Ukkelit erillään

On ollut aika kurja viikko. Koirat on pidetty erillään. Molemmilla on nyt "oma huone" ja ne ovat vuorotellen yhteisissä tiloissa. Pidämme useamman oven kiinni koirien välissä ihan lasten takia: heidän on joskus hankala muistaa, että nyt ovet täytyy koirien takia sulkea. Useammin kuin kerran on jäänyt ovi auki tai se on laitettu huonosti kiinni. Ehkä portit olisi ovia helpompi muistaa laittaa kiinni? Meillä on vain yksi koiraportti, Jalon huoneen ovessa.

Erikseen lenkittäminen vie tietysti enemmän aikaa, kun aiemmin teimme suurimman osan lenkeistä yhdessä. Aamuherätykset ovat aikaisemmin ja iltalenkit ja muut koirien touhut haukkaavat illasta melkoisen osan. Onneksi meitä on täällä kaksi aikuista, ja onneksi tämä on väliaikainen järjestely. Tilannetta on nyt pohdittu kasvattajan kanssa monelta kantilta, ja nuorempi koira Jalo jää vapun näyttelyreissulta kasvattajalle ainakin toistaiseksi.

Ja me jatkamme eloamme yhden uroksen taloudessa. Kävimme kuvauttamassa Ollin polvet kahden vuoden takaisen leikkauksen vuoksi, jotta ratkaisuja koirien kohtalon suhteen olisi helpompi tehdä. Polvet ovat onneksi aivan priimakunnossa, ei nivelrikkoa. Terveessä jalassa ei ole nivelissä löysyyttä ja kulmaukset ovat erinomaiset.
Ai niin, kyllähän me kävimme yhden aamulenkin tekemässä yhdessäkin. Ostin koirille kuonokopat, jotta ne voivat tarvittaessa matkustaa autossa yhdessä. Autossa on kyllä koirahäkit, mutta väliristikko on tähän tilanteeseen vähän turhan harva. Tältähän se lenkittäminen sitten näytti:


Hannibalit sanailivat toisilleen melko lailla, kun otin ne autosta ulos. Rähinät loppuivat komentamalla, mutta ilman kuonokoppia ei olisi ollut mitään jakoa, erityisesti tuo vanhempi koira oli erittäin kiihtynyt. Kumpikaan ei osoita alistumisen merkkejä. Nuorempi on hyvin itsevarma ja jopa erikoisen rauhallinen. Se murisee kyllä vastaan vanhemmalle, lisäksi se kokeilee etutassua vanhemman koiran selkään: haastaa ihan selkeästi vanhempaa koiraa kokeilemaan, miten käy. Voi pojat, miten viikossa saatiinkin kehitettyä tällainen asetelma.

No onhan meillä tietysti ollut hyviäkin hetkiä molempien kanssa. Nyt täytyy vain yrittää nauttia näistä viimeisistä viikoista Jalon kanssa, sen jälkeen näemme todennäköisesti vain satunnaisesti.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat