Juoksemiset viikolla 11

Ensimmäinen kunnon kevätviikko. Jaloissa on tuntunut asfalttilenkit, mutta niihin tottuu kyllä pian. Tämän viikon juoksusaldo 55,51 km. Taas loppuviikkopainotteiset treenit, minkä vuoksi lyhensin hieman sunnuntain pitkää lenkkiä.

Vaikka välillä vähän väsyttää, niin lenkkiseura on virkeää.

ma:
ti:
ke: PK 11,36 km
to: PK 5,32 km + VK 5,51 km
pe: jumppa 1 h, PK 4,5 km
la: VK- 13,83 km
su: PK 14,98 km

Viikko alkoi lepopäivällä. Maanantain lisäksi tiistaista tuli lepopäivä: kun tulin työreissulta seitsemältä kotiin, mies lähti saman tien pomonsa luokse tekemään töitä ja sieltä suoraan treeneihin. Olisin mielelläni käynyt kevyellä lenkillä lasten nukkumaanmenon jälkeen, mutta täytyi selviytyä ilman.

Keskiviikkona koirien lenkitystä yksi kerrallaan. Kevyttä, keskivauhti 6:40/km. Torstain lenkkiä hehkutin jo aikaisemmin. Perjantaina jumppa, jonka jälkeen kevyt palauttelulenkki kahden saattajan kanssa.

Lauantaina maratonvauhtinen lenkki yksin. Koirat olivat olleet aamun metsässä, joten sohvalta ei ollut lenkille lähtijöitä iltapäivällä. Oli aivan upea kevätpäivä. Sulava maa tuoksui ja aurinko paistoi. Eka puoli tuntia sujui huonosti, olin liian nälkäinen. Kuitenkin matkan taittuessa olo parani ja tein suunnitellun lenkin. 13,8 km keskivauhdilla 5:37/km. Tuota vauhtia on helppo juosta, syke on varmaan hyvin lähellä aerobista kynnystä.

Sunnuntain pitkä  ei niin kovin pitkä. 15 km kevyellä vauhdilla (6:35/km), 1:38:42. Kymppi vanhemman koiran kanssa ja vitonen nuoremman kanssa. Ei kovin kuormittava lenkki, ajattelin, että lauantain lenkin jälkeen tämä riittää. Sää oli taas aivan ihana. Vanhempi koira käyttäytyi kuin kesäpäivinä: jumittui taakse juoksemaan aivan kuin olisi ollut liian kuuma. Olihan siellä tietysti lämpimämpi kuin aiemmin tänä keväänä.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat