Siirry pääsisältöön

Viikon 35 lenkkeilyt

Tällä viikolla oli tarkoitus juosta pisin pitkä ennen maratonia, mutta innostuinkin lauantaina juoksemaan testijuoksun, minkä vuoksi sunnuntaina vietin lepopäivää. Pitkä odottelee siis vielä juoksijaansa. Jos aikataulut suinkin antaa myöten, juoksen sen tässä viikolla ja teen viikonloppuna maratonvauhtisen. Tämän viikon jälkeen alkaa keventelyt kisaa kohti.


Mutta menneeseen viikkoon siis.

ma:
ti: PK 8,92 km
ke: vetoja 3 x 800 m + verkat 5,98 km
to: PK 7,68 km
pe:
la: testijuoksu 2 x 6 km + verkat 15,97 km
su:

Yhteensä 38,54 km. Tuttuun tyyliin maanantaina lepoa. Tiistaina kevyt 8,92 km (6:13/km).

Keskiviikkona innostuin yleisurheilun mm-kisoista ja kävin pienen lämmittelyn jälkeen juoksemassa 3 x 800 m, palautteluna vetojen välissä ratakierros kevyesti. Ensimmäinen veto rennosti (0:03:56), toinen edellistä kovempaa (0:03:50)  ja kolmas täysillä (0:03:28). Ei ollut aivan maailmanennätysvauhtia, mutta onnistuneita vetoja kaikki. En ollut kellon kanssa kovin tarkka, joten kaikki ovat hieman yli 800 m. Vauhdit 4:53/km, 4:38/km ja 4:17/km. Urskin hämärtyvässä illassa sai juoksennella rauhassa.  Harjoituksen kokonaispituus lämmittelyineen 5,98 km.

Torstaina perus-pk 7,68 km. Tällä lenkillä koira mukana, menimme enimmäkseen varjoisaa lenkkipolkua.

Testijuoksu oli tarkoitus tehdä jo perjantaina, jolloin sunnuntaina olisi ollut mahdollista juosta pitkä lenkki. Kun iltakahdeksalta olisin päässyt starttaamaan, olin jo melko väsynyt ja päätin jättää testilenkin seuraavaan päivään. Testistä analyysiä edellisessä tekstissä.


Sunnuntaina oli pitkät, kuuden tunnin pelastuskoiraharjoitukset. Yhdelle koiralle tehtiin viranomaistarkastukseen valmistava pitempi harjoitus, jossa sain vailla ennakkotietoa toimia suunnistajana, ensimmäistä kertaa koskaan. Ennen harjoitusta siis pikku kertaus suunnan ottamiseen ja gps:n perustoiminnot jokseenkin haltuun. Alueen koko oli vajaa 15 hehtaaria ja maalimiehiä oli kaksi. Tällaiset isommat harjoitukset ovat aina mielenkiintoisia. Toinen hyvin kiinnostava harjoitus nähtiin, kun seurasimme huumekoiriakin kouluttaneen henkilön harrastuskoiran jäljestystä. 2-vuotias labradorinnoutaja teki töitä tarkasti ja innostuneesti. Hieno ja opettavainen päivä! Ollille tehtiin pitkän päivän vuoksi melko lyhyt kahden maalimiehen hakuharjoitus. Alueella kävi tuuli hyvin ja Olli irtosikin maalimiehille melko kaukaa. Harjoituksissa tuli lauantaisen testijuoksun jälkeen sopivan runsaasti palauttavaa kävelyä, joten en edes harkinnut lenkille lähtöä illemmalla.

Viikon tähtihetkenä ilman muuta onnistunut testijuoksu.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…