Viikko 2: We have a pulse!

Viikon eka lenkki oli tiistaina, vauhtikestävyyttä. Päivällä oli satanut melko paljon lunta ja tiet olivat auraamattomia, joten lenkin tekeminen oli kyllä hankalaa. Aikaa oli pojan jalkapallotreenien ajan, joten lähdin tasavauhtiselle. Viime viikko oli hyvin kevyt, joten henkistä valmiutta olisi ollut hyväänkin harjoitukseen, mutta ei hitto vie ollut mahdollista juosta kovaa. Lumi ei ollut höyhenenkevyttä pöperöä, vaan kovan tuulen tekemiä dyynejä, joista ei saanut askeleeseen kunnolla voimaa. Kengät lipsuivat kuin pertsan hiihtäjällä huonolla voitelulla. Eipä varmaan ollut kaunista katseltavaa, mutta tein kuitenkin lämmittelyn päälle 6,7 km verran reipasta juoksua, ei vauhdin (5:51/km) vaan rasituksen puolesta. Huonosta alustasta johtuvasta askelluksesta johtuen lenkki kuormitti tavallista enemmän etureisiä. Olipa kuitenkin kiva saada sykettä vähän korkeammalle pakkasviikon jälkeen. Kylläpä nyt tammikuu tarjoaa juoksijalle monipuolisia olosuhteita.

Keskiviikkona kevyt lenkki koiran kanssa. Lunta tuli päivän mittaan melko paljon, joten aamulla auratut tiet olivat illalla taas lumen peitossa. Mutta lenkki tehtiin. Ollilla taisi takista huolimatta olla vähän kylmä, sen verran tuulinen oli sää.

Torstaina luovuin omasta lenkkimahdollisuudestani, kun vanhempi poika halusi hiihtämään. Käytin koirat iltapäiväkävelyllä, jonka jälkeen meillä oli pari tuntia aikaa ennen miehen treenejä. Lähdimme ensilumenladulle, kun muusta latutilanteesta ei ollut tietoa. Nihkeässä pakkaskelissä hiihtäminen sopii minulle: ei pääse vauhti ylittämään pystyssäpysymistaitoja. Pakkanen kyllä nipisteli kasvoja melko lailla, poika tuntui pärjäävän paljon paremmin. Hiihtokauden avaus ei sytyttänyt suurta hinkua ladulle, mutta lapset pitävät varmasti huolta siitä, että saan tästäkin lajista osani tänä talvena.


Perjantaina kuntopallo- ja kahvakuulajumppaa sekä hyppyjä, jonka päälle pieni pakkaslenkki ja loikkia.

Lauantaina kävin kylmän sään vuoksi tekemässä 16 euron juoksumattolenkin. Olipa kivaa vaihtelua juosta kevyissä vaatteissa. Laitoin mattoon kaltevuutta 2 %, mutta ehkä enemmänkin olisi voinut laittaa, matolla on helppo juosta. Ajattelin, että vetoihin ei kyllä henkinen kantti riitä, joten tein kiihtyvävauhtisen vk-lenkin. Lämmittelyksi 2 km 6 min/km. Sitten 2 km 5:42 min/km, 2 km 5:24 min/km, 3 km 5:10 min/km. Loppuun 1 km 6:30-vauhdilla. Matolla vauhdinpito onnistuu hyvin (tietysti, mattohan sen vauhdin pitää), joten ei tarvitse kelloa vilkuilla, sen kuin jalkoja liikuttelee. Yllättävän kiva lenkki.

Sunnuntaina pakkanen alkoi ottaa aivoon ihan kunnolla. Olin lenkille lähtiessä väsynyt, eikä kylmä houkutellut yhtään. Lisäksi harmitti, kun ei ole päässyt kunnolla lenkittämään koiria moneen päivään. Pakkanen tekosyynä ja väsymys oikeana syynä suunniteltu puolentoistatunnin pikkupitkä typistyi 8 km kevyeksi lenkiksi -27 asteessa ja pienessä tuulessa. Lähdin lenkille oikeastaan vain siksi, että sain rassattua sykevyön toimintakuntoon. Eipä tullut yllätyksiä tästä mittauksesta: keskisyke 133, mutta keskivauhtikin oli lopulta vain 6:45 min/km. Minkähän verran vanhat kynnysarvot ovat muuttuneet (aerk 161, anaerk 173, max n. 190)? Vauhdeista ei ole kyllä mitään muistikuvia, testistähän on noin kymmenen vuotta. No, tästä lähtee hataralta pohjalta mittausvuosi käyntiin.

Tällä viikolla juoksua 38 km.

ma:
ti: VK 6,7 km + verkat yht. 8,77 km
ke: PK 6,34 km
to:
pe: jumppa 1h, PK 4,93 km, hypyt ja loikat
la: VK 7 km + verkat yht. 10 km
su: PK 7,95 km

Kommentit

 1. Taitaa haastavat kelit vain jatkua. Ainakin täällä pakkanen paukkuu edelleen! Meillä koira tuntuu muuten tarkenevan hyvin, mutta yli 25 asteen pakkasilla nostelee tassuja sen verran ettei kovin pitkiä lenkkejä ole pystynyt tekemään.

  Jospa loppuviikolla olisi jo lauhempaa ja saisi ulkonakin tehtyä kunnon lenkkejä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon pakkasta lupailee tännekin ainakin puoliväliin viikkoa. Pitäisi kyllä vähän seurailla säätiedotuksia: jää helposti tärkeimmät lenkit tekemättä, jos ei kalenterin lisäksi yhtään huomioi säätä.

   Meillä nuo koirat eivät kyllä tarkene. Tossut ja takki auttaa sen verran, että saan vanhemman koiran pienelle vessakäynnille, pentu käy pihassa. No, kevättä kohti mennään...

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat