Lepopäivän parhaat jutut

Maanantait on rentoja päiviä. Tavallisesti ne ovat minulla toimistopäiviä, lepopäiviä juoksusta, lisäksi koululaisella on kympin aamu. Olemme tähän asti pystyneet järjestämään niin, että jompi kumpi meistä lähtee töihin vasta, kun ekaluokkalainen on lähtenyt aamulla, joten maanantaiaamut ovat rauhallisia etätyöskentelyaamuja. Alla kuvina tämän maanantain parhaita paloja.

Pari tällaista nassua:
Herätys kuudelta. Pakkasta oli noin viisitoista, joten kävimme kesäkoirien kanssa vain puolen tunnin kävelyllä. Taisi kuitenkin olla niin, että minua laiskotti enemmän kuin koiria paleli. Aamukävelyn jälkeen hetki pihalla juoksentelua ja painia.

Aamukahvi:
Kahvin ystävät ymmärtävät... Aamukahvi on ehdottomasti päivän parhaita hetkiä. Juon kyllä kahvia pitkin päivää, joskus iltapalallakin, mutta parasta on aamukahvi silloin, kun muut vielä nukkuvat. Keitän aamukahvin yleensä mutteripannulla. Kahvikone on ollut rikki jo jonkin aikaa, enkä ole saanut selvitettyä, mistä voisi kiikastaa. Mutteripannu korvaa koneen kuitenkin ihan hyvin, se on helppo ja nopea, ja siitä tulee Italia mieleen...

Lasten touhut:
Esikoisen treenipäivä. Mies tuli töistä vasta ennen seitsemää, joten ajelin lasten kanssa edestakaisin kodin ja treenipaikan väliä, vaikka tavallisesti minä tai mies jää seuraamaan harkkoja. Vähän arastelemme vielä jättää koiria (pentua erityisesti) illalla pitkäksi aikaa kotiin, kun ne ovat kuitenkin päivän olleet jo sisällä, siksi kävimme välillä kotona kuopuksen kanssa. Judon jälkeen tavallisia touhuja kotona.

Musiikki:
Muutaman päivän kuuntelussa on ollut Elen eka levy. Sopii tällaisten päivien tunnelmaan! Louhivuoren Evan ääni on ihan mieletön, huh, miten kaunista. Rummuissa pikkuveljeni. :)

Sauna:
Käsi ylös, joka yllättyi... Sauna on aina top kympissä. Lämmitämme saunan suunnilleen joka toinen päivä.

Iltahetket:
Taas on kierroksessa Eemeli, joka on ehdottomasti parhaita iltasatukirjoja. Naurettiin, kun kirjassa luki oikeasti, että Aatu pyysi Liinalta, että hääsuunnitelmille haistatettaisiin pitkät paskat. Lastenkirjassa! Astridilla on asennetta. Meiltä saattaa kyllä muutama häijympi fraasi kulkeutua kouluun ja päiväkotiin.

Ihana, rauhallinen arkipäivä.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat