Hirveetä vauhtia viimesellä kierroksella

Näinhän se meillä Suomessa on tapana.  (Hieno nousu Kaisalta pronssille normalimatkalla!) Viikon yksi avainharjoitus muotoutui tuttuun tyyliin osittain lenkitettävien ehdoilla. Kävin ensin juoksemassa kevyesti koirien kanssa 5,32 km, jonka jälkeen lähdin kiertämään samaa lenkkiä uudelleen, mutta reippaasti. Ensin ei ollut tarkoitus lähteä samoja jälkiä juoksemaan uudelleen, mutta reitti olikin yllättävän kiva, eikä tienylityksiäkään ollut kuin muutama. Ja kyllä kuulkaa irtosi vauhtia kierroksella numero kaksi.

Ensimmäisen kierroksen koirahölkkä siis 5,32 km vauhdilla 6:12/km, 0:36:20. Toinen kierros suurin piirtein samaa reittiä 5,51 km vauhdilla 4:59/km, 0:27:36. Aika kiva vaikutus sillä, että ei töppöstellä lumisilla tai jäisillä kaduilla, tuo on nimittäin minulle tosi hyvä reippaamman lenkin vauhti. Ehkä voi olla vaikutusta myös tuolla kevyellä osiolla, joka oli selvästi pitempi kuin yleensä ennen VK-lenkkejä, olo oli nimittäin oikein hyvä siinä vaiheessa, kun vein koirat kotiin. Loivissa alamäissä oli jotakin ongelmaa juoksutekniikan kanssa, jalkaterät läpsyttelivät tien pintaan ikävästi. Jostain syystä oli hankala mennä rennosti hyvää askellusta. Muuten juoksu oli hyvän ja vaivattoman tuntuista.

Vauhtilenkkejä on nyt kiva tehdä. Viime viikkoina reippaampi juoksu on ollut helppoa, vaikka usein (tänäänkin) olen ollut lenkille lähtiessä melko väsynyt. Olisi mukava kokeilla vaikka kympin kisaa, voisi olla, että tähän aikaan vuodesta saisin mentyä itselleni hyvää vauhtia kisatilanteen siivittämänä. Tästä on kiva jatkaa kohti kesää.

Alla valoisan kevätaamun kävelylenkkitunnelmia.
  
Aamulenkillä meitä tarkkailtiin.
Nuuskuttelijat.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat