Siirry pääsisältöön

Viime viikon treenit

Puolimaratonin jälkeinen viikko lähti käyntiin innokkailla treenifiiliksillä. Kävin maanantaina puntilla ja tiistaina kevyellä lenkillä, keskiviikkona lepopäivä. Mieliala oli korkealla ja ajatukset melko usein kesän seuraavissa kisoissa (joista ei mitään varmuutta vielä ole). Torstaina kävin Ollin kanssa kevyen 6,6 km lenkin esikoisen jalkapallotreenien aikaan, kuplahalli on sopivasti purtsin vieressä, joten päästiin tekemään koko lenkki pehmeämmällä alustalla.


Viikonlopuksi oli suunniteltu koiratouhuja. Lähdin työpäivän jälkeen ajelemaan koirien kasvattajan kotiin Vantaalle koiranäyttelyitä varten. Pääsin näkemään Jalon kolmen viikon tauon jälkeen. :) Koiria oli viikonlopun aikana talossa 4-5, joten oli vilkasta lenkitystä kahden naisen voimin. Perjantain vaihtelevavauhtinen lenkki Jalon ja Rafin kanssa, enimmäkseen vauhti peruskestävyysalueella, mutta "pieni" murunen Jalo tykkää mennä vauhdikkaasti ja Rafikin innostui välillä, joten sitten mentiin.

Yleensä koirat ovat minulla kiinni leveässä juoksuvyössä joustavalla hihnalla. Koirat pysähtelevät juostessa vähemmän, varsinkin reippaammassa vauhdissa. Tavallisilla jouksulenkeillä joutuu joskus puuttumaan vetämiseen, jos itse haluaa juosta rennosti. Pieni veto tai lyhyet vetopätkät eivät haittaa, mutta yleensä pyrin saamaan koirat juoksemaan löysällä hihnalla, jotta oma askellus pysyy hyvänä. Vetojuoksuharjoittelu on sitten asia erikseen.


Solmussa

Lauantaina näyttelypäivän päätteeksi Jalon ja Rafin kanssa kevyt lenkki, jonka jälkeen sama lenkura uudelleen Irman kanssa. Irma on vanhemman koiramme Ollin äiti, pian 10-vuotias upeakuntoinen veteraaninarttu. Rouva todella jaksaa paahtaa lenkillä: ajattelin sunnuntaiaamuna mennä Irman kanssa vain palauttavan kävelylenkin, mutta Irman mielestä vauhtia kuuluu lenkillä olla, ja kunnon rykäisyllä napsahtikin panta poikki. Toivottavasti Olli on perinyt emältään "nuoruusgeenejä", on aika hienoa, kun mummokoira jaksaa enemmän kuin moni nuorempi. Irma olikin sunnuntaina Helsingin näyttelyssä rodun paras veteraani. Hieno viikonloppu muutenkin: kasvattajan koirista kaksi uutta Suomen muotovaliota.

Sunnuntaina lepoa juoksusta, mutta kävelylenkkejä kuitenkin noin neljä tuntia. Dallujen kanssa lepopäivät eivät ole ihan makoilua.

ma: kuntosali 50 min
ti: PK 6,67 km
ke:
to: PK 8,06 km
pe: VL 10,45 km
la: PK 11,94 km
su:

Juoksua 37,1 km. Loppuviikko meni täysin koirien ehdoilla. Minulla on mielessä erilainen VK-lenkki, jota pitäisi päästä kokeilemaan, mutta sille ei ole nyt aikaa. Jalo lähti viikonlopun reissulta meille kotiin, elelemme siis tämän viikon erillään pidettävien koirien arkea. On tosi ihanaa, kun Jalo on kotona, vaikka univelkaa väkisinkin kertyy, eikä ilman koiria tehtäviä lenkkejä yksinkertaisesti ehdi eikä jaksa tehdä koiralenkkien lisäksi. Ensi viikonloppuna koirakaravaani suuntaa Tallinnan näyttelyihin.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Uudenvuodenjuoksu: uuden harjoituskauden alku

Vuoden viimeinen päivä päätti vuoden 2018 juoksut ja samalla aloitti maratonharjoittelun kevättä varten. Takana on taas onnistunut, ehjä juoksuvuosi. Terveydestä olen tosi kiitollinen; koko vuosi on sujunut ilman harjoittelutaukoja, suunniteltuja kevyitä jaksoja toki on ollut. Tuloksellisesti vuoden kohokohtana oli uusi maratonennätys 3:43:57 lokakuussa Vantaalla. Maratonenkka on parantunut nyt useana peräkkäisenä vuotena, hieman meinaa nälkä kasvaa syödessä. Menneenä vuonna juoksin maratonin myös keväällä Helsingissä. Paljon jäi myös muita hauskoja muistoja vuodesta, erityisesti taputan itseäni selkään rohkeudesta lähteä kovempien juoksijoiden mukaan juoksemaan maantieviestejä Karhu-viestiin ja Kymijokiviestiin. Kisareissut olivat tosi kivoja.

Vuonna 2018 juoksukilometrejä kertyi 2659, josta poluilla 74 km ja matolla 27 km. Tänä vuonna en juossut yhdessäkään polkukisassa, toisin kuin viime vuonna, jolloin harjoittelin Vaarojen Maratonille ja juoksin poluilla melkein 450 km. Juoksuun …

Maratonharjoittelu, viikko 1

Loppuvuoden päämäärättömän hölkkäilyn jälkeen on taas ihanaa päästä harjoittelemaan kunnolla. Juoksen maratonin 19. toukokuuta Kööpenhaminassa, ja harjoittelu on käynnistynyt vuodenvaihteessa.

Ensimmäisellä viikolla juoksua kertyi 65,5 km. Crossfit-treenejä tein kaksi, lisäksi tunti kehonhuoltoa.


Maanantaina, uudenvuodenaattona juoksin Mikkelin uudenvuodenjuoksussa. Ok juoksu, jossa ensimmäinen kierros helpon tuntuisesti (4'45 min/km) ja toinen erityisesti viimeisen kilometrin hidastumisen vuoksi vaikeampi (4'51 min/km). Kisasta enemmän tuolla.
   MK 5,5 km 0:26'23, 4'48 min/km + verkat yht. 14,15 km

Tiistaina palauttelupäivä. Kevyt lenkki, jossa ensimmäiset 4 km koirien kanssa, loput yksin. Tosi lumiset, auraamattomat tiet hidastivat vauhtia ja laskivat koirien motivaatiota. Edellisen päivän kisailu tuntui jaloissa, kevyt juoksu teki tosi hyvää.
   PK1 8,42 km, 1:01'27, 7'17 min/km, keskisyke 116

Keskiviikkoaamuna juoksimme koirien kanssa kevyen puolituntisen.
Il…

Maratontreeni, viikko 2

Kova viikko 2/2. Viime viikon tapaan harjoittelu sujui hyvin. Viikonloppuna olo oli jo jonkin verran väsynyt, mutta ensi viikko onkin sitten reilusti kevyempi. Tällä viikolla juoksua 72,7 km, crossfit-harjoituksia kaksi.


Maanantaina palauttava aamulenkki koirien kanssa.
   PK1 5,06 km, 0:38'14, 7'33 min/km

Myös tiistaina oli niin mukavan lauhaa, että lenkitin koirat aamulla hölkäten. Päivän varsinaisena treeninä tasavauhtinen reipas. Tavoitevauhtina oli maratonvauhti tai hieman sitä reippaampi, pituus 8 km. Alkuverkassa koiran kanssa tuntui, että vauhtiin voi olla vaikea päästä, mutta se löytyikin helposti ja tuntui sopivan napakalta loppuun saakka. Pito ei ollut aivan optimaalinen lumisilla teillä.
   PK1 3,89 km, 0:29'10, 7'29 min/km, keskisyke 117
   VK2 8 km, 0:41'19, 5'09 min/km, keskisyke 151, max 165 + verkat 4,34 km

Keskiviikkoiltaan sain mahdutettua kaksi harjoitusta. Ensin kävin crossfitissä, jossa tehtiin maastavetoja perusvoimaharjoituksena 5 x 10 toi…