Kisaraportti Joensuun puolimaratonilta

Edellisestä puolimaratonista oli hieman aikaa. Se olen juossut muistaakseni 2003 jolloin en ollut juossut vielä yhtään maratonia. Aika oli varmaan 2 tai 3 minuuttia päälle kahden tunnin. Joka tapauksessa olo oli tänään sellainen kuin olisi lähtenyt juoksemaan puolikasta ensimmäistä kertaa. 

Saatiin lasten kanssa kisamajoitus vanhemman pojan kummin luota, joten lähdettiin perjantaina hyvillä mielin kohti Pohjois-Karjalaa, olisikin ollut aika pitkä ajomatka Mikkelistä Joensuuhun aamulla ennen starttia. Tällä viikolla kisaintoa ei ole erityisemmin ollut, fiilikset lähti nousuun vasta, kun eilen saavuimme Joensuuhun. Kävin Areenalla ilmoittautumassa, ja sää oli niin mainio, että menimme Kuhasaloon heittelemään kiviä ja nauttimaan ilta-auringosta.

Hyvillä yöunilla ja mainiolla aamupalalla oli hyvä lähteä kohti koitosta. Vauhtisuunnitelmana oli mennä lämmitellen ensimmäiset 5 km, jonka jälkeen noin 5:20-5:30-vauhtia kymppiin saakka, sen jälkeen tuntemusten mukaan kovempaa, jos irtoaa. 

Kamppeet kasaan ja menoksi.

Sää oli aamupäivällä tuulta lukuunottamatta tosi hyvä, eikä se tuulikaan sitten lopulta haitannut juoksua ollenkaan tai tuntunut kylmältä. Lähdin matkaan käytännössä lämmittelemättä, jonkin verran venyttelin ja hölkkäilin autolta Areenalle, mutta ajattelin, että matkalla kyllä lämpenee... Oli kyllä melko vaikea lähteä liikkeelle. Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt tehdä parin kilsan lämmittely ennen lähtöä. Kevyt starttivauhti tuntui hankalalta ja vauhdin kasvattaminen epäilytti kyllä siinä vaiheessa todella. Vitosen jälkeen tuntui kuitenkin paremmalta ja sain nostettua vauhtia suunitellulle tasolle. Puolivälissä aika 0:59:55. Toisen kierroksen alussa ajattelin, että vain kymppi jäljellä ja lämmittelykierros takana. Jatkoin aavistuksen reippaammin, juoksu tuntui hyvältä. Viimeisellä vitosella onnistuin vielä vähän nostamaan vauhtia. Puolivälissä unohdin merkata kierroksen, mutta ensimmäisellä noin viidellä kilometrillä keskivauhti 5:36, seuraavalla kympillä 5:19 ja viimeisellä vitosella 5:10. Hyvä, nousujohteinen juoksu. Lukuunottamatta ensimmäisten kilometrien vaikeuksia meni hyvin. Loppuaika 1:52:46, keskivauhti siis 5:21/km. Ja joo, onhan se ennätys. :)

Joensuun reitti on hyvin tasainen. Valitettavasti se juostaan melko tylsissä maisemissa siihen nähden, että kyseessä on kaunis kaupunki, jossa olisi rantareittejä tarjolla vaikka kuinka paljon. Tästä kuului kyllä nurinaa matkan varrella... Mutta eipä ole mäkiä hidastamassa.

Juoksuttaa-blogin Piia heitti tiskiin vähän paremman ajan: 1:36:54! Piia on ollut jo kauan matkalla kotiin päin, kun minä olen tullut maaliin... ;)  Kisaraporttia odotellessa, taitaa olla Piian enkkajuoksu.

Kommentit

 1. Onnittelut enkasta :) Joo enkka tuli mullekin, ihan puskista tosin :) Yritän huomenna kirjoitella raporttia. Tästä on kiva taas jatkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä jäi hyvä mieli ja kova treeni-into mullekin. :)

   Poista
 2. Hieno aika! Ja tommosia Piian aikoja mä en ees pysty käsittämään :). Onnea uudesta enkasta :). Mieluummin tasainen reitti tosiaan, vaikka oliskin tylsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo reitti olisi kyllä hyvä maratonin ennätysyritykseen, kun kunnon nousuja ei ole. Piialla on tosi hyvin juokskuvauhti noussut vuosi vuodelta, se antaa toivoa. :D

   Poista
  2. Onnittelut! Mä kyllä yritän lämmitellä ennen puolikastakin, siinä kroppa tajuaa että kohta mennään eikä meinata. Vähän juoksua, pari kiihdytystä ja juoksutekniikkaa. Parhaiten tuntuu silti toimivan pyöräily, jonka jälkeen jalat ovat pitkään lämpimät ja valmiina tositoimiin.

   Poista
  3. Joo, näköjään täytyy lämmitellä! Ennen maratonia en lämmittele juurikaan, joten olisiko sieltä tullut ajatus, että ehtiihän sitä matkalla lämmetä... Ensi kerralla viisaampana matkaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat