Vuodenvaihteen treeniviikko

Vähän erilainen viikko juoksun kannalta. Lepopäiviä ja hyvin kevyitä päivä enemmän kuin yleensä, lisäksi suunnitelmien muutoksia kesken lenkin.

ma:
ti: (PK kävely 5,42 km)
ke: PK 9,92 km
to: PK + mäkivetoja yht. 5,85 km
pe:
la: PK + VK (6 km) yht. 20 km
su: PK 6,26 km

47,5 km miinus kävelylenkki = 42 km.
Mies ja lapset jatkoivat lomailua tälläkin viikolla ja suuntasivat toiseen mummolaan. Olin siis koira-yh:na keskiviikkoon asti. Tiistaina tein koirien kanssa rivakan kävelylenkin. Kävelemällä saa tosissaan yrittää pitää vauhtia, että saa sykkeen nousemaan pk-alueelle, varsinkin noiden nuuskujen kanssa, jotka kulkevat kuonot maassa koko ajan. Ihan hyvä lenkki, välillä kyllä piti muistuttaa koiria, että nyt me ollaan (minä olen) lenkillä.
Tässä vähän odottelemme, jos joku veisi lenkille.

Uudenvuodenaattona pikaisesti lenkille heti työpäivän jälkeen, koska vieraita oli tulossa puoli kuuden jälkeen. Vanhemman koiran kanssa 8 km, jonka jälkeen kokeilin pennun kanssa pari kilometria juoksua kytkettynä (siis joustava lyhyt hihna juoksuvyössä kiinni). Hienosti meni, vaikka pari hyppypusua sain poskelle kesken lenkin. Tosi kauniisti kyllä juoksee tasaista ravia myös tuo nuorempi vaunukoira. Kunnon lenkkeily ei toki pennun kanssa tule kysymykseen vielä moneen kuukauteen.

Torstaina ajattelin tehdä lyhyen kevyen lenkin ja jotain reipasta siihen päälle. Väsytti kuitenkin, ja kävin lyhyen hölköttelyn päälle vain tekemässä mäkivetoja 10 x 70m.

Perjantaina työpäivän, ulkoilutusten ja kauppa-asioiden päälle liikaa "iltavuoroa" kotoa käsin, en jaksanut enää kymmenen jälkeen lähteä edes kevyelle. No siksipä olinkin lauantaina virtaa täynnä. Lähdin pitkälle (yksin, mies oli ollut aamun metsässä koirien kanssa), mutta tulikin muutos suunnitelmaan. Teitä ei ollut aurattu ja juoksu oli raskasta märässä lumessa. Onneksi oli jonkin verran mennyt autoja myös rauhallisella reitilläni, mutta kuitenkin tuntui siltä, että vyöryn kohta lumipallona eteenpäin. Intoa oli olosuhteista huolimatta kuin nuorella urosdallulla, joten 11 km kevyen juoksun jälkeen lähdin juoksemaan reippaampaa pätkää. Vauhdin lisäys yli tunnin tasavauhtisen juoksun jälkeen on hankalaa. Jos ei keskity, palaa helposti huomaamatta aikaisempaan vauhtiin. Eli täytyi pysyä hereillä. VK:ta 6 km, jonka jälkeen taas kevyemmin kotiin 3 km. Keskivauhdit 6:25, 5:44 ja 6:27. Lenkki tuntui kilometrien puolesta paljon lyhyemmältä kuin miltä tuo lenkki rauhallisena pitkänä tuntuu. Reipastehoinen jakso innosti ja piristi selvästi, vaikka vauhti silläkin oli melko hidasta lumen vuoksi.

Sunnuntaina kevyt ja lyhyt.

Ja se 100 päivän haaste nyt päivänä 4/100?
Tuntuu vähän haikealta. Perjantaina olisin raskaan päivän jälkeen niin mielelläni ottanut lasillisen. Miestä huvittaa koko haaste, mutta ilmeisesti solidaarisuussyistä ei hänkään avannut viiniä. Huomaan lueskelevani viineistä enemmän, muistelevani lenkillä Italian lomia ja suunnittelevani viininmaistajaisia keväälle. Välillä harmittaa, 100 päivän päästä on jo huhtikuu?! Dramatisoin nyt tätä tilannetta ihan turhaan. Yritän unohtaa koko asian ja keskittyä olemaan tyytyväinen muista asioista.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat