Keväinen juoksuviikko 12

Tällä viikolla oli tarkoitus tehdä vähän kovempi treeniviikko. Ensi viikolla olisi paljon työmatkapäiviä ja töitä tiedossa, jolloin juoksemiset saattaisivat jäädä vähemmälle. Suunnitelmat eivät kuitenkaan toteutuneet: ihan perusviikko tästä tuli väsymyksen ja muiden menojen vuoksi. Sattui yksi huonokin lenkki tälle viikolle.


Alkuviikko kevyesti. Vedettiin kollegan kanssa viikonloppuna kohtuulliset työ-överit maanantain deadlinen innoittamana, ja yöunet jäivät sunnuntain ja maanantain välisenä yönä vajaaseen neljään tuntiin. Aamupäivän väsymys väistyi kuitenkin iltapäivällä ja kävin pojan judotreenien aikaan puntilla. Hyvä treeni, kestoltaan minulle vakiona melko lyhyt 40 minuuttia. Tiistaina lepoa treeneistä ja kunnolla unta.

Keskiviikon vauhtilenkkinä 3 x 10 minuutin vetoja. Aiemmassa postauksessa tästä lisää.

Torstaina 8 km PK-lenkki, molemmat koirat mukana. Juniorilla oli vauhti päällä. Jouduin jonkin verran pitämään hihnasta (molemmat siis ovat vyötäröllä kiinni) ja stoppaamaan vauhtia, kun nuori hösöttäjä yritti kiskoa karavaania eteenpäin. Kevyt juoksu ei onnistu silloin, jos 35-kiloinen koira vetää. Askel muuttuu jarrutellessa kantapainotteiseksi ja kipeyttää jalkapohjat. Siksi täytyy yrittää pitää kaverit rauhallisina, vanhemman koiran kanssa tässä ei olekaan ongelmaa. Nuoremmassa koirassa voisi olla sopivasti luonnetta vetojuoksuun, mutta ne treenit saavat vielä odottaa kasvun päättymistä.

Perjantaina 14 km yhdistelmälenkki: koiraseurassa PK:ta 8,43 km (6:25/km), jonka päälle maratonvauhdilla 5,68 km (5:43/km). Kevyt osio kevyesti, ja kevyeltä tuntui myös maratonvauhtinen loppu. Oli hyvä juoksupäivä.

Lauantaina ostin kahvakuulan ja tein sillä puolen tunnin jumpan. Sen päälle kevyt lenkki, jonka lopetin lyhyeen: ei kulkenut yhtään. En tiedä miksi, ehkä edellisen päivän lenkki painoi tai kahvakuulailu alkulämppänä ei vaan toimi.

Sunnuntaina kulki tosi hyvin, mutta lyhensin taas pitkän lenkin puoleentoista tuntiin. Olin aamusta pitkälle iltapäivään koiranäyttelyssä, enkä halunnut olla kotoa pois tuon enempää. Mukava tietysti, että viidentenä perättäisenä juoksupäivänä juoksu tuntui hyvältä ja kevyeltä.

ma: kuntosali 40 min
ti:
ke: VK 3 x 10 min + palauttelut yht. 10,26 km
to: PK 8,08 km
pe: PK 8,43 km + VK- 5,68 km
la: kahvakuula 30 min, PK 5,3 km
su: PK 14,59 km

yht. 52,3 km.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat