Siirry pääsisältöön

Polar Loop aktiivisuusranneke

Sain ystävältä lahjaksi Polar Loop -aktiivisuusrannekkeen, josta on nyt käyttökokemuksia useammalta viikolta. Välillä pidän sitä ranteessa monta päivää putkeen, joskus se unohtuu pöydälle muutamaksi päiväksi. Istumatyöläisenä ja joskus liian vähän nukkuvana minulle arvokkainta ja eniten muutosta aiheuttanutta tietoa on ollut unipalaute sekä tiedot liian pitkistä istumajaksoista.


Rannekkeeseen asetetaan perustiedot itsestä, sen lisäki valitaan aktiivisuustaso (1, 2 tai 3), jonka perusteella laite ilmoittaa, kuinka paljon asetettuun aktiivisuustavoitteeseen on matkaa. Minulla on asetuksissa taso 2, joka vaikuttaa olevan lepopäiville tai kevyille treenipäiville sopiva taso. Perustietojeni mukaan laskettuna saavutan tavoitteen esimerkiksi kahden tunnin ja 47 minuutin kävelyllä.

Ranneke kertoo aktiivisuustavoitteen saavuttamiseen tarvittavan liikunnan lisäksi arvion päivän aikana kulutetusta energiasta sekä askelten määrän. Sykevyötä käytettäessä laite ilmoittaa sydämen sykkeen. Lisäksi siinä näkyy kello. Ranneke on hyvin yksinkertainen käyttää, kaikki laitteessa näytettävä tieto on yhden napin takana.

Alla esimerkki siitä, miltä päiväkohtainen palaute näyttää. Tarkastelupäivänä Rento Perjantai, jolloin ei turhia stressattu.


Yöllä yhden ja kahden välillä pikkukoira pissalle. Herätys 6:20, mutta aamulenkki vasta seitsemän ja kahdeksan välillä. Tehtiin vanhemman koiran kanssa kevyt juoksulenkki, joka näkyy kuvassa tummempana turkoosina. Aamupuuhien ohessa vain hetki töitä kotona, jonka jälkeen lapsen kanssa hammashoitolakäynti. Töissä takamus tiukasti jakkaralla aamu- ja iltapäivällä, mistä johtuen passiivisuusleimat. Kolmelta kuopuksen haku ja vielä katkonaista työpäivän jatkoa kotona puoli viiteen saakka, jolloin koirien kanssa metsään puoleksi tunniksi. Kevyttä kävelyä poluilla, pentukin oli mukana, joten vauhti sen mukainen. Mies vei lapsia treeneihin puoli kuudelta, jolloin laitoin ruokaa ja paikkailin aamusta vajaata työpäivää. Viimeinen passiivisuusleima illalla telkkarin äärestä.

Esimerkkipäivän yöunet mahtavat seitsemän ja puoli tuntia. Ensimmäiset rannekkeenkäyttöpäivät sattuivat kiireiseen viikkoon, ja oli ikävä huomata nukkuvansa vain 5-6 tuntia yöstä toiseen. Olen yrittänyt mennä ajoissa nukkumaan, ja muutaman kerran viikossa nukkunut aamulla tämän esimerkkipäivän tavoin pitempään, jos se vain on mahdollista eli jos aamulle ei ole mitään sovittua ja jos ei ole tulossa tiukka päivä.

Unen lisäksi toinen korjattava asia on tuo istuminen. Ranneke muistuttaa kyllä liian pitkistä istumisjaksoista, mutta aina ei ole mahdollista lähteä jaloittelemaan. Palaverit kestävät sen mitä kestävät, ja joskus on muuten työvire niin kohdillaan, ettei malta keskeyttää. Ja joskus tulee telkkarista Vain Elämää, kuten esimerkkipäivän viimeisin passiivisuusleima näyttää...

Kommentit

 1. Mielenkiintoinen laite! Juuri tuo nukkuminen ja istumisen määrä kiinnostaisivat minuakin. Eikö ranneke haittaa nukkuessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa minulla nukkumista, ranneke on hyvin kevyt. Joissakin sykemittareissa on myös käsittääkseni aktiivisuusrannekkeen ominaisuudet, mutta kello kädessä nukkumiseen pitäisi kyllä vähän totutella, on ne sen verran isompia.

   Poista
 2. Mulla on sykemittarissa myös tuo aktiivisuuden seuranta. Alussa sitä tulikin käytettyä päivittäin ja tuloksia oli mielenkiintoista seurata. Muistuttelu liiasta istumisesta oli hyvä ominaisuus. Vaikka kello iso onkin, niin minua se ei nukkuessa häirinnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muistelinkin, että sinulla on sellainen kello, jossa on tuo ominaisuus. Hauska on ollut myös päästä käyttämään tuota Polarin verkkopalvelua, kun itsellä on Suunnon kello. Toki aktiivisuusrannekkeen tuottamat tiedot eivät ole niin laajoja kuin sykemittarissa, mm. reittitiedot puuttuvat kokonaan.

   Poista
 3. Tämä olikin valaiseva kirjoitus. Sattumoisin tuommoinen ranneke eksyi meille, ja mietin onko minulla sille käyttöä, mutta taidanpa ottaa sen käyttöön. Kuvittelin, että sykemittarini riittää, mutta siinä ei tuommoisia ominaisuuksia kyllä ole. Kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ollut ajatellut mitenkään tarvitsevani aktiivisuusranneketta, mutta täytyy myöntää, että sillä on ollut vaikutusta itsestä huolehtimiseen. Kun laite kertoo, että nukut liian vähän ja istut liian paljon, niin asioita on helpompi alkaa muuttaa, vaikka ne tavallaan olivat tiedossa aiemminkin.

   Otahan ranneke käyttöön muutamaksi päiväksi. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…