Viime viikon treenit

Puolimaratonin jälkeinen viikko lähti käyntiin innokkailla treenifiiliksillä. Kävin maanantaina puntilla ja tiistaina kevyellä lenkillä, keskiviikkona lepopäivä. Mieliala oli korkealla ja ajatukset melko usein kesän seuraavissa kisoissa (joista ei mitään varmuutta vielä ole). Torstaina kävin Ollin kanssa kevyen 6,6 km lenkin esikoisen jalkapallotreenien aikaan, kuplahalli on sopivasti purtsin vieressä, joten päästiin tekemään koko lenkki pehmeämmällä alustalla.


Viikonlopuksi oli suunniteltu koiratouhuja. Lähdin työpäivän jälkeen ajelemaan koirien kasvattajan kotiin Vantaalle koiranäyttelyitä varten. Pääsin näkemään Jalon kolmen viikon tauon jälkeen. :) Koiria oli viikonlopun aikana talossa 4-5, joten oli vilkasta lenkitystä kahden naisen voimin. Perjantain vaihtelevavauhtinen lenkki Jalon ja Rafin kanssa, enimmäkseen vauhti peruskestävyysalueella, mutta "pieni" murunen Jalo tykkää mennä vauhdikkaasti ja Rafikin innostui välillä, joten sitten mentiin.

Yleensä koirat ovat minulla kiinni leveässä juoksuvyössä joustavalla hihnalla. Koirat pysähtelevät juostessa vähemmän, varsinkin reippaammassa vauhdissa. Tavallisilla jouksulenkeillä joutuu joskus puuttumaan vetämiseen, jos itse haluaa juosta rennosti. Pieni veto tai lyhyet vetopätkät eivät haittaa, mutta yleensä pyrin saamaan koirat juoksemaan löysällä hihnalla, jotta oma askellus pysyy hyvänä. Vetojuoksuharjoittelu on sitten asia erikseen.


Solmussa

Lauantaina näyttelypäivän päätteeksi Jalon ja Rafin kanssa kevyt lenkki, jonka jälkeen sama lenkura uudelleen Irman kanssa. Irma on vanhemman koiramme Ollin äiti, pian 10-vuotias upeakuntoinen veteraaninarttu. Rouva todella jaksaa paahtaa lenkillä: ajattelin sunnuntaiaamuna mennä Irman kanssa vain palauttavan kävelylenkin, mutta Irman mielestä vauhtia kuuluu lenkillä olla, ja kunnon rykäisyllä napsahtikin panta poikki. Toivottavasti Olli on perinyt emältään "nuoruusgeenejä", on aika hienoa, kun mummokoira jaksaa enemmän kuin moni nuorempi. Irma olikin sunnuntaina Helsingin näyttelyssä rodun paras veteraani. Hieno viikonloppu muutenkin: kasvattajan koirista kaksi uutta Suomen muotovaliota.

Sunnuntaina lepoa juoksusta, mutta kävelylenkkejä kuitenkin noin neljä tuntia. Dallujen kanssa lepopäivät eivät ole ihan makoilua.

ma: kuntosali 50 min
ti: PK 6,67 km
ke:
to: PK 8,06 km
pe: VL 10,45 km
la: PK 11,94 km
su:

Juoksua 37,1 km. Loppuviikko meni täysin koirien ehdoilla. Minulla on mielessä erilainen VK-lenkki, jota pitäisi päästä kokeilemaan, mutta sille ei ole nyt aikaa. Jalo lähti viikonlopun reissulta meille kotiin, elelemme siis tämän viikon erillään pidettävien koirien arkea. On tosi ihanaa, kun Jalo on kotona, vaikka univelkaa väkisinkin kertyy, eikä ilman koiria tehtäviä lenkkejä yksinkertaisesti ehdi eikä jaksa tehdä koiralenkkien lisäksi. Ensi viikonloppuna koirakaravaani suuntaa Tallinnan näyttelyihin.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat