Treenit viikolla 53

Vuoden viimeisellä viikolla tein neljä erilaista juoksulenkkiä ja pari muuta treeniä.

ma: PK 3,51 km (polkulenkki)
ti: jumppa 30 min
ke: PK 16,72 km
to:
pe: PK 7,65 km
la: hyppyjä ja loikkia
su: VK 10,2 km

Maanantaina Mikkelissä ei ollut vielä lunta. Hyödynsin välipäivien hiljaisutta töissä sekä joustoa työajassa ja kävin koirien kanssa puolen tunnin polkulenkillä päivän viimeisillä valoisilla hetkillä. Keskivauhti 8:38/km, lähes koko reitti oli hyvin juostavaa polkua, mutta parinsadan metrin maasto-osuus siihen sisältyi.

Keskiviikon pitkä olikin vuoden viimeinen lenkki. Muistelin juostessani, että 2000 kilometrin ylitykseen olisi suurinpiirtein 16 km matkaa. Päätin, että jos tasaluku ylittyy, en käy uudenvuodenaattona lenkillä ollenkaan. Aluksi juostiin koirien kanssa lähilenkkipolulle, jossa päästin Zaden irti. Juoksimme vitosen lenkin kevyesti, jonka päälle tein loppulenkin yksin. Joulun ruokatankkaus oli sujunut erinomaisesti ja kulku oli hyvää koko matkan. Vauhti 6:50, alun purtsikkaosuus oli selvästi hitaampi kuin loppupuolen tasainen lisälenkki.

Ajelimme torstaina viettämään vuodenvaihdetta Nälkämaan sinisille vaaroille. Perjantaina pääsimmekin miehen kanssa yhdessä juoksemaan, taas. Oli ainakin neljäs yhteinen lenkki vuoden sisään. Olli oli mukana ja se tutkaili innokkaasti vieraita hajuja. Hyvä perus-pk, 7,7 km ja keskivauhti 6:10/km.


Lauantaina pakkanen kiristyi kahteenkymmeneen. Kesäkoirat pysyttelivät lyhyitä ulkoiluja lukuunottamatta sisällä, samoin me muut. Kävimme lasten kanssa liikuntahallilla pelaamassa sulkapalloa ja sählyä, mikä toimi hyvänä lämmittelynä hyppy- ja loikkaharjoitukselle, josta kirjoitan jossain vaiheessa lisää.

Sunnuntaina onneksi lauhtui. Lapset pääsivät pulkkamäkeen, pappa hiihtämään ja koirat kunnolla ulkoilemaan. Käytin hyväkseni automatkoja ja sain kyydin rauhalliselle vanhalle Hyrynsalmentielle. Joskus on mukava juosta pisteestä A pisteeseen B sen sijaan, että juoksisi pisteestä A pisteeseen A... Tein hieman kiihtyvävauhtisen reippaan lenkin, jonka keskivauhti oli 5:30. Alun 1-2 km vauhti oli noin 6 min/km, loppuvaiheessa 5:10-5:20. Juoksen usein tuota tietä, jossa on mukavasti loivia mäkiä ja mutkia, mutta hyvin vähän liikennettä. Vauhti tuntui sopivalta. Tavoittelin rasitusta, joka olisi vähän puolimaratonin vauhtia helpompaa. Kiihtyvävauhtiset vk:t ovat kovemmista lenkeistä mieluisimpia, ja tämä olikin viikon paras lenkki.


Kommentit

Kuukauden luetuimmat