Työmatkapyöräilyviikko

Esikoisemme päätti ensimmäisen kouluvuotensa viime lauantaina. Tämä viikko on siis ollut kesälomaviikko, vaikka me muut aloitamme lomailun vasta kesä-heinäkuun taitteessa. Kesäkuun kaksi ekaa viikkoa lapsi on onneksi päivät liikuntaleirillä, joten mitään kummempia järjestelyjä ei olla jouduttu tekemään. Ekaluokkalaiset eivät saa vielä pyöräillä kouluun, mutta leirillepä saakin ajella pyörällä. Olen saattanut oman ja naapurin innokkaan leiriläisen aamulla leirille ja iltapäivällä kotiin, ja siis pyöräillyt töihin ensimmäisiä kertoja tämän vuoden puolella. Työmatkani on vain vajaa neljä kilometriä, mutta pyörän hakeminen autotallista ja nuoremman lapsen hakeminen päiväkodista ja ja ja... Työmatkapyöräily on ollut kyllä vähäistä. Tällä viikolla pyöräily oli kuitenkin tosi kivaa. Ei ollut ainuttakaan reissu- tai palaveripäivää, joten oli oikeastaan ihan sama mihin aikaan olin toimistolla tai milloin sieltä lähdin. Tässä kuussa pyöräillään töihin. 


Tiistaina pitkästä aikaa lenkki ystävän kanssa, molemmilla koirat mukana. Yhteiset lenkit yhdistetään usein muihin menoihin: nyt tehtiin lenkki sillä aikaa, kun ystävän tyttärellä oli jalkapallotreenit tässä meidän lähellä. Juostiin kevyt kymppi mäkisellä reitillä, ylämäet käveltiin. Torstain maratonvauhtisen lenkin tein oman pojan treenien aikaan. Lenkit on kiva tehdä lasten harjoitusten aikaan, kun pääsee starttaamaan jostain muualta kuin kotiovelta. Reitti meni osittain melko mäkisessä maastossa, joten rasitus oli välillä selvästi vauhtikestävyyden puolella. Kuitenkin pääasiassa rennon letkeää menoa arviolta hieman aerobisen kynnyksen yläpuolella, keskivauhti 5:46/km. Koiraseuralaiseni ei olisi välittänyt noin vauhdikkaasta menosta, taisi olla hieman liian lämmin. Silti mentiin, kun tiesin, ettei koiralla ole oikeasti mitään ongelmaa vauhdin kanssa.

Viikonloppua vietettiin paremmissa maisemissa, jos vähän saa vetää kotiinpäin... Eli olin lasten kanssa mummolassa. Miehellä meni työmatkalta paluu perjantaina sen verran myöhään, että ei jääty häntä odottelemaan. Lauantaina ihan lyhyt lenkki ja hetki kahvakuulailua. Illalla epämukavuusalueelle: päätin katsoa esikoisen seurana Mestarien liigan finaalin. Nukahdin pian aloituspotkun jälkeen ja heräsin, kun peli vihellettiin päättyneeksi. 


Sunnuntaina väsytti. Lähdin kuitenkin illalla kokeilemaan, jos saisi juostua vähän pitemmän lenkin koiran kanssa. Juoksimme puolitoista tuntia, välillä parempaa, mutta pääasiassa melko tahmeaa menoa. Viikon kilometrisaldo 45,33. Ihan ok, mutta vauhtilenkkien ja pitkien kanssa täytyy alkaa ryhdistäytymään.

ma:
ti: PK 10,79 km
ke:
to: aamu PK 6,25 km, ilta VK- 9,59 km
pe:
la: PK 4,43 km, kahvakuula 25 min
su: PK 14,26 km


Kommentit

Kuukauden luetuimmat