Palautteluviikko Tanskassa

Treeni-intoa Mikkelin puolimaratonin jälkeen olisi taas ollut enemmän kuin kykyä. Maanantaiaamuna köpöttely sängystä kahvinkeittimelle sujui yhtä sulavasti kuin Ozzy Osbournella, mutta koiran kanssa aamukävelyllä jalat vertyivät ja teki mieli lähteä aurinkoiseen aamuun juoksemaan. Puolimaratonin melko hitaasta vauhdista huolimatta palautuminen oli selvästi yhä kesken, mutta lomapäivä ja aurinkoinen aamu on melko vastustamaton yhdistelmä. Vein koiran kotiin aamukävelymme jälkeen, koska se ei oikein innostu lämpimällä ilmalla kytkettynä juoksemisesta.

Aurinkoista ja lämmintä? Joo en lähe lenkille.

Juoksin hyvin kevyen 8 km lenkin, jolla vauhti korostetun rauhallista (6:26/km), tarkoituksena pitää rasitus palauttavan ja huoltavan pk:n puolella, eikä lähennellä aerobista kynnystä ollenkaan. Puolivälissä lenkkiä iski noin kilometrin mittainen väsymys, mutta loppumatkasta jalat tuntuivat taas vahvoilta ja juoksu hyvältä.

Tiistaiaamuna satoi. Lähdettiin koiran kanssa lyhyelle polkulenkille. Sade ei haitannut ollenkaan, juurakoita ja kiviä oli sen verran harvassa, että liukastumista ei tarvinnut juuri pelätä. Vauhti tietysti hitaampaa kuin asfaltilla (7:12/km), mutta rasitus kovempi kuin maanantain lenkillä. Pehmeä alusta ja päkiävoittoinen askellus tuntuivat kivalta vaihtelulta. Metsälenkille pituutta 5,48 km, 0:39:31.

Keskiviikkona matkustuspäivä. Torstaina olimme Tanskassa Jyllannin niemimaalla pienessä
Sønder Ommen kylässä, jossa viivyimme pari yötä ja josta teimme retket Givskudin eläinpuistoon, Legolandiin sekä Lalandian vesipuistoon. Vilkaisin vähän karttaa ennen torstai-illan lenkkiä, jotta en joutuisi juoksemaan kovin paljon edestakaisin tai vilkasliikenteisen maantien reunaa. Skovvej vaikutti lupaavalta tien nimeltä ja nappiin meni. Koko tie oli rauhallista soratietä pelto- ja metsämaisemalla. Edestakaisena lenkkinä pituutta tuli noin 9 km. Juoksin pari kilometriä lämmittelyä, jonka jälkeen 6 km vauhtikestävyyttä. Menomatka olikin helppoa, mutta palatessa oli melko kova vastatuuli. Vauhtipätkän keskivauhtina 5:08/km. Juoksu sujui hyvin ja vauhti tuntui oikein sopivalta.


Perjantaina Legoland-päivän jälkeen kevyt reilu viiden kilometrin iltahölkkä (6:15/km) rauhallista maantietä pitkin. Paikallisia hevosia tuntui turisti jonkin verran kummastuttavan.

Kööpenhaminassa hotellimme oli rautatieasemalta lyhyen kävelymatkan päässä Vesterbrossa. Hotelli oli lähellä Sortedam-järveä, joten kävin sunnuntaina rantoja pitkin kevyellä 6 km iltalenkillä, vaikka vietimme Tivolissa aikaa pitkälle iltaan. Reitti järven ympäri oli tosi kaunis, mies kävi saman lenkin maanantaiaamuna, kun niin kovin suosittelin.


Lomamatkan vuoksi tämän viikon lenkkeilyissä ei ollut juuri suunnitelmallisuutta, lisäksi alkuviikkoon vaikutti vielä viikonlopun puolikas. Kilometrejä 34,1.

ma: PK 7,96 km
ti: PK 5,48 km (polkulenkki)
ke:
to: VK 6 km + lämpät yht. 9,21 km
pe: PK 5,45 km
la:
su: PK 6,01 km

Viikon valopilkkuja onnistunut vauhtikestävyyslenkki torstaina sekä tietysti uudet lenkkimaisemat reissussa.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat