Tasapaksu VK-lenkki

Loppuvuodesta juokseminen on minulla vahvasti peruskestävyyspainotteista. Vauhtilenkit ovat vähän mitä ovat, mutta eilen sain pitkästä aikaa tehtyä hyvän vk-harjoituksen. Lumien sulaminen harmitti muuten, mutta juokseminen oli helppoa sulaneilla teillä.

Lenkki oli tarkoitus tehdä tasavauhtisena tai hieman kiihtyvänä. Lähtiessä oli vähän kylmä, joten verryttelyt jäivät lyhyeksi. Yritin pitää vauhdin koko ajan sopivan reippaana mutta rentona siten, ettei väsymys iskisi liian aikaisin. Ihan hyvin onnistui. Kuvaajassa maksimivauhdin kohta osuu loivaan alamäkeen, tuossa vaiheessa vauhti oli muuten vielä noususuunnassa, kuten näkyy. Reitti on hyvin tasainen, eikä hapottavia mäkiä ole ollenkaan, mikä auttaa minua vauhdin sovittamisessa. Lopussa ennen loppuverryttelyn alkamista näkyy vauhdin hiipuminen, mutta se johtui väsymystä enemmän siitä, että olin keskustan lähellä ja jouduin ylittämään muutaman kadun.


Ensimmäiset 7 km keskivauhdilla 5:22/km (0:37:44). Loppuverkka 0,9 km keskivauhdilla 6:23/km (0:05:42). Vauhti ei ole kummoinen, mutta toisaalta siihen sisältyy tuo alkumatkan kiihdyttely. Juoksu tuntui yllättävän hyvältä viimeisten viikkojen treenisaldoon nähden. Ajattelin, että nimenomaan vauhdit tippuu aivan ensimmäisenä, mutta ihan mukavasti tuo käppyrä on noin 5:10-5:15-tasolla. Odotin ehkä vähän hitaampaa menoa, kun vk-lenkeissä tämä kuuluu ilman muuta rento meininki -kategoriaan. Joudun ehkä lähiaikoina ympäripuhumaan itseni juoksemaan kilsan vetoja, jotta totuus ei unohtuisi.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat