Koirapitoiset lenkit viikolla 16


En ole jaksanut juurikaan miettiä harjoittelua. Maraton saa nyt suosiolla siirtyä myöhemmälle, nyt on keskityttävä tähän hieman vaativampaan arkeen seuraavat viikot. Otanko minä tämän tilanteen liian raskaasti? Enkä nyt tarkoita koirasta luopumista - se on todella raskasta, vaan koirien pitämistä erillään, nyt kun niitä vielä on täällä kaksi. Minusta on kurjaa pitää koiria huoneissaan iltaisin, kun ne joutuvat kuitenkin jo työpäivän ajan olemaan yksin. Olen tästä melko stressaantunut, vaikka se ei tietenkään auta mitään. Molemmat koirat kyllä lenkitetään huolella ja niitä koulutetaan tai leikitetään päivittäin, ei koirilla ole hätää. Mutta me emme enää ole se sama yhtenäinen lauma kuin aikaisemmin, vaan aina jompi kumpi koirista on lepäämässä yksin ja toinen on meidän kanssamme. Sitten tehdään vaihto, ja parin tunnin päästä taas vaihto. Tiedän, että joillekin tämä on tavallista arkea, eikä sitä tarvitse sen kummemmin miettiä, kun se sujuu. Koirat eivät tästä kärsi, ne ovat sopeutuneet ihan hyvin. Yllätyin, miten ahdistavaa tämä erillään pitäminen minun mielestäni on. Jalon lähtö on aivan pian, ja toisaalta näitä pitkiä päiviä on vielä niin paljon. En millään haluaisi luopua koirasta, ja kuitenkin odotan sitä aikaa, kun voimme pitää talossa kaikki ovet auki ja elää normaalisti.

Väsynyt ja stressaantunut rouvashenkilö lähdössä pienelle ulkoilulle elpymään

Onneksi on juokseminen. Ja onneksi juostessa jompi kumpi koirista on aina mukana, mikä tuntuu helpottavalta. En ole tehnyt mitään muuta kuin lenkittänyt koiria, ellei lasketa lasten kanssa liikkumista. Puntille sitten joskus toukokuussa, nyt en jaksa.

Maanantaina kevyt lenkki sillä aikaa, kun esikoinen oli synttäreillä. Ensin vanhempi koira mukana, välissä kotona koiran vaihto. Keskiviikon maratonvauhtinen lenkki Jalon kanssa. Pysähdysten vuoksi kilometrivauhti oli vähän hitaampaa, 5:48/km, mutta sattuipa muuten meille molemmille mieluisa vauhti. Torstaina Ollin kanssa vajaa 8 km kevyttä. Lauantaina perus PK. Sunnuntain pitkällä ensin mukana Jalo. Väsytti aivan valtavasti, jopa kävelin kaksi ylämäkeä ja mietin, että käytän vain yhden koiran ja jätän lenkin siihen. Virkistyin kuitenkin matkalla ja Ollin kanssa juoksu tuntuikin jo hyvältä. Pitkä kuitenkin vain 15,7 km. Nyt ei treenata, nyt selviydytään.

ma: PK 11,73 km
ti:
ke: VK- 9,95 km
to: PK 7,94 km
pe:
la: PK 8,33 km
su: PK 15,7 km

Viikon kilometrit 53,6. Kovempi lenkki jäi tekemättä, keskiviikon maratonvauhtinen oli sentään vähän sinnepäin. Juoksun lisäksi muuta ulkoilua on tällä viikolla ollut poikkeuksellisen paljon. Yksistään aamulenkit kestävät nyt 1,5-2 tuntia. Teholtaan ne ovat kevyitä, mutta aikaa siinä vierähtää, kun koirat liikutetaan erikseen. Onneksi on ollut kauniita kevätaamuja, ihania auringonnousuja ja lintujen laulua.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat