK 6,85 km sis. 5 x 160 m mäkivedot
to:
pe: kuntosali, hypyt ja loikat 45 min
la: VK 9,3 + verkat yht. 11,73 km
su: PK 13,11 km

Kommentit

 1. Mun silmissä sun viikko näyttää oikein tehokkaalle!

  Mulla oli viimeksi 15 kilsan pitkiksellä geeli mukana. Vaikka en yleensä noin lyhyelle lenkille ota geeliä, niin nyt olin syönyt hiukan huonosti ja tiesinkin lumisen maaston rasittavan tavallista enemmän. Tosin geelistä huolimatta loppulenkillä meno oli aika tahmeaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei huono viikko, ihan totta, mutta koirien takia tulee tavallisesti ainakin yksi lenkki enemmän. Lisäksi pitkä lenkki oli tällä viikolla melko lyhyt.

   Pitäisi muistaa nuo geelit! Parempi olisi tietysti muistaa syödä ajoissa, mutta eipä ole ensimmäinen kerta, kun nälkä vie voimat...

   Tsemppiä treeneihin! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…