Kesäisen koiraviikon treenit

Maanantai-iltana palasimme lomalta Suomeen ja tiistaina ajelimme kotiin. Oma koiramme Olli jäi kasvattajalle loppuviikoksi ja otin meille kotiin Jalon ja kinusin vielä Rafinkin mukaan. Viikon teemana onkin ollut 'Dallukakarat pitää vauhtia'.


Viikon treenit:

ma:
ti: VL 9,28 km
ke: PK 20,61 km
to:
pe: PK 8,23 km, kuntosali 40 min
la: PK 8,77 km
su:

Tiistaina koirien kanssa hieman epämääräinen ja kevyehkö vauhtileikittely ja kenkätesti.

Keskiviikkona pitkä lenkki. Lämmintä oli iltapäivällä viiden maissa 17 astetta, joten otin ensin Rafin mukaan ja puolivälissä koiran vaihto. Kookkaana koirana Jalo sietää lämmintä vähän huonommin, joten viilenevässä säässä tällainen järjestys. Vauhti oli kevyttä ja juoksu sujui. Join koiranvaihtopisteellä vettä, en kantanut mukanani mitään. Koirat kävivät järvessä vilvoittelemassa lenkin aikana. Lopussa tuntui jo väsymystä, mutta mukavalla tavalla. Sopivan mittainen pitkä, tästä pitäisi sitten lähteä pituutta venyttämään.

Perjantaina aamulenkki koirien kanssa. Teho kevyttä, jonkin verran pitkä lenkki vielä tuntui, vaikka oli lepopäivä välissä. Dalluilla oli yllättävän paljon virtaa ja jouduinkin välillä puuttumaan vetämiseen. Koska on ihana loma, kävin lenkin päälle vielä punttiksella.

Viikonloppuna olin dalmatiankoirayhdistyksen toko/tottisleirillä. Leirielämä jäi kyllä vähän vajaaksi, kun ajelin aina yöksi kotiin. Lauantaina lähdettiin iltalenkille vasta yhdeksältä. Suunnittelin maratonvauhtista lenkkiä, mutta siihen oli kokoonpano hieman väärä. Leiripäivät ovat koirille raskaita, joten halusin, että lenkki on niille helppo ja kevyt, enkä vaatinut alun pysähtelyjen jälkeenkään reippaampaa vauhtia. Keskivauhti 6:08/km.

Sunnuntaina en ehtinyt juoksemaan. Ajoin leiriltä suoraan kasvattajalle vaihtamaan koirat. Palautin juniorit ja sain Ollin takaisin kotiin. Juoksua tällä viikolla 46,88 km. Pitkä lenkki oli onnistunut, kunnon vauhtikestävyystreeni jäi puuttumaan.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat