Siirry pääsisältöön

Kisaviikko 27


Lauantain puolimaratonin vuoksi tein viikolla vain kaksi lenkkiä. Keskiviikkona ensin kevyt reilu puolituntinen koiran kanssa (4,9 km, 0:37:53, 6:22/km), jonka jälkeen ilman PT:tä reippaasti pari kilometriä (2,26 km, 0:11:27, 5:03/km). Reipas juoksu tuntui todella hyvältä ja lennokkaalta. Mietin juostessani, osallistuisinko sittenkin vain neljännesmaratonille lauantaina, kun kisakymppiäkin olisi kiva kokeilla. Pysyin kuitenkin alkuperäisessä suunnitelmassa. Keskiviikko oli siis kulkupäivä, olin lenkin lyhyydestä huolimatta ihan liikutukseen asti onnellinen juoksemisesta...

Perjantaina lyhyt jalkojen vetristely, helteen vuoksi ilman koiraa. 4,26 km, 0:25:51, 6:04/km. Hyvät fiilikset ja kova into starttiin.

Lauantaina helteinen puolimaraton Mikkelissä.

Kisan jälkeen verryttelyt jäivät vähiin. Heräsinkin yöllä jalkojen vuoksi ja valvoin jonkin aikaa. Onneksi sunnuntaina oli pelastuskoiratreenit heti aamupäivällä. Kolmen tunnin harjoituksissa metsässä kävelyä tuli melko paljon ja se teki todella hyvää jaloille. Päätin lähteä palauttelemaan jalkoja vielä kevyelle lenkille, tosin kävellen. Suuntasimme koiran kanssa pururadalle viiden kilsan mäkiselle lenkille, jotta sain sykettä vähän ylös ja hikeä pintaan. Tuuli piti hyttyset loitolla ja kävely oli ihan kivaa, vaikka rivakkaan kävelyyn saakin jonkin verran keskittyä, jotta vauhti pysyy yllä.


Mennyt viikko näyttää siis tältä:

ma:
ti:
ke: PK 4,9 km +  VK 2,26 km
to:
pe: PK 4,26 km
la: Mikkeli puolimaraton 21,29 km
su: PK kävely 7,03 km

Tällä viikolla juoksua 32,7 km. Tästä eteenpäin tähtäin on maratonilla elo- tai syyskuussa. Pitkät lenkit pitenevät ja mahdolliset lyhyet kisat voivat korvata kovia lenkkejä. Nyt nautiskellaan treenistä!


Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…