Testissä Adidas adizero adios boost 2

Adidaksen kevyet juoksukenkämallit ovat pompanneet silmille monesta suunnasta, kun olen viime kuukausien aikana laiskasti suunnitellut vauhtikenkien hankintaa. Usealla seuraamallani juoksubloggaajalla on ollut hyviä kokemuksia adidaksista, ja kuntoilijan näkökulmasta melko merkityksetön, mutta kuitenkin markkina-arvoa antava asia on se, että Adidaksen malliston kengillä on juostu viime vuosina parikin maratonin maailmanennätystä. Vaikka jalka-asiat melko yksilöllisiä ovatkin, olin päättänyt hankkia adidakset, jos ne kaupassa tuntuisivat hyvältä jalkaan.

Annoin kaupassa myyjälle kriteereiksi Adidaksen lisäksi sen, että kengän tulisi olla kevyt ja neutraalille jalalle sopiva. Kerroin hakevani kenkää vauhtilenkeille ja lyhyempiin kisoihin, tekisin pitkät lenkit ja ainakin osan peruslenkeistä tutuilla Asicsin Nimbuksilla. Testasin jalkaan adizero adios boost 2:n lisäksi jonkun aavistuksen enemmän vaimennetun mallin, jonka nimeä en kyllä muista. (Miksi nuo Adidaksen mallit on nimetty niin samantyyppisillä nimillä? Kaikissa on boost tai adios tai adizero, näitä sekaisin ja lisäksi muita sanoja. En muistaisi oman mallin nimeä tavaamatta sitä aina uudestaan kenkälaatikosta.) Tämä hankkimani malli, jonka nimi on siis vaikea muistaa, tuntui omaan jalkaani tosi hyvältä ja selviytyi lyhyestä sovittelusta kirkkaana voittajana kassalle ja kotiin.


Testilenkin täytyi tietysti sisältää jonkin verran vauhtia. Kävipä tuuri, kun meillä sattui kesän vietossa olemaan parikin vauhtityyppiä eli Jalo 1 v ja Rafi 2 v. Olimme testipäivänä ajelleet lomanvietosta takaisin kotiin parin mutkan kautta yhteensä noin neljä tuntia, mutta kyllä automatkan jälkeinen nuutunut olo häviää hetkessä, kun ottaa riittävän virkeää lenkkiseuraa mukaan. Koirat vain valjaisiin ja vyötärölle ja sitten menoksi.

Testilenkkiä vauhdittamaan lähti Nuoriso.

Ohjelmassa oli dalmatialainen vauhtileikittely, eli alkumatka pissatauoilla ja hieman kiihdytellen, keskimatkassa mielialan mukaan rennosti tai reippaasti, loppumatka pienessä väsymyksessä mutta innokkaita pyrähdyksiä tehden. Olipa siis pitkästä aikaa melkoinen pöllölenkki: Jalo oli innoissaan tutuissa maisemissa ja Rafi on yleensäkin melko reippaasti etenevä menijä. Lenkin pituus 9,28 km ajassa 0:54:17, keskivauhti 5:50/km.

Vauhtikäyrä näyttää melko monipuoliselta, syytän seuralaisia:


Kengät olivat odotusten mukaisesti todella hyvät. Kevyessä vauhdissa juoksu ei tuntunut normaalisti käyttämiini kenkiin verrattuna merkittävästi paremmalta, mutta kovemmassa vauhdissa kengät olivat aivan upeat, niillä teki mieli juosta reippaasti. Vaimennusta on riittävästi, mutta silti kengät tuntuivat kevyiltä ja mahtavan rullaavilta. Oikea ongelmajalkani tuntui erikoiselta, välillä en tiennyt "miten päin" sen pitäisi olla, mutta luulen, että se on jonkin verran ärtynyt viime päivien runsaasta kävelystä. Yhden lenkin perusteella sanoisin, että kengät olivat hyvä hankinta. Toivottavasti ulkopohja ja päällysosan materiaalit kestävät kilometrejä.

Kengästä löytyy tarkempaa analyysiä mm. Juoksija-lehden kenkätestistä.

Kommentit

  1. Vautsi uusi kuosi!! Nykyään juoksukenkien väritys on melkosta ilotulitusta, joten tuo mustahan näyttää vaihteeksi aika hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, pirteä musta kuosi löytyi miesten puolelta. :) Naisten mallissa oli minun koko myyty loppuun, mutta ilmeisesti tuossa mallissa miesten ja naisten kenkien erot ovat lähinnä kosmeettisia, ja tosiaan tuo jalkaan hyvin passaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat