Lisää vauhtia: viikon 9 treenit

Tämän vuoden juoksutapahtumasuunnitelmat ovat vielä ihan auki. Sen verran alkaa kuitenkin hahmottua, että suunnittelen maratonin juoksemista loppukeväällä tai alkukesällä, suurin piirtein kolmen kuukauden kuluttua. Juoksu kulkee nyt tosi hyvin, ja miten tuolla paljastuvalla asfaltilla voikin aina olla niin innostava vaikutus... Juoksutapahtuma on vielä päättämättä, mutta joka tapauksessa nyt on aika keskittyä huolella harjoitteluun. Olen vauhtilenkkien tekemisessä todellinen laiskimus, mutta yritän tsempata. Vauhdikkaampien lenkkien juoksemista helpottaa ainakin täällä Mikkelissä pikku hiljaa sulavat tiet. Aikainen kevät! Tällä viikolla tein kaksi vauhtilenkkiä, joista toinen reipasvauhtinen ja toinen maratonvauhtinen.

Vauhtitreeneissä on viime viikkoina ollut hankaluutena lenkin ajoittuminen arkiviikon loppupuolelle, siis usein juuri niille päiville, joina olen väsyneimmilläni. Tällä viikolla päätin tehdä toisin, ja juoksinkin kovavauhtisimman lenkin heti maanantaina. Sunnuntain pitkä oli vain puolitoistatuntinen, joten sen puolesta ei lepopäivää tarvinnut pitää. Alkulämmittelynä toimi metsäulkoilu koirien kanssa, joten lähdin suoraan tekemään aavistuksen kiihtyvävauhtista reipasta lenkkiä. Juoksu tuntui mahtavan hyvältä levänneenä, maanantai osoittautui loistavaksi reippaan lenkin juoksupäiväksi. 8 km sujui kilometrivauhdilla 5:13, johon saan olla tyytyväinen. Viimeisistä liikennevaloista kotiin rauhallisemmin, kokonaismatka 8,42 km.

Kalenterissani on tällä viikolla lukenut hiihtoloma, mutta se ei tarkoita minua, vaan perheen miesväkeä. Jäinkin torstaina koirien kanssa kotiin, kun pojat suuntasivat mummolaan. Saatoin aika poikkeuksellisesti suunnitella lenkkeilyt täysin oman aikatauluni mukaan. Lähdinkin heti työpäivän jälkeen (tai oikeastaan kesken työpäivän) tekemään maratonvauhtista lenkkiä, siis hitaampaa VK-lenkkiä. Alkumatkalle otin kaveriksi vanhemman koiran, joka ravaa mielellään 5:45-6:15-vauhtia ja säästin loppumatkan nuoremmalle, kovempaa vauhtia nuoruuden innossaan mielellään menevälle koiralle. Tällä suunnitelmalla lenkki oli mieltymysteni mukaan hieman kiihtyvävauhtinen. Alkupuoli lenkistä meni vähän liian hitaasti, tähtäsin keskivauhtiin, joka olisi alle 5:40. Lenkin keskivauhti oli lopulta 5:44/km ja matka 16 km. Vähän jäi arveluttamaan, oliko tuo 8 kk ikäiselle dallulle liian kova lenkki, ei kilometrien (vajaa 8), vaan reippaamman vauhdin puolesta, kun juuri kovimmat kilometrit mentiin junnun kanssa. Lepoa ja vapaata ulkoilua nyt vastapainoksi.


Sunnuntain pitkä lenkki jäi taas melko lyhyeksi muiden aikataulujen vuoksi. 1 h 41 min tuli kestoksi ja siinä vaiheessa olin jo myöhässä... Juoksu kulki taas mainiosti ja harmitti lopettaa kesken. Jäipähän nälkää ensi viikolle.

Siinäpä tärkeimmät harjoitukset. Tällä viikolla juoksua 55,2 km. Ja oho, lihaskuntotreenit puuttuu kokonaan. Onneksi lapsilla alkaa taas harkat ensi viikolla, niin ei voi väistellä punttisalia. Koirat näköjään vievät hyvin lenkille myös lomaviikolla.

ma: VK 8,42 km
ti:
ke: PK 7,37 km
to: VK- 16,18 km
pe:
la: PK 6,81 km
su: PK 16,43 km


Kommentit

Kuukauden luetuimmat