Viikkokatsaus

Perusviikko. Juoksua 43,96 km. Kohokohtana tiistain reippaan lenkin mahtava olotila.

ma: (PK kävely 6,07 km)
ti: VK 7,13 km + verkat yht. 10,15 km
ke: PK 4,42, kuntosali 45 min
to: PK 6,30 km
pe: jumppa 1h
la: PK 8,86 km
su: PK 14,24 km

Maanantaina kävely-pk koirien kanssa. Kipikipi-vauhtia eli reipasta kävelyä, sykkeet arviolta palauttavalla tasolla. Nämä kävely-pk:t eroavat meidän tavallisista hihnalenkeistä siten, että pysähdykset ovat lyhyempiä ja sallin niitä harvemmin, eli pyrin selkeästi tekemään omaa lenkkiä. Koirat eivät arvosta.

Mieluiten haistelemme tyttöjen pissoja.

Tiistaina yllättävä virtapiikki työmatkapäivän jälkeen. Mies oli ulkoiluttanut koirat, joten lähdin reippaalle lenkille. Oli hyvää menoa, vk-pätkän vauhti 5:28 ei päätä huimaa, mutta eipä ollut paras alustakaan auraamattoman lumen vuoksi. Tuntui niin mainiolta, että olisi pitänyt tehdä pitempi reipas osio, mutta mies oli lähdössä treeneihin, minkä vuoksi kotiintuloaika oli tiukka. Tässä vaiheessa vuotta yritän keskittyä vauhtilenkkeihin huolella ja saada niihin lisää pituutta ja laatua.

Keskiviikkona ensimmäinen yhteisjuoksulenkki molempien koirien kanssa, nopeasti töiden jälkeen ennen esikoisen judoharjoituksia. Nuorempi koira vyötärölle ja valjaisiin, vanhempi hihnaan. Meni yllättävän hyvin, toki yritin mennä mahdollisimman rauhallisia reittejä, jotta ohitettavia koiria olisi mahdollisimman vähän. Pentu oli selvästi innoissaan ja sitä täytyi rauhoitella, jotta se malttaisi juosta vetämättä. Vanhempi koira otti "mennään nyt, jos on ihan pakko" -asenteen ja hölkötteli vierellä tai takana näyttäen siltä, että eipä juuri kiinnosta tällä kokoonpanolla juoksentelu. Lenkin jälkeen lapsi autoon ja menoksi. Sain tällä viikolla tietää, että pojan keskiviikkoiltaisten treenien aikaan meillä on työpaikan puolesta mahdollisuus käydä kamppailulajiareenan punttisalilla. Aika hyvä sattuma! Meidän vuoro alkaa puoli tuntia pojan harjoitusten alkamisen jälkeen, mutta hei puoli tuntia sinne tai tänne. Sielläpä kävin sitten treenailemassa. Tällä järjestelyllä jää pojan harjoitukset näkemättä, mutta toisaalta aikaa säästyy muuhun.

Sunnuntain lenkin tein vasta illalla. Koirat olivat aamulla 1,5 tuntia metsässä, joten arvuuttelin, olisiko lenkille lähtijöitä itseni lisäksi ollenkaan. Vanhempi koira kuitenkin osoitti olevansa kunnon dallu ja oli tikkana eteisessä odottelemassa, kun vedin trikoita jalkaan. Aamulenkistä oli noin 9 tuntia, joten tilanne oli ilmeisesti nollattu. Kevyt ja helppo puolipitkä siis vakkarikaverin kanssa.

Kommentit

  1. Hyvältä näyttää! Paljonhan tuota tulee sulla liikuttua. :) Pidätkö muuten puhtaita lepopäiviä? Jolloin juoksutat koiria esimerkiksi vain metsässä tai kuljeskelette rauhallisella temmolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kyllä ilman muuta pidän puhtaita lepopäiviä, siis ainakin juoksusta ja punttiksesta vapaita päiviä. Ja välillä tulee lepopäiviä, vaikka haluaisi lenkille, lapsiperheen kuvioita...Tavallisesti maanantait on lepopäiviä, ja viime viikon maanantain lenkkikin oli palauttelulenkki kävellen. Siis ihan fiiliksen mukaan lepoa tai kevyttä. Mies lenkittää koiria myös, eli joskus voi todella olla päiviä, että en juuri koiria liikuttele. Viime viikko oli harvinaisen ehjä, aikaa lenkkeilylle oli ihan hyvin ja jaksaminen oli hyvä läpi viikon. Tällä viikolla on enemmän työkiireitä, mutta toivottavasti saan tehtyä vauhtilenkin kuitenkin viikolla, kun viikonloppuna on enemmän aikaa tehdä pitkä lenkki, ja hyvä olisi, jos ne eivät olisi peräkkäisinä päivinä. Mutta siis joo, tuntemusten mukaan. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat