Kompressiota jalkaan

Hankin elämäni ensimmäiset kompressiotrikoot. Kompressiosukkia ja -säärystimiä käytän jonkin verran, mutta en ole niitä käyttäessä huomannut mitään merkittäviä hyötyjä. Siksi trikoot ovat jääneet aiemmin hommaamatta, vaikka aihe on kyllä jonkin verran kiinnostanut. No nyt, kun ilmeisesti vanhenevaa mallia saa hyvillä alennuksilla, tilasin 2XU:t. En selvitellyt yhtään vaihtoehtoisia merkkejä, vaan otin nämä, joita tulee melko paljon lenkillä vastaan.


Luin trikoista nettikauppaan kirjoitettuja arvosteluja, ja niiden perusteella otin koostani T-version, siis vähän pidemmät lahkeet. Minulla on pituutta huikeat 166 cm, mutta ST-koko eli pidempi S-koko ei ole yhtään liian pitkä. Ehkä trikoot asettuvat muhkeiden reisien ja takamuksen takia siten, että hoikemmalla samanpituisella lahkeen pituutta olisikin enemmän (tyyliin sukkahousut, tytöt ehkä tietää mistä puhun)? No, eipä siinä mitään, trikoot asettuivat siis oikein hyvin jalkaan. Kompressiosukkien ja -säärystimien käyttökokemusten perusteella odotin napakkaa kompressiota, mutta trikoot olivatkin jalassa yllättävän kevyet, jotenkin huomaamattomat.


Melko paljon kompressiotrikoista luvataan hyötyjä liikkujalle, esimerkiksi 2XU:n vakuutteluja täällä. Houkuttelevimpana ehkä parempi suorituskyky. Nämähän ovat ehdottomasti maraton-housut, jos väsymys iskee myöhemmin!

Testi-ilta sisälsi koiran kanssa tunnin rauhallisen taivalluksen metsässä sekä maratonvauhtisen 14 km lenkin. Kävellessä trikoot olivat viileään iltaan melko vilpoiset, nämä eivät todellakaan ole mitkään talvitrikoot. Maratonvauhtinen lenkki meni hienosti, ihan kaikkea kunniaa en siitä kyllä trikoille anna. On hyvin vaikea arvioida, minkä verran kompressio vaikuttaa jaksamiseen, ehkä vaikutusta voisi havaita paremmin kovemmassa vauhdissa. Trikoot ovat mukavan kevyet jalassa, siitä kyllä isot pisteet. Juoksussa on vähemmän tärinää kuin normivermeillä, pöksyt ovat napakat. Kyllä nämä trikoohyllyssä pääsevät korkealle, se on selvä. Vaikutukset suorituskykyyn jäävät yhden lenkin perusteella uskon asiaksi, mutta ainakin nämä trikoot ovat hirmu hyvät jalassa.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat