Kaikkea hyvää (syötävää)

Lauantain teemana oli tässä perheessä herkuttelu ja yhdessäolo. No, aika usein kyllä muutenkin on, mutta tänään sitä dokumentoitiin.

Suosikkiravintolani  Vilee on avannut Mikkeliin kahvilan tällä viikolla. Sehän täytyi tietysti päästä testaamaan, joten kävelimme sinne aamupalalle. Odotuksissa oli hyvää kahvia, hyviä suolaisia tai makeita herkkuja sekä ehkä tuoretta leipää kotiin ostettavaksi. Kaikki odotukset täyttyivät. Croissant-spesialistimme arvosti erityisesti tuoreita, herkullisia croissanteja.

Aamupalalle menossa.

Lounaaksi tosi helppoja uunijuureksia:
- juureksia lohkoina (meillä tänään bataattia, porkkanaa ja punajuurta
- öljyä sekä perunamaustetta reilusti
- 200 astetta 30 minuuttia

Uunijuurekset on ehdottomasti yksi lempiruuistani. Lapsille uppoaa vähän huonommin, joten harvemmin tulee laitettua. Suolalla maustettuna myös ookoo, mutta tuo perunamauste antaa kivan yrttisen säväyksen.

Tässä lounasravintolassa tarjoiltiin tänään lisänä simppelisti paistettua kananmunaa.

Salaatissa jääsalaattia, kevätsipulia, kirsikkatomaattia, cheddaria sekä pähkinöitä.

Nam! Otin lisää.

Iltapäivän herkkuhetkeen leivottiin mutakakkua. Se onkin siitä mainio syötävä, että se auttaa pitämään painon riittävän korkealla. ;)

Tänään ei kutsuttu kahvivieraita, joten tein ohjeen puolikkaana, alla kuitenkin kokonaisen kakun ohje. Varsinaisesta terveystuotteesta ei ole kysymys! Ohje on yksinkertainen ja helppo, varma hitti vieraille tarjottuna.

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g voita
150-200 g tummaa suklaata

- Sekoita kuivat aineet.
- Sulata voi, lisää suklaapalat. Älä anna kiehua.
- Vaahdota sokeri ja kananmunat.
- Sekoita vaahtoon kuivat aineet ja voi-suklaa.
- Paista jauhotetussa vuoassa 200 asteessa 20 minuuttia. Kakku on parhaimmillaan, kun se on keskeltä hieman pehmeä.

Kakun kaveriksi sopi vallan mainiosti kermavaahto ja pakastevadelmat.


Nyt jos ei kulje huomenna pitkällä lenkillä, niin syynä ei voi olla tyhjät energiavarastot.

Kommentit

  1. Nam! Mä kokkailun eilen suppilovahverorisottoa ja karitsaa. Herkullista sekin.

    VastaaPoista
  2. No nams, toi mutakakku näyttää niin herkulliselta varsinkin :P

    Tehtiin lauantai-iltana sitruunaista pinaattirisottoa ja paistettua lohta. Aika herkkua sekin, nammmssss!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäs kyllä itsekin tehdä jotain hyvää risottoa joskus!
      Mutakakkuhan on niiiin herkkua. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat