Siirry pääsisältöön

Kevyt, kevyempi, viikko 50

Viime viikon juoksuun vaikuttivat muut arjen kiireet, aivan kuten edelliseenkin. Meidän perheen arki on tavallisestikin melko aikataulutettua harrastusten vuoksi, jolloin ylimääräiset menot tekevät helposti päivistä ihan täysiä. Koirat on tietysti ulkoilutettava, mutta jos pentu on mukana, emme voi vielä tehdä lenkkejä juosten. Keväällä helpottaa, kun Zade voi jo kevyillä lenkeillä olla mukana.


ma:
ti: PK 5,12 km
ke: PK 4,48 km
to: kahvakuula 30 min
pe: PK 6,25 km
la: PK kävely/hölkkä 4,47 km + juoksu 8,18 km
su:

Pieniä, kevyitä pyrähdyksiä siis. Lyhyet lenkit toki virkistivät kiireisinä päivinä, onneksi pääsin useimpina päivinä edes lyhyesti juoksemaan. Lauantaina tein kivan lenkin: kävin Zaden kanssa hölkkäämässä lähipurtsilla niin, että pidin sen siellä koko ajan irti. Zade on 4 kk ikäisenä hyvin mukana kulkeva, lisäksi sillä on varma luoksetulo. Pentua ei tietenkään voi juoksuttaa kuten aikuista koiraa, mutta vapaana se voi säädellä omaa vauhtiaan. Zaden lenkin jälkeen Ollin kanssa 8 km.

Kovin kevyt viikko tehojen ja kilsojen puolesta. Juoksua 28,49 km (sisältäen Zaden kanssa tehdyn kevyen hölkkäilyn).

Tämän vuoden juoksusaldo on nyt 1942 km. Kilometrimäärät ovat loppuvuonna hiipuneet pennun tulon jälkeen, tosin yhtä iso syy on miehen lisääntynyt treenaaminen sarjapelaajaksi paluun myötä, jolloin oma lenkkiaikani on kaventunut entisestään. Mutta eipä murehdita turhia, onhan se tietysti hienoa, että tykätään ja voidaan koko perhe liikkua paljon.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…