Adidas Ultra Boost, vaimennettu peruskenkä

Ostin vanhojen tuttujen Asicsin Nimbusten tilalle nyt jotain muuta ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen. Nimbukset ovat olleet todella hyvät kengät minulle, ja niiden lisäksi minulla on viime vuosina ollut käytössäni vain nastakengät talvella. Tänä kesänä ostin kuitenkin vauhtilenkeille Adidaksen Adizero adios boost 2:t, joihin ihastuin heti. Olen ollut vauhtikenkiini ja sen myötä Adidakseen niin tyytyväinen, että halusin kokeilla myös boost-malliston vaimennettua neutraalia kenkää, jos niistä olisi Nimbusten korvaajiksi. Kannattaako hyvää vaihtaa, en tiedä, mutta ainahan voin palata Nimbuksiin, jos Adidaksen vaimennetut eivät tunnu sopivilta.

Ostoskoriini päätyi Adidaksen Ultra Boost, joka sopii neutraalisti askeltavalle, paljon vaimennusta tarvitsevalle jalalle. Jonkin verran selailin nettiä, jos olisin kunnon alennuksella nuo kengät omassa koossani löytänyt, mutta noin sataviisikymppiä niistä kuitenkin maksoin. Väriksi valikoitui musta, kun toinen kyseisessä kaupassa ollut värivaihtoehto ei miellyttänyt. Nämä kengät on siis ostettu sovittamatta, otin saman koon kuin Adidaksen vauhtilenkkareissani.


Ensituntumalla kengät tuntuivat hyvin pehmeiltä. Asicsin Nimbukset ovat hyvin vaimennetut, ja niihin verrattuna pehmeys on huomattava. Kengät ovat sukkamaiset, nauhojen aukivenyttely ei auta pukemisessa, kun suuaukko on kiinteä. Kengän päällinen on kokonaan neulosta ja reunan vahviste puuttuu. Ensimmäisenä tuli mieleen, että tämä kenkä tulee eläköitymään siksi, kun isovarvas puskee neuloksesta läpi. Jos olisin sovittanut kenkiä kaupassa, enkä vain humputellut nettiostoksilla, niin tästä olisi voinut tulla syy olla ostamatta kenkiä. Neulos on joustavaa, kun taas esimerkiksi Adizero adios boost 2:ssa päällinen on joustamaton.


Kengät pääsivät maratonvauhtiselle testilenkille. Sukkamaisuus tuntui alkuun oudolta, tuntui, etteivät kengät oikein pysy jalassa. Lopussa en huomannut samaa, tottumiskysymys siis. Neulos on ilmava ja päästää hyvin tuulen läpi, todennäköisesti talvella tulee kylmä.

Ultra boost on nimensä veroinen: vaimennusta on paljon. Näillä kengillä ei alamäissäkään tarvitse arastella kantapäitä, kun kenkä ottaa todella hyvin iskut vastaan. Pehmeyttä riittää. Tuntuma on aika erilainen kuin Nimbuksissa. Oikean jalan polvi ja jostain syystä jopa etureisi tuntui tietävän, että nyt mennään uusilla kengillä. Tämä kenkä ei ole niin vakaa kuin Nimbus, ja luultavasti jaloilla on siinä totuttelemista. En uskalla tämän lenkin perusteella väittää, että tästä tulisi vakiokenkäni. Selvästi tämä on hyvä vaimennettu kenkä, mutta eroaa nykyisestä peruskengästäni sen verran, että joudun pitämään vanhoja kenkiä rinnalla mukana, jotta jalat saisivat totutteluaikaa näihin.

Jonkin verran siis yllätyin ja hämmästyin. Pehmeys ja vaimennus ovat oikein hyviä, mutta jalat tuntuivat reagoivat selvästi erilaiseen kenkään. Kengän sukkamaisuus on myös erikoinen, kesällä varmasti ihan jees, mutta talvella huono juttu. Kuluttaja ei nyt ole aivan varma, onko hän täysin tyytyväinen hankkimaansa tuotteeseen. Vastaus voidaan antaa muutaman viikon kuluttua.

Kengistä löytyy esittely Juoksija-lehden sivulta.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat