Siirry pääsisältöön

Viikko 36: koiranpentuja ja pitkiä lenkkejä

Pentuja!! Vietin sunnuntain kasvattajan kotona Vantaalla ihmetellen neljän viikon ikäisiä pikkudalluja. Teimme kasvattajan kanssa valintaa meille tulevasta yhteisomistusnartusta. Hienoja pentuja kaikki kahdeksan! Meidän narttumme on utelias, ahne ja sinnikäs. Neljästä nartusta pullein ja selkeästi emäntä-tyyppiä.


Tällä viikolla vain kolme lenkkiä. Viikon tavoitteet olivat pisimmässä pitkässä lenkissä sekä viikonlopun maratonvauhtisessa. Kilometrejä 53,44.

ma:
ti: PK 6,3 km
ke:
to: PK 28,11 km
pe:
la:
su: VK- 12,1 km + PK 6,93 km

Pitkä lenkki, joka jäi viime viikonloppuna väliin testijuoksun vuoksi, oli tarkoitus juosta keskiviikkona. Olin kuitenkin keskiviikkona todella väsynyt, luultavasti työpaikalla ja kotona jylläävän flunssan takia, luulin tulevani kipeäksi. Nukuin päiväunet ja menin aikaisin nukkumaan. Enpä sairastunutkaan, joten lähdin pitkälle torstaina. Ollin kanssa mentiin ensimmäiset 20 km, loppu totaalisessa juoksuhurmiossa yksin. Söin pari geeliä matkalla (GU) ja join vettä. Varikkopysähdyksellä myös vessatauko. Keskivauhti 6:32/km, aikaa vierähti 3:03:46.

Perjantai ja lauantai lepoa. Sunnuntain Vantaan reissulle oli sovittu koirien lenkittämistä, jotta päivän runsas ohjelmapuoli saatiin sujumaan. Ja tietysti halusin päästä Jalon kanssa ulkoilemaan pitkästä aikaa. Käytin kevyellä kävelyllä ensin Miinan, pentueen emän. Miina tuottaa runsaasti maitoa, joten ulkoillessa mentiin tietysti mamman tahtiin. Miina on aivan ihana dallu, joka heilutti innokkaasti häntäänsä jokaiselle vastaantulijalle. Jalon kanssa juostiin maratonvauhtinen 12 km. Lähtiessämme oli aurinkoista ja lämmintä, joten otin Jalolle juomista mukaan ja pidimme pari juomataukoa. On se niin vahva menijä! Meillä oli hyvä lenkki, kelloon tuli muutama tauko mukaan, mutta noin 5:40-vauntia mentiin. Jalon jälkeen kävin sen 8-vuotiaan mummon Alman kanssa palauttavalla vajaa 7 km lenkillä. Mummo jaksoi mainiosti, vasta viimeisellä kilometrillä se jättäytyi takaviistoon juoksemaan. Keskivauhti kevyellä loppulenkillä 6:26/km.

Juoksuviikko oli vähän tavallisesta poikkeava sairastumiskuvitelmien ja useiden lepopäivien vuoksi, mutta onneksi nuo tärkeimmät lenkit onnistuivat. Olli pääsi monena päivänä metsään, kun vietettiin kevyttä meininkiä. Hirvikärpäsiä on nyt todella paljon!  Tästä kevennellen kohti maratonia.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…