Takaisin ruotuun viikolla 8

Edellisen viikon himmailujen jälkeen oli mukava päästä harjoittelemaan normaalisti. Tällä viikolla juoksua 50,3 km. Kiva viikko, juoksuintoa riitti. Juoksualustat olivat kyllä monena päivänä huonoja.

ma:
ti: PK 11,06 km
ke: kuntosali 40 min
to:  aamu PK 6,33 km, ilta VK 9,2 km (sis. verkat)
pe: jumppa 1h
la: PK 9,7 km (lopussa 5 x 100 m)
su: PK 14,02 km

Tiistain kevyt lenkki periaatteella koira kerrallaan. Vanhemman kanssa 8 km ja loput nuoremman kanssa.

Torstaiaamuna ensimmäinen juosten tehty aamulenkki molempien koirien kanssa. On tosi kiva, kun pikku hiljaa tuo juniori kasvaa niin, että voidaan useammin juosta aamuisin. Torstai-illan VK-lenkki ei sujunut kovin hyvin. Oli aivan älyttömän liukasta, minkä vuoksi juoksu ei ollut tavallisen rentoa. Ja mitä, icebugit ei toimikaan enää kuten mainoksessa? Ehkä olisi tosiaan aika hankkia uudet. Lisäksi etureisissä tuntui edellisen päivän punttitreeni. Ilmeisesti näistä syistä johtuen VK-lenkki vetäisi jalat jumiin. Oikeastaan lenkin päätteeksi olisi pitänyt juosta jonkin aikaa kevyesti, mutta en malttanut, vaan menin kotiin iltapalalle. VK-osion matka vain 6,7 km ja keskivauhti 5:29/km, höh.

Perjantain koirien aamupissatus olikin aivan ihanaa palauttelua jaloille. Illalla vanhempienjumpassa klassikko: kuntopallojumppaa. Erityisesti kiertoliikkeet tekivät hyvää.

Lauantain kevyen lenkin päätteeksi 5 x 100 metrin vetoja. Hauskaa, eikä vähäisten toistojen vuoksi kovin kuormittavaa.

Sunnuntain pitkä oli tarkoitus tehdä noin kahden tunnin mittaisena. Pienen kriisin aiheuttikin lähtötilanteessa kuultu muistutus miehen iltatreeneistä, joiden alkamisajankohta olisikin puoli tuntia aiemmin, mitä luulin. No, lopulta puolitoista tuntia oli aivan riittävä lenkki tuossa p*skakelissä. Tiet olivat loskaisia ja räntää satoi vaakasuoraan. Koira, jonka mielestä tuollaisilla ilmoilla ei tarvitsisi lenkkeillä ollenkaan, juoksi vastatuulessa selkäni takana tuulensuojassa. Muistutin, että hänestäkin yritetään joku päivä saada pelastuskoira tähän yhteiskuntaan... Armahdin kaveria sen verran, että vein sen kympin jälkeen kotiin ja juoksin viimeiset kilsat yksin. 14 km 6:32/km.

Sunnuntaina myös hiihdeltiin lasten kanssa oma Finlandia-hiihto. Oli aika raskas keli sataneen märän lumen vuoksi. Paikoitellen ladut olivat jo aika keväisessä kunnossa.
Onpa onni, kun läheiset kannustavat lasta liikkumaan! Esikoinen on innoissaan kummilta saaduista sauvoista ja hanskoista.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat