Treeniviikko 47

Viikolla 47 juoksua vain 25 km. Viikonlopulle oli paljon ohjelmaa, joten löysäsin suunnitelmia ja menin virran mukana.

ma: PK 8,41 km
ti: kuntosali 40 min (perusvoima, kestovoima)
ke: PK 4,81 km
to:
pe: aamu PK, 4,3 km, ilta kuntopiiri 30 min + venyttelyt
la: PK 7,88 km
su: PK kävely 1,83 km

Maanantai-iltana peruslenkki 8,4 km Ollin kanssa. Keskivauhti 6:17/km.

Tiistain iltasirkuksessa käytin nopeasti koirat lenkillä ja itseni puntilla vanhemman pojan treenien aikaan. Hyvä treeni. Tein jalkaprässiä yksi jalka kerrallaan ja taas muistui mieleen se, että oikea jalkani on paljon vasenta heikompi. Oikeassa jalassa on siis lapsuudessa sattuneesta pikku tapaturmasta johtuva askellusvirhe, josta on koitunut monenlaisia ongelmia rasitusmurtumasta ja plantaarifaskiitista lähtien. Jalkaprässissä tämä tarkoitti sitä, että kun oikealla jalalla sain nippanappa tehtyä kymmenen toistoa, olisi vasemmalle jalalle voinut lisätä painoja. Luulen, että minun kannattaisi treenata jalkoja aina siten, että voin tehdä liikkeet erikseen, jotta oikea kuormittuisi väistämättä yhtä paljon kuin vasen.

Keskiviikkona loppuillan kevyt ja lyhyt lenkki vakiokaverin kanssa.

Perjantaina kevyt aamulenkki. Illalla kuntopiiri nuoremman pojan judon aikaan. Tehokas ja simppeli koko kehon harjoitus, ehkä kestoa olisi voinut olla 15 minuuttia pitempään. Toisaalta, kai se venyttely silloin tällöin tekee ihan hyvää.

Lauantaina vajaa 8 km  iltalenkki upean lumisessa kaupungissa. Olipa valoisaa! Osa teistä oli auraamatta, jolloin lenkkitsempparini Olli siirtyi taakseni juoksemaan, jotta hän sai juosta jalanjäljissä. Dallut...

Lauantai ja sunnuntai meni osittain koirahommissa, mutta ilman omia koiria. Suunnittelimme parin muun pelastuskoiraharrastajan kanssa pelastuskoirien hälyryhmän treenin, jossa etsiviä koirakkoja oli kaksi. Lauantaina olimme lasten kanssa tallaamassa harhajälkiä toisen koirakon alueelle, tosin jäljet peittyivät lumeen niin, että niistä ei häiriötä ollut. Sataneen lumen vuoksi teimme sunnuntaiaamuna hieman muutoksia. Toiselle koirakolle tallattiin tieltä lähteävä ja tielle palaava jälki ilman esineitä, alueella oli lisäksi maalimiehen jälki ja maalimies. Samanlainen pikkujälki tieltä tehtiin toiselle koirakolle, jonka alueella oli lisäksi pitkä jälki, jolla oli esineitä, mutta ei maalimiestä. Alueet olivat noin 15 ja 10 hehtaaria. Molempien koirakoiden harjoitus onnistui. Lumi helpottaa jäljennostoa ja jäljestämistä, kun koira pystyy näkemään jäljen ja koiran ohjaaja voi varmistaa jäljen suunnan. Toisaalta alue oli haastava ja lumi vaikeutti kulkemista entisestään. Pääsin harjoittelemaan johdossa työskentelyä. Molemmilla koirakoilla oli oma johto, mikä helpotti harjoitusta.

Sunnuntain harjoitusaluetta, tässä kohtaa vähän avonaisempaa maastoa.
Treenit innostavat aina, niinpä harjoiteltiin sunnuntaina omien koirien kanssa ilmaisua. Ollin kanssa harjoitellaan kertovaa ilmaisua, johon tein yhden muutoksen: maalimieheltä palatessa koira hyppää minua vasten, jonka jälkeen lähdetään näytölle. Aiemmin harjoittelimme ilmaisua, jossa Olli tulee repimään takissa/ranteessa/jossain roikkuvaa solmunarua. Hyppääminen tulee luontevammin, tosin valeilmaisun vaara on ehkä suurempi. Siis tässä vaiheessa "ukko"-käskyllä maalimiehelle (joka sattui nyt olemaan oma ukko), sen jälkeen takaisin ja "hyppy"-käskystä palkka. "Näytä" puuttuu vielä, mutta erikseen tehtynä sitäkin harjoitellaan. En tiedä saadaanko me tuota ilmaisua toimimaan, mutta ei se ainakaan harjoittelematta onnistu... Zadesta saadaan onneksi haukkuva koira: namia nyrkkiin, niin turhautuessaan se haukkuu kyllä.

Sunnuntaille suunniteltu juoksulenkki jäi väliin. Kävimme illalla otsalamppukävelyllä koirien kanssa. Mäkisessä maastossa 1,8 kilometriin saatiin menemään aikaa 28 minuuttia. Satanut lumi on ollut todella märkää ja raskasta. Lumituhoja on paljon, mutta aika hauskan näköistä metsässä nyt on.


Kommentit

Kuukauden luetuimmat