Jaksaa jaksaa...

Viikon raskas osio on takana. Tavallisesta vähän poikkeava viikko, johon on sisältynyt kolme reissupäivää. Matkoineen työpäivät olivat 12-tuntisia, joten on ihan selvä, että alkaa painaa. En malttanut jäädä hotelliin, vaan halusin aina yöksi kotiin. Aamuheräämisissä ja matkustustunneissa sen sitten maksaa.

Palaveripirkon kotimatkakooma

Koti on kuitenkin koti. Illalla saa viettää aikaa lasten kanssa, pääsee lenkittämään koirat, lisäksi mies pääsee omiin treeneihinsä. Hotelli on kyllä hyvä paikka tehdä töitä, mutta jos haluaa vähän palautua seuraavaa päivää varten, niin kotona se onnistuu parhaiten. Vaikka ei oikeastaan voida puhua kodin rauhasta...Olin suuressa viisaudessani suunnitellut vauhtilenkin tälle viimeiselle työmatkapäivälle, tai siis siirtänyt sitä pari kertaa niin, että lopulta se asettamani takaraja tuli vastaan. Kevyitä lenkkejä voi juosta vaikka puoliunissaan, mutta vauhtilenkkejä oikeastaan ei. Otin työpäivän jälkeen pienet sohvamakoilut sillä aikaa, kun mies käytti koiria jäällä. Mietin, onko järkevämpä luopua vauhtilenkistä tai siirtää se viikonloppuun. Juoksemisesta meinaa minulla helposti tulla yhtä kevyiden lenkkien mössöä, ja koko alkuviikko on ollut nimenomaan kevyttä hipsuttelua. Yritän nyt kuitenkin välttää tasapaksuutta ja saada itsestäni joskus paremman vauhtireservin omaava juoksija. Tällä teemalla lähdin reippaalle lenkille, mutta kilometrejä napsin reilusti suunniteltua vähemmälle. Ihan hyvä kompromissi, eikö vaan.

Alkuverkan aikaan tein muutamia loikkia silloin tällöin, yritin saada kroppaa vähän heräilemään ja toimimaan. Loikissa huomasi väsymyksen, ei paljon akka noussut tien pinnasta. Kuitenkin parin kilometrin jälkeen (2,06 km, 6:31/km) alkoi tuntua siltä, että lähdetäänpä sitten juoksemaan vaan. Reippaan kierroksen pituus 5,04 km ja keskivauhti 5:19 hieman kiihtyvällä vauhdilla (5:30-5:10). Juoksu tuntui taas tosi hyvältä, paljon helpommalta ja virkeämmältä kovemmalla vauhdilla kuin kevyellä. Ennen loppuverkkaa yksi parinsadan metrin kovempi veto.  Kokonaismatka 7,94 km. Helppo reipas lenkki, suunniteltuun nähden liiankin helppo. Tänään oli kuitenkin henkisiä esteitä ylitettävänä. Siihen nähden olen ihan tyytyväinen.

Posti oli tuonut iltalukemista, joten kömmin peiton alle selailemaan. 


Kommentit

Kuukauden luetuimmat