Viikon 35 lenkkeilyt

Tällä viikolla oli tarkoitus juosta pisin pitkä ennen maratonia, mutta innostuinkin lauantaina juoksemaan testijuoksun, minkä vuoksi sunnuntaina vietin lepopäivää. Pitkä odottelee siis vielä juoksijaansa. Jos aikataulut suinkin antaa myöten, juoksen sen tässä viikolla ja teen viikonloppuna maratonvauhtisen. Tämän viikon jälkeen alkaa keventelyt kisaa kohti.


Mutta menneeseen viikkoon siis.

ma:
ti: PK 8,92 km
ke: vetoja 3 x 800 m + verkat 5,98 km
to: PK 7,68 km
pe:
la: testijuoksu 2 x 6 km + verkat 15,97 km
su:

Yhteensä 38,54 km. Tuttuun tyyliin maanantaina lepoa. Tiistaina kevyt 8,92 km (6:13/km).

Keskiviikkona innostuin yleisurheilun mm-kisoista ja kävin pienen lämmittelyn jälkeen juoksemassa 3 x 800 m, palautteluna vetojen välissä ratakierros kevyesti. Ensimmäinen veto rennosti (0:03:56), toinen edellistä kovempaa (0:03:50)  ja kolmas täysillä (0:03:28). Ei ollut aivan maailmanennätysvauhtia, mutta onnistuneita vetoja kaikki. En ollut kellon kanssa kovin tarkka, joten kaikki ovat hieman yli 800 m. Vauhdit 4:53/km, 4:38/km ja 4:17/km. Urskin hämärtyvässä illassa sai juoksennella rauhassa.  Harjoituksen kokonaispituus lämmittelyineen 5,98 km.

Torstaina perus-pk 7,68 km. Tällä lenkillä koira mukana, menimme enimmäkseen varjoisaa lenkkipolkua.

Testijuoksu oli tarkoitus tehdä jo perjantaina, jolloin sunnuntaina olisi ollut mahdollista juosta pitkä lenkki. Kun iltakahdeksalta olisin päässyt starttaamaan, olin jo melko väsynyt ja päätin jättää testilenkin seuraavaan päivään. Testistä analyysiä edellisessä tekstissä.


Sunnuntaina oli pitkät, kuuden tunnin pelastuskoiraharjoitukset. Yhdelle koiralle tehtiin viranomaistarkastukseen valmistava pitempi harjoitus, jossa sain vailla ennakkotietoa toimia suunnistajana, ensimmäistä kertaa koskaan. Ennen harjoitusta siis pikku kertaus suunnan ottamiseen ja gps:n perustoiminnot jokseenkin haltuun. Alueen koko oli vajaa 15 hehtaaria ja maalimiehiä oli kaksi. Tällaiset isommat harjoitukset ovat aina mielenkiintoisia. Toinen hyvin kiinnostava harjoitus nähtiin, kun seurasimme huumekoiriakin kouluttaneen henkilön harrastuskoiran jäljestystä. 2-vuotias labradorinnoutaja teki töitä tarkasti ja innostuneesti. Hieno ja opettavainen päivä! Ollille tehtiin pitkän päivän vuoksi melko lyhyt kahden maalimiehen hakuharjoitus. Alueella kävi tuuli hyvin ja Olli irtosikin maalimiehille melko kaukaa. Harjoituksissa tuli lauantaisen testijuoksun jälkeen sopivan runsaasti palauttavaa kävelyä, joten en edes harkinnut lenkille lähtöä illemmalla.

Viikon tähtihetkenä ilman muuta onnistunut testijuoksu.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat