Viikon 32 juoksu- ja koiratreenit

Lomalta töihin. On vaikea kääntää aivoja arkiasentoon, jossa täytyisi suunnitella ilta-aikataulut, jos haluaa käydä lenkillä muulloin kuin nukkumaanmenoaikana. Lasten ja miehen harrastukset sekä pari reissupäivää (yksi minulla ja yksi miehellä) tekivät illoista melko tiiviitä. Tällä viikolla neljä lenkkiä, 48,9 km.

ma:
ti: VK 5,12 km + verkat, yht. 8,94 km
ke: PK 6 km
to:
pe: VK- 11,08 km + PK 2,86 km yht. 13,95 km
la:
su: PK 20 km

Tiistaina vauhtikestävyyttä. Lämmittelynä juoksin kotoa Kalevankankaan purtsille (1,92 km). Lenkkipolulla 5,12 km vauhtikestävyyttä, keskivauhti 5:13/km. Loppuverkkana kevyesti kotiin. Hyvä lenkki, viilenevässä illassa oli helppo juosta.

Keskiviikkona kevyt lenkki Ollin kanssa. Lähtöaika oli 21:22, mutta silti oli koiralle vielä melko lämmintä, joten menimme kevyesti. Helppo, palauttava 6 km.

Perjantaina lähdin maratonvauhtiselle heti työpäivän jälkeen. Oli lämmin ja aurinkoinen päivä, alkumatka sujui hyvin, mutta kuuden kilometrin jälkeen alkoi tuntua huonolta. Olin selvästi juonut liian vähän, eikä juomista ollut mukana, hyvin harvoin näillä lenkeillä on. Mietin hetken, että koukkaanko toimistolle juomaan, mutta kello oli kuitenkin kuusi perjantai-iltana, eikä minulla ollut avaimia mukana. Sinnittelin suunniteltua vauhtia 11 km, sen jälkeen päätin jättää kesken. Kävelin hetken aikaa ja juoksin loppumatkan kevyesti. Harmitti tosi paljon, lenkin kokonaispituus oli vajaa 14 km, mutta en pystynyt puristamaan viimeistä kolmea kilometriä, kun heikotti niin kovin. Maratonvauhtinen 11 km vauhdilla 5:45/km, loppu ihan kevyesti 6:30-vauhdilla. Tällä lenkillä jalassa ensimmäistä kertaa ultra boostit.

Viikonloppuna oli mukavasti toimintaa. Lauantaina olin koko päivän kasvattajan vuosittain järjestämillä kennelpäivillä. Noudatimme aikataulussa hyväksi havaittua kaavaa, jossa aamupäivä treenattiin maastolajeja (peltojälki, metsäjälki, haku) ja lounaan jälkeen siirryttiin kentälle tekemään tottelevaisuutta. Olin viimevuotiseen tapaan hakuryhmässä, jossa oli sekä pk-puolen pistottamalla hakevia koiria, että partioivia pelastuskoiria. Mokasin harmittavasti etsintäsuunnitelmassa Ollin kohdalla ja sahasimme aluetta turhan paljon. Jalolle pienennettiin vähän aluetta ja kuljettiin järkevämmin, jolloin harjoitus sujui paremmin. Oli kuuma päivä ja koirat väsyivät melko lailla puolessa tunnissa. Olipa mukava nähdä myös hälykoira Empun treenaamista, Emppu on siis kokeet läpäissyt pelastuskoira, jota saa käyttää viranomaisapuna etsinnöissä. Treenasin vielä viimeisenä Rafin kanssa metsäjälkeä, sain lainata koiraneitiä, kun sen varsinainen ohjaaja ei päässyt paikalle.

Jalo jäähdyttelee treenin jälkeen.

Dobberipitoinen tottisrinki, vierailevana tähtenä ranskanbulldoggi.

Sunnuntaina täytyi nukkua aamulla univelkoja pois, jolloin oman seuran koiratreenit jäivät väliin. Iltapäivällä ja illalla ihanat ystävät olivat vieraana, ulkoiltiin ja syötiin. Pitkälle lenkille starttasin vasta vartin yli kahdeksan. Tällä viikolla oli tarkoitus testata GU:n geelejä, mutta siirsin testin kuitenkin seuraavaan viikonloppuun, jolloin olisi aikaa tehdä vähän pitempi pitkä. Lapset olivat pyörällä mukana 8 km, samoin koira oli tuon alkulenkin verran juoksuvyössä. Alkuvauhti oli hidasta ja sisälsi pari leikkipuistopysähdystä. Loppu 12 km meni hieman kovempaa vauhtia, kevyesti toki silti. Kello oli jo paljon, kun lenkki läheni loppuaan. Oli aika syksyinen fiilis juosta pimeässä! Viileässä juokseminen oli todella helppoa, kulku olikin parhaimmillaan lenkin lopussa. Olisi ollut helppo jatkaa pitempäänkin, mutta piti kiirehtiä kuitenkin jo nukkumaan. Keskivauhti 6:40/km, kuitenkin loppua kohti vauhdikkaammin siten, että viimeiset kilometrit noin 6 minuutin vauhtia. Tämä oli viikon paras lenkki. Tällä lenkillä juoksin toista kertaa Adidaksen Ultra boosteilla. Hitaassa vauhdissa kengät tuntuivat paremmalta kuin perjantain maratonvauhtisella. Ero Nimbuksiin ei tuntunut niin isolta kuin vähän reippaammassa menossa, eikä jaloissa ollut mitään erikoisia tuntemuksia.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat